Sport

Ganea se întoarce printre basci

Ziarul de Vrancea
15 ian 2018 781 vizualizări

Fundașul de la Viitorul va juca din vară la Athletic Bilbao

Athletic Club Bilbao și FC Viitorul au ajuns la un acord de principiu pentru transferul jucătorului Cristian Ganea la gruparea bască, începând cu data de 1 iulie 2018, a anunțat, ieri, gruparea patronată de Gheorghe Hagi. Ganea va semna pe trei sezoane cu Athletic Club Bilbao, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. Cristian Ganea va fi jucătorul Viitorului până pe 30 iunie 2018, astfel încât va juca restul sezonului 2017-2018 pentru campioana României. Duminică, antrenorul FC Viitorul, Gheorghe Hagi, afirma că fotbalistul Cristian Ganea va rămâne la formația sa până la vară, apoi va pleca în străinătate. "Cristi rămâne cu noi până la vară. Va juca cu noi și îi va fi bine de la vară-ncolo. Când va fi concret totul, va vorbi el. E foarte mulțumit de ce se întâmplă. Până la vară ne ajută și pe noi să ne atingem obiectivul", a spus Hagi. În vârstă de 25 de ani, Ganea a evoluat ca junior la echipe din Țara Bascilor, unde îi este stabilită familia, inainte de a reveni în țară, la ASA Târgu Mureș, Universitatea Craiova, Săgeata Năvodari și FC Brașov. El este la FC Viitorul din 2015. 

Athletic Bilbao este un club cunoscut pentru predilecția de a recruta numai jucători basci sau cu rădăcini basce. Ganea se înscrie în această categorie, potrivit presei spaniole, prin faptul că a crescut în Basauri, în apropiere de Bilbao, unde familia sa locuiește și acum, iar el a evoluat la echipe de juniori din regiune. Ganea, născut la Bistrița, a mai evoluat în Spania la Mallorca B și la Santanyi și a strâns patru selecții la naționala României, fiind titular la ultimele două partide din preliminariile Cupei Mondiale din 2018, cu Danemarca și Kazahstan. La Copenhaga, el a primit un cartonaș roșu și a fost eliminat în mintul 63. Athletic Bilbao, locul 11 în LaLiga, are un singur străin în lot, francezul Aymeric Laporte, care are un străbunic basc.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.