Ultima oră

VIDEO!!!UPDATE!!! S-a sinucis după ce a văzut pe Facebook poza iubitei cu noul logodnic

Dan Chiriac
25 nov 2013 12569 vizualizări
Silviu Dediu, un agent de la Penitenciarul Focşani, a ales să moară după ce şi-a văzut fosta prietenă pe Facebook în braţele altui bărbat u deşi nu consuma alcool, anchetatorii au găsit langă trupul acestuia o sticlă de băutură, din care a consumat înainte de a trimite un ultim sms de adio părinţilor, culmea, plecaţi să se roage la mănăstire u “O mulţime de drame se desfăşoară cu ajutorul Facebook-ului”, spun psihologii

Un agent de la Penitenciarul Focşani s-a spanzurat duminică seara, în casa părintească din satul Răduleşti, pe fondul unei decepţii în dragoste care i-a uimit pană şi pe anchetatori. Potrivit primelor informaţii, Silviu Titi Dediu, în varstă de 23 de ani, era în afara orelor de program şi a recurs la gestul extrem din motive sentimentale. Acesta nu a suportat să-şi vadă fosta prietenă în braţele altui bărbat, cu care a decis să se căsătorească. Picătura care a umplut paharul a fost o fotografie postată pe reţeaua de socializare Facebook de fosta sa iubită, o tanără din comuna Nereju, de care agentul nostru se despărţise de ceva timp. Se pare că fata a postat pe Internet poza cu actualul său logodnic, fapt care a fost prea mult pentru psihicul şi aşa fragil al bărbatului care o iubea la nebunie. Duminică, după cum spun rudele sale, Silviu a mers în Focşani pentru cumpărături. Cu toate că nu consuma alcool, el şi-a cumpărat şi o sticlă de băutură pentru a-şi îneca amarul. În piaţă s-a întalnit întamplător cu unchiul său, căruia nu i-a lăsat impresia că ar vrea să-şi ia zilele. “Ne-am întalnit duminică dimineaţă în piaţă şi nu părea supărat sau abătut. Am stat de vorba puţin, apoi ne-am despărţit. Seara m-a sunat tatăl lui să-mi spună că s-a întamplat ceva rău. Nu pot să cred!”, a spus Mihai Trifan, unchiul tanărului.
 

Sinucidere anunţată prin SMS
 

După întalnirea cu unchiul său, băiatul a plecat la Răduleşti, acolo unde familia are o casă pe care o foloseşte mai ales la final de săptămană. După ce a fumat şi a băut de unul singur, Silviu a decis că nu-şi mai poate continua viaţa fără femeia pe care o iubea şi care i-a înşelat aşteptările. Nu şi-a dus planul la final înainte de a trimite părinţilor un ultim SMS prin care îşi anunţa sinuciderea. “Veniţi că o să mă găsiţi într-un fel, dar nu o luaţi pe surioara mea, să nu aibă un şoc!”, se arată în mesajul trimis de Silviu părinţilor. Soţii Dediu şi fata lor mai mică, în varstă de 10 ani, au fost plecaţi în week-end la mănăstire şi abia erau sosiţi în Focşani cand au primit teribilul mesaj. Au pornit într-un suflet spre Răduleşti, dar a fost prea tarziu. “L-am găsit într-o magazie spanzurat. S-a omorat cu cureaua de la pantaloni. Cand am ajuns noi era deja mort. Inima nu mai bătea şi nu am mai chemat ambulanţa. Văzuse pe Facebook poza fostei sale prietene, Liliana Necula, împreună cu logodnicul său. Silviu a fost cu această fată încă din liceu. Au stat cinci ani împreună, inclusiv în perioada în care Silviu a lucrat la Brăila. După ce băiatul meu a venit la Penitenciarul Focşani, fata a rămas la Brăila şi acum s-a logodit. Am vorbit cu Silviu de mai multe ori, spunea că mai sunt fete! Era abătut, iar sambătă i-a trimis pe Facebook poze de la cununia civilă. Sambătă seara a fost la discotecă, iar duminică nu a vrut să meargă cu noi la mănăstire. A zis că e obosit. Apoi, după-amiază l-am sunat, dar nu a răspuns. Am încercat şi cu număr ascuns. Apoi a venit mesajul... Spunea să venim repede la Răduleşti, dar să nu luăm cu noi fata de 10 ani. Luni, am vorbit şi cu fosta lui prietenă, plangea. Din păcate nu mai putem face nimic“, a spus Costică Dediu, tatăl tanărului care a ales să moară din dragoste.
 

Trei ani de muncă la Penitenciar
 

Silviu Titi Dediu era absolvent al Şcolii Naţionale de Agenţi de Penitenciare, promoţia 2010. “Acesta a lucrat pană în vara acestui an la Penitenciarul Brăila, iar din iunie 2013 s-a transferat la Penitenciarul de la Focşani, la cerere. Cat a lucrat la noi, acesta a avut un comportament adecvat, desfăşurandu-şi cu profesionalism atribuţiunile de serviciu. Tanărul a trecut şi testările psihologice cand a absolvit Şcoala Naţională de Agenţi de Penitenciare”, ne-a spus subcomisarul Geta Gură, ofiţerul de presă al Penitenciarului Focşani. Ancheta în acest caz a fost preluată de procurorii de la Parchetul de pe langă Tribunalul Vrancea. Tragedia de ieri vine la doar doi ani după ce satul Răduleşti a fost marcat de moartea unui poliţist. Culmea, numele acestuia este tot Silviu Dediu, dar între cei doi nu există nicio legătură de rudenie, după cum ne-a precizat primarul Ionel Lupu. Silviu Dediu lucra la IPJ Vrancea şi a murit în curtea casei sale din satul Răduleşti, după ce inima sa a încetat să mai bată la doar 43 de ani.  (Dan CHIRIAC)
 

Victime prin intermediul Facebook
 

“Un tânăr de 21 de ani s-a sinucis fiindcă a fost şters de către o fată din lista ei de Facebook”. “O tanără s-a gandit la sinucidere după ce a fost batjocorită de “prieteni” pe Facebook”. “SINUCIDERE, anuntată pe Facebook. Prietenii s-au distrat pe seama mesajului: "Ce ai, mă? A închis la bar?" Acestea sunt doar cateva din titlurile de presă din ultima perioadă, care arată că reţelele de socializare nu fac chiar bine la psihic, mai ales în cazul oamenilor singuri, neînţeleşi, cărora mediul virtual le oferă doar iluzia că sunt înconjuraţi de prieteni. Iar cand vorbim de drame sentimentale, reţeaua de socializare poate fi şi mai devastatoare pentru sănătatea psihologică. ”Este îngrozitor Facebook-ul din acest punct de vedere pentru că o mulţime de drame se desfăşoară cu ajutorul lui, se dialogheazaă prin mesaje, se plătesc poliţe, oamenii se despart dar răman conectati la suferinţă, asistă la noile poveşti care se înfiripă”, explică sursa de suferinţă din mediul virtual psihologul Dana Chiorescu. Specialiştii le recomandă celor afectaţi chiar să-şi suspende conturile o vreme pentru ca Facebook-ul să nu le mai alimenteze suferinţa. Cel mai bine pentru cei afectaţi de asemenea drame ar fi să apeleze la ajutor specializat sau la prieteni adevăraţi din viaţa reală pentru a trece peste situaţiile nefericite. Mai ales părinţii ar trebui să fie atenţi la pericolele pe care le reprezintă site-urile de socializare pentru copiii mai sensibili, care suferă din prina lipsei de încredere în sine şi care pot deveni uşor victime ale celorlalţi. (S. V.)

Trimis la Spitalul Socola după ce a încercat să se spanzure

Un adolescent de 17 ani din comuna Andreiaşu a ajuns vineri seara la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sfantul Pantelimon” Focşani după ce a încercat să se sinucidă. Băiatul a fost preluat de medicii de la Unitatea de Primire Urgenţe după ce a încercat să se spanzure, dar a fost găsit la timp de un consătean. Totul s-a întamplat după ce băiatul, care a consumat alcool, s-a certat cu un vecin şi cu sora sa. Acesta a încercat să se spanzure de creanga unui copac aflat pe malul unui parau, dar franghia a fost tăiată la timp de un consătean care trecea prin zonă. Astfel, diagnosticul pus de medici a fost de “tentativă de suicid prin spanzurare, cu plagă contuză cervicală”. Aflat în stare de şoc, băiatul a fost internat iniţial în secţia de chirurgie, dar doctorii au decis să îl transfere la psihiatrie pentru că avea nevoie de tratament de specialitate. Medicii de aici au decis să îl transfere ieri dimineaţă la Spitalul Clinic de Psihiatrie  Socola – Iaşi. Şi un băiat de 18 ani din comuna Varteşcoiu a ajuns la Spitalul Focşani după ce a luat mai multe medicamente, tot cu intenţia de a se sinucide. Un alt băiat de 20 ani din Focşani s-a îmbătat bine şi s-a automutilat. Acesta avea şi tulburări de comportament în momentul în care a fost dus la psihiatrie. (R. M.)


Agentul de la penitenciar şi-a luat viaţa din prea multă iubire

Agentul de la Penitenciarul Focşani, care şi-a luat viaţa seara trecută se numea Silviu Titi Dediu, iar suicidul s-a produs pe fondul unei decepţii în dragoste, după cum a reieşit din primele cercetări ale poliţiştilor vranceni.

Un agent de la Penitenciarul Focşani s-a spanzurat duminică seara, la domiciliul părinţilor săi, din motive care nu au fost făcute publice deocmadată. Potrivit primelor informaţii, tanărul de 23 de ani, care are iniţialele numelui D.S.T., era în afara orelor de program şi a recurs la gestul extrem din motive deocamdată necunoscute. Tanărul de 23 de ani din Focşani era absolvent al Şcolii Naţionale de Agenţi de Penitenciare, promoţia 2010. Acesta a lucrat pană în vara acestui an la Penitenciarul Brăila, iar din iunie 2013 s-a transferat la Penitenciarul de la Mîndreşti. “Agentul se afla în afara orelor de program. Incidentul a  avut loc la domiciliu părinţilor săi”, ne-a spus subcomisarul Geta Gură, ofiţerul de presă al Penitenciarului Focşani. Ancheta în acest caz a fost preluată de procurorii de la Parchetul de pe langă Tribunalul Vrancea.Vom reveni cu amănunte. (Dan CHIRIAC)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 12

Adaugă comentariu
irion, acum 3771 zile, 20 ore, 21 minute, 58 secunde
http://www.youtube.com/watch?v=rcxPEELxNOY
gig, acum 3814 zile, 19 ore, 22 minute, 14 secunde
ptr toate camentariile facute de pizde aici; sunteti niste pizde proaste care o suge-ti din batista...sa va trag **** voua si lu aia de si-a luat viata baiatu asta. Sa-mi SUGETI **** cu ardoare citeste integral
danb, acum 3815 zile, 6 ore, 1 minut, 52 secunde
@ Andrei S. Citirea postarii mele reclama o abordare mai profunda care trece de observarea stricta a faptelor. Obiectivul postarii mele era ca in urma citirii sa nu mai umplem puscariile, cimitirele citeste integral
Andrei S, acum 3814 zile, 11 ore, 29 minute, 8 secunde
Danb Iti apreciez comentariile de pe zdv pe care le gasesc in general pertinente si la obiect. Sunt de acord cu tine in ceea ce priveste educatia psihologica in liceu. Societatea noastra trebuie sa citeste integral
Andrei S, acum 3815 zile, 7 ore, 14 minute, 59 secunde
Doamna Stroe Vasilica: comentariul meu anterior nu se adresa Dvs. ci duduiei Dalida si restului trupei.
Andrei S, acum 3815 zile, 13 ore, 11 minute, 56 secunde
Articolul de fata dragilor penibili, era despre un tanar cu mintea ratacita care s-a sinucis din cauza unei deceptii in dragoste ( caz nefericit dar vechi de cand e lumea si pamantul) si nu despre citeste integral
nicolae, acum 3815 zile, 18 ore, 48 minute, 37 secunde
Asae, DanB !
ton, acum 3815 zile, 19 ore, 17 minute, 7 secunde
femeile in conceptia unora au fost bune doar de 'batut',ele fiind de fapt in oranduirea noastra doar niste sclave.....vai de mamaliga voastra ,unde mama naibii a-ti crescut unii dintre voi citeste integral
dalida - pt andrei s, acum 3815 zile, 23 ore, 10 minute, 37 secunde
Care e problema, Andreuta?? Doare adevarul?? Da, are dreptate dan b(utnaru), mai vrem si altceva decat sa stam la cheremul barbatului, la cratita, la crescut copii si fara pretentii!!! E si normal, a citeste integral
stroe vasilica, acum 3816 zile, 2 ore, 27 minute, 52 secunde
ARE DREPTATE DOMNUL DAN!!! BAGATI_NE IN SEAMA CAT SUNTEM IN VIATA,SANATOASE,NORMALE!!! CACI,APOI,DEGEABA!!!! PRIETENI??!! CE_I AIA?? CUMETRI?? ce-i aia!!!! PRIETENE??? CARE???
stroe vasilica, acum 3816 zile, 2 ore, 32 minute, 21 secunde
...INTR_O BUNA ZI,DUPA CE V_A STAT "PRES",V_A CRESCUT COPIII,V_A TINUT CURATA CASA,V_A REPREZENTAT CU ONOARE CASA SI FAMILIA,CA SI OTELUL,CEDEAZA!!! EU AM SUFERIT UN ANEVRISM!!!=accident citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.