Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Bronz olimpic pentru Andreea Dragoman

Ziarul de Vrancea
11 oct 2018 557 vizualizări

Sportiva Andreea Dragoman a câștigat medalia de bronz la tenis de masă, la Jocurile Olimpice de tineret de la Buenos Aires.

În meciul pentru locurile 3-4, Andreea a învins-o cu scorul de 4-1, pe indianca Archana Kamath. Scorul pe seturi a fost 8-11, 13-11, 11-9, 11-5, 11-9. În semifinale, Andreea Dragoman a cedat, scor 0-4, cu japoneza Miu Hirano.  Tricolorii mai au șase medalii la JOT, două de aur, două de argint și două de bronz.

Prunea bate palma cu Dinamo

Florin Prunea (50 de ani) e la un pas să bată palma cu Ionuț Negoiță și să-l înlocuiască pe Ionel Dănciulescu în conducerea lui Dinamo. Rămasă fără serviciile lui Dănciulescu, Dinamo caută oamenii potriviți pentru a redresa o corabie aproape scufundată, iar Florin Prunea e alesul lui Ionuț Negoiță. Aflat de mai mult timp pe lista echipei pentru care a jucat în trecut, Prunea a admis, ieri că e la un pas de întoarcerea în Șoseaua Ștefan cel Mare: Fost fotbalist la Dinamo timp de 11 ani, în perioade diferite, Prunea și-a făcut un nume în lumea conducătorilor din fotbalul românesc mai întâi ca angajat al Federației, apoi ca președinte la CSM Poli Iași, unde a stat din 2012 până în 2017.

Cresc premiile la Liga Națiunilor

UEFA a anunțat, miercuri, că a mărit premiile pentru echipele participante la prima ediție a Ligii Națiunilor. În Divizia C, eșalonul în care evoluează România, fiecare echipă va primi 1,125 de milioane de euro, în crește cu 50 la sută, de la 750.000 de euro, suma anunțată inițial. În plus, fiecare dintre câștigătoarele celor patru grupe va mai primi încă 1,125 de milioane de euro, după aplicarea aceleiași cote de creștere. Premiile pentru fiecare divizie valorică sunt diferite, la Divizia A fiind 2,25 de milioane de euro (atât pentru câștigătoare, cât și pentru fiecare participantă), la Divizia B, 1,5 milioane de euro, iar la Divizia D, 750.000 de euro. Câștigătoarea Ligii Națiunilor, stabilită dintre învingătoarele celor patru grupe din Divizia A, va primi în total 10,5 milioane de euro (4,5 milioane de euro din grupă plus 6 milioane de euro), echipa finalistă - 9 milioane de euro, locul 3 - 8 milioane și locul 4 - 7 milioane.

Pușcaș și Napoli în barca lui Mititelu

Marcel Pușcaș e noul președinte al FC Universitatea Craiova 1948, echipa din Liga a 3-a patronată de Adrian Mititelu. Pușcaș a fost conducător al Stelei în anii '90, postură din care a obținut două titluri, iar în primăvară a candidat la șefia FRF, dar a pierdut în fața lui Răzvan Burleanu. De asemenea, trupa lui Mititelu îl va readuce și pe Nicolo Napoli pe banca tehnică, italianul urmând a se alătura clubului din Bănie la data de 18 octombrie, peste fix o săptămână.

Markovic, analizat de englezi

The Guardian a dat publicității numele celor mai talentați 60 de tineri din fotbalul mondial. În top se regăsește și un fotbalist român, Jovan Markovic (17 ani) de la Craiova. Britanicii i-au făcut o scurtă descriere atacantului, referitoare la începuturile și calitățile atacantului. ”Markovic a marcat sute de goluri în ligile de tineret și a primit un contract profesionist din partea Craiovei la 16 ani. A debutat la seniori și speră să ajungă la nivulul idolului său, Zlatan Ibrahimovic. O serie de accidetări au stopat ascensiunea fotbalistului, dar acum s-a întors”, sună o parte din descrierea făcută de The Guardian. În analiza jurnaliștilor de la The Guardian, mai sunt incluși tineri promițători de la echipe ca Liverpool, Bayern, City sau Barcelona. Jovan Markovic are dublă cetățenie și a evoluat în 11 meciuri pentru Craiova, oferind trei pase de gol.

FCSB se interesează de Oaidă

FCSB se interesează de jucătorii pe care vrea să-i aducă în pauza de iarnă. După Olaru și Fortes, vicecampionii îl vor și de Răzvan Oaidă, mijlocașul de la FC Botoșani. Valeriu Iftime, patronul moldovenilor, a declarat că Gigi Becali se interesează de tânărul de 20 de ani, aflat în prezent sub contract cu FC Botoșani. Oficialul a mărturisit că nu exclude o posibilă mutare, dacă FCSB va înainta oferta. În acest sezon, Oaidă a bifat 11 partide, a marcat un gol și a oferit o pasă decisivă. Reușita a venit în ultima partidă din campionat, împotriva lui Dinamo.

Chelsea își trimite fanii la Auschwitz

Clubul Chelsea Londra vrea să îi trimită pe fanii rasiști în excursii educative la fostul lagăr de concentrare Auschwitz-Birkenau în loc să le dicteze interdicții.  Inițiativa îi aparține lui Roman Abramovici. Clubul vrea să le ofere fanilor care au avut comportament rasist șansa de a participa la cursuri educative la fostul lagăr de concentrare. “Dacă doar le interzici oamenilor accesul la meciuri, nu le vei schimba niciodată comportamentul. Această inițiativă le oferă șansa de a înțelege ce au făcut și de a dori să aibă un comportament mai bun. Ai o opțiune. Putem să dictăm o interdicție pentru tine sau poți să petreci ceva timp înțelegând unde ai greșit”, a declarat președintele clubului, Bruce Buck, potrivit The Sun. Chelsea Londra a criticat public mai mulți fani, în septembrie 2017, pentru scandări antisemite la un meci cu Tottenham.

Italienii calcă în străchini

Naționala Italiei a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), partida amicală disputată, miercuri, la Genova, cu Ucraina. Bernardeschi a deschis scorul în minutul 55, pentru gazde, dar Malinovski a egalat șapte minute mai târziu. Meciul a fost întrerupt în minutul 43, iar spectatorii au aplaudat în semn de omagiu pentru cele 43 de victime ale prăbușirii Podului Morandi, în august. Acesta a fost al cincilea meci consecutiv fără victorie pentru “squadra azzurra”. Italia, care nu a participat la turneul final al Cupei Mondiale din Rusia, a câștigat doar un meci în 2018, un amical cu Arabia Saudită, scor 2-1, în 28 mai. De atunci, jucătorii antrenați de Roberto Mancini au înregistrat două înfrângeri și trei rezultate de egalitate. Următorul meci al selecționatei italiene va fi duminică, la Chorzow, cu Polonia, în Liga Națiunilor.

 

Kokorin și Mamaev, în arest preventiv

Fotbaliștii Aleksandr Kokorin și Pavel Mamaev au fost plasați în detenție preventivă, după ce la începutul săptămânii au agresat un funcționar al Ministerului rus de Comerț, într-o cafenea din Moscova, Cei doi riscă și o suspendare pe viață din fotbalul rus, conform ligii profesioniste de la Moscova. Kokorin și Mamaev au fost reținuți, marți, după ce la începutul săptămânii au agresat un funcționar al Ministerului rus de Comerț, într-o cafenea din Moscova, relatează presa din Rusia. Kokorin, component al echipei Zenit Sankt Petersburg, și Mamaev, de la FC Krasnodar, l-au lovit cu un scaun pe funcționar. FC Krasnodar a anunțat că vrea să îi rezilieze contractul lui Mamaev, iar Zenit Sankt Petersburg și-a exprimat dezamăgirea pentru “comportamentul dezgustător” al lui Kokorin.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.