Sport

Tenis cu gândurile aiurea

Ziarul de Vrancea
4 sep 2017 519 vizualizări

Maria Șarapova a fost eliminată de la US Open, de letona Anastasija Sevastova, dar marea surpriză a fost ieșirea din concurs a Garbiñei Muguruza * Horia Tecău este în sferturi la dublu masculin și dublu mixt

Așa cum iubitorii de tenis știu, România a rămas numai în probele de dublu la ediția 2016./2017 a US Open. Cel mai bine se prezintă, deocamdată, Horia Tecău, a cărui echipă cu olandezul Jean-Julien Rojer se arată în revenire de formă. Horia și Juuls au învins, în optimi, un cuplu mai bine cotat, format croatul Ivan Dodig și spaniolul Marcel Granollers, scor 6-4, 6-3 în 80 de minute. În sferturi, perechea româno-olandeză se va confrunta cu învingătoarea partidei dintre echipele Jamie Murray / Bruno Soares (Marea Britanie / Brazilia) și Robert Lindstedt / Jordan Thompson (Suedia / Australia). Tecău este calificat în sferturi și la dublu mixt, unde are ca parteneră pe simpatica americană Colleen (Coco) Vandeweghe, cu care a jucat finala Australian Open 2016. Horia și Coco  câștigat cu 6-4, 6-3 în fața perechii Chan Jung Jan / Nenad Zimonjic (Taiwan / Serbia). În faza următoare, Coco și Horia vor da piept cu echipa Timea Babos/Bruno Soares (Ungaria/Brazilia), cap de serie numărul 4. Babos și Soares au trecut în optimi, cu 7-5, 6-3, de Raluca Olaru și Nikola Mektic (Croația). La dublu feminin, Sorana Cîrstea și spaniola Sara Sorribes au pierdut, cu scorul de 2-6, 6-3, 6-7, în fața perechii Sania Mirza/Peng Shuai (India/China, nr. 4). În schimb, Monica Niculescu și taiwaneza Hsieh Su Wei s-au calificat în optimi, după ce au trecut de japonezele Eri Hozumi și Miyu Kato, scor 6-4, 6-2, într-o oră și 15 minute. Înn optimi, Niculescu și Hsieh vor întâlni cuplul Timea Babos/Andrea Hlavackova (Ungaria/Cehia), favorite numărul 5.

Două rezultate au zguduit primele partide din optimile de finală ale probei de simplu feminin. Ultramediatizata Maria Șarapova (146 WTA) a resmițit oboseala primelor două partide câștigate cu Simona Halep și Timea Babos și a fost învinsă după două ore și 16 minute, scor 7-5, 4-6, 2-6 de letona Anastasija Sevastova (17 WTA). Jucătoarea rusă a pierdut pe mâna ei, din lipsă de concentrare. De pildă, Maria a făcut 51 de erori neforțate, față de cele 14 ale letonei. Sevastova a avut procentaje favorabile atât la primul serviciu (61-54) cât și la cel de-al doilea (78-67), loviturile direct câștigătoare (42-21) nefiind un avantaj decisiv pentru Mașenka. Șarapova a părut  deranjată și de o rană la un deget, pentru care a avut nevoie de intervenția medicului în ultimul set.În sferturi, Sevastova va evolua cu americanca Sloane Stephens (83 WTA), care a trecut de germana Julia Görges (33), scor 6-3, 3-6, 6-1.

Adevărata bombă de aseară a fost, însă înfrângerea spaniolei Garbiñe Muguruza, cea care era considerată marea favorită a turneului, învinsă de renăscuta Petra Kvitova (14) care a făcut o partidă remarcabilă. În ciuda unui start nereușit, Petka a câștigat cu 7-6, 6-3 într-o oră și 46 de minute. Ea va evolua în manșa următoare cu americanca Venus Williams (9), care a depășit-o în optimi, cu 6-3, 3-6, 6-1, pe spaniola Carla Suarez (35). Aseară, s-a calificat în sferturi și Karolina Pliskova, care a trecut clar cu 6-1, 6-0 de americanca Jennifer Brady, cea care a eliminat-o pe Monica Niculescu

* În turneul masculin, absențele lui Murray, Djokovic și Wawrinka au produs dezechilibre între cele două jumătăți de tablou, Nadal și Federer fiind condamnați să se întâlnească în cel mai bun caz în semifinale. În schimb, din prima jumătate este greu de anticipat cine va ajunge în finală. Spaniolul Pablo Carreño (19 ATP)  s-a calificat în premieră, în sferturile turneului US Open, după ce a trecut de tânărul canadian Denis Shapovalov, în trei seturi cu tiebreak. Experiența lui Carreño s-a văzut chiar în aceste momente decisive, câștigate de iberic cu 7-2, 7-4 și 7-3. Următorul adversar al spaniolului va fi  argentinianul Diego Schwartzman, victorios în fața francezului Lucas Pouille (20 ATP) cu 7-6, 7-5, 2-6, 6-2. Carreño este primul jucător din istorie care a înfruntat patru jucători veniți din calificări la un turneu de Grand Slam. Shapovalov a lăsat să-i scape printre degete mai multe șanse, mai ales în primul set, când a reușit să câștige pe serviciul adversarului. Nervos (55 de erori neforțate) și obosit (șapte meciuri în mai puțin de două săptămâni), canadianul nu a reușit să concretizeze avantajul pe care l-a avut când a servit pentru set la 5-3 și a ratat apoi trei mingi de set la 6-5. Shapovalov a condus cu 3-0 în setul al treilea, dar spaniolul a revenit și a câștigat. Shapovalov a devenit, totuși, cel mai tânăr jucător de la americanul Michael Chang, în 1989, care a ajuns în optimile turneului US Open. Sam Querrey, numărul 21 mondial, a trecut de germanul Mischa Zverev, cu 6-2, 6-2, 6-1, devenind primul american calificat în sferturi la Flushing Meadows de la Andy Roddick, în 2011. Querrey va juca în sferturi cu sud-africanul Kevin Anderson, care a trecut cu 6-4, 6-3, 6-7, 6-4 de italianul Paolo Lorenzi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.