Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Hanca se apropie de Polonia

Ziarul de Vrancea
10 ian 2019 702 vizualizări

Sergiu Hanca (26 de ani) și-a manifestat intenția de a pleca de la Dinamo, după scandalul de la ultimul meci al ”câinilor”, cu Astra, în urma căruia soția sa a intrat în conflict cu un suporter dinamovist.

 Acesta a primit o hârtie din partea clubului prin intermediul căreia poate pleca la orice echipă dispusă să plătească aproximativ 100.000 de euro în schimbul său. Se pare că mijlocașul și-a găsit echipă chiar în ziua în care ”câinii” au efectuat vizita medicală. Acesta ar urma să semneze cu KS Cracovia, echipă aflată pe locul IX în prima ligă din Polonia, la două puncte distanță de play-off. Ar fi prima experiență în străinătate pentru jucătorul care a intrat în ultimele șase luni de contract cu gruparea bucureșteană. " Poate să-mi dea 50.000 de euro pe lună că eu nu mai rămân la Dinamo. Pentru mine Dinamo a murit în seara asta", a declarat Hanca la finalul meciului cu Astra, terminat cu scorul de 4-1 pentru giurgiuveni.

Nume noi la Botoșani

Atacantul Laurențiu Buș a semnat, miercuri seară, un contract valabil cu FC Botoșani pe o perioadă de doi ani, informează gruparea moldoveană. Fotbalistul de 31 de ani revine la Botoșani după ce a rupt înțelegerea cu Astra Giurgiu, unde nu mai intra în planurile antrenorului Costel Enache, astfel că și-a reziliat de comun acord contractul. Buș a mai evoluat la Botoșani în anul 2017. FC Botoșani a ajuns la o înțelegere și cu internaționalul de tineret al statului Mali, Moussa Diakité pentru un acord valabil pentru o perioadă de trei ani și jumătate. Născut pe 17 decembrie 1998, Diakité, care evoluează ca mijlocaș central, s-a alăturat lotului condus de Liviu Ciobotariu pentru cantonamentul de iarnă din Antalya. înainte de a semna cu FC Botoșani, mijlocașul central african a evoluat pentru armenii de la Shirak Gyumri și pentru spaniolii de la Astorga și Alcorcon U19.

PSG s-a făcut de râs

Paris Saint-Germain a părăsit rușinos Cupa Ligii Franței în sferturi, după ce a fost învinsă, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 1-2 (0-0), de ultima clasată din Ligue 1, Guingamp. Oaspeții au primit trei lovituri de la 11 metri. Neymar a deschis scorul, în minutul 62, dar oaspeții au marcat apoi de două ori, din penalty, prin Yeni N'Gbakot ('81) și Marcus Thuram(‘90^3), și s-au calificat în semifinalele competiției. Fiul fostului internațional Lilian Thuram a mai ratat un penalti, în minutul 61. Alături de Neymar, la PSG au jucat și Mbappé tot meciul, și Cavani, de la pauză, dar și alte vedete. Ultima dată când PSG a pierdut un meci de cupă a fost în 22 ianuarie 2014, scor 1-2, cu Montpellier, în 16-imile de finală ale Cupei Franței. De atunci echipa pariziană a strâns 44 de victorii în cupe (25 în Cupa Franței și 19 în Cupa Ligii). Într-un alt meci din Cupa Ligii, Monaco s-a impus la lovituri de departajare acasă, în fața formației Rennes (1-1 după 120 de minute), iar Bordeaux a câștigat, pe teren propriu, cu 1-0, meciul cu Le Hâvre. Marți, Strasbourg a trecut de Olympique Lyon, în deplasare, cu 2-1.

Și Petrolul se întărește

Clubul Petrolul Ploiești a anunțat, ieri, că a obținut serviciile jucătorilor Bogdan Rusu, de la Hermannstadt, și Chrysovalantis Kozoronis, care a jucat ultima dată pentru Ergotelis. Atacantul Bogdan Rusu (28 ani, 1.80 metri) va evolua la Petrolul sub formă de împrumut până la finalul acestui sezon, clubul ploieștean având, apoi, opțiunea de a-și asigura definitiv serviciile jucătorului. Rusu a intrat joi în programul de pregătire al formației conduse de către Mugurel Cornățeanu. Prezent la Ploiești încă de la reunirea echipei, Chrysovalantis Kozoronis a semnat un contract pe un an și jumătate cu Petrolul. în vârstă de 26 ani, Kozoronis (1.79 metri) joacă pe postul de mijlocaș defensiv.

Lucescu, în vizită la Torje

Selecționerul Turciei, Mircea Lucescu, a vizitat, joi, echipa lui Paul Papp și Gabriel Torje, Sivasspor, în cantonamentul din Antalya. Lucescu a discutat aproximativ jumătate de oră cu tehnicianul Hakan Keleș, căruia i-a urat succes. Cei doi au vorbit și despre viitorul fotbalului din Turcia. Sivasspor va disputa, duminică, un meci amical cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

Un nou căpitan la Davis-cupmanii americani

Federația Americană de Tenis l-a numit  pe Mardy Fish în funcția de căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a SUA.  În vârstă de 37 de ani, Mardy Fish a fost locul 7 mondial în 2011. El vine în locul lui Jim Courier și devine al 41-lea căpitan din istoria echipei de Cupa Davis a SUA. În vârstă de 48 de ani, Courier, fost lider ATP, a câștigat Salatiera de Argint ca jucător, în 1992 și 1994. Courier a lăsat echipa într-o situație bună, fiind calificată direct la turneul final din 2019, în care se va inaugura noul format al competiției.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.