Sport

Ne vizitează echipa lui Roglic

Ziarul de Vrancea
14 dec 2021 764 vizualizări

În afară de Jumbo Visma, fără marele rutier sloven, vor participa anul viitor la Turul Sibiului, BORA și Astana

Trei echipe din WorldTour, elita ciclismului profesionist mondial, Jumbo Visma, BORA hansgrohe și Astana Kazahstan, și-au anunțat prezența la ediția din 2022 a Turului Sibiului, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES. Capul de afiș este deținut de Jumbo Visma, care ocupă numărul trei în clasamentul Uniunii Cicliste Internaționale (UCI), BORA se află pe locul VI iar Astana este pe locul 12. La Jumbo Visma pedalează solvenul Primoz Roglic, triplu câștigător al Turului Spaniei (2019, 2020 și 2021), care în 2014 făcea spectacol la Bâlea Lac, în etapa regină a Turului Sibiului. La finalul acelei ediții, Primoz Roglic a plecat de la Sibiu cu l locul I în clasamentul cățărătorilor, locul II în clasamentul pe puncte, locul III în clasamentul general. Mai mult ca sigur, Roglic nu va ajunge la Sibiu anul viitor, cel mai probabil el urmând să concureze în acea perioadă în Turul Franței.

Ajuns la ediția cu numărul 12 în 2022, Turul Ciclist al Sibiului se va desfășura ca de obicei, între 2 și 5 iulie, în formula trei etape și două semi-etape, pe un traseu care propune două sosiri la altitudine, două etape pentru sprinteri și un contratimp individual.

O altă echipă din WorldTour, Education-Nippo (locul 16 UCI), își trimite la Sibiu echipa de tineret). În 2022 revine la Sibiu, după doi ani de pauză, și echipa italiană Drone Hopper-Androni Giocattoli, pentru care pedalează, din 2022, și ciclistul român Eduard Grosu. Pe lângă Drone Hopper, mai sunt confirmate pentru Sibiu alte trei echipe pro-continentale: Gazprom RusVelo, Novo Nordisk și Bardiani CSF și mai multe continentale, între care și două din România - Giotti Victoria Savini Due și Team Novak.

Un obiectiv al Turului Ciclist al Sibiului este promovarea ciclismului de masă. În acest scop, la fiecare ediție, organizatorii au grijă să propună și evenimente conexe adresate amatorilor: Cursa Sponsorilor, T-Challenge (pe Transfăgărșan), Green Day Kids, King of the Mountain (pe Păltiniș) și Biciclete Cochete. La cele 11 ediții organizate până acum în cea mai valoroasă cursă din România au participat cicliști care au ajuns în vârful ierarhiilor, în afara lui Roglic remarcându-se columbianul Egan Bernal, câștigător al Turului Franței în 2019

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.