Sport

Cupa Vranșah | Focșani 15 - 16.12.2018

Ziarul de Vrancea
19 dec 2018 1234 vizualizări

La Sala Polivalentă Vrancea, în perioada 10 - 16 decembrie 2018, s-a desfășurat concursul de șah rapid ”Cupa Vranșah”. Participanții s-au întrecut în cadrul a patru grupe de joc, fiecare grupă fiind constituită în funcție de vârstă și nivelul actual de pregătire al șahiștilor respectivi.

Grupa U10 începători 

S-a desfășurat între 10 - 13.12.2018 ca turneu închis pe parcursul a 11 runde, premiindu-se locurile I, II, III din clasamentul general. Aceste trei locuri fiind ocupate în ordine de Robert-Andrei Mureșan (Grădinița nr. 18 Focșani) cu 11 puncte urmat de Alexandru-Ștefan Tudor (Șc. gimnaz. nr. 3 Focșani) cu 9,5 puncte și Alexandru Luca (Șc. gimnaz. D. Zamfirescu Focșani) cu 8 puncte.

S-a mai făcut premiere și pe următoarele categorii de vârstă astfel:

Grupa U10 avansați 

S-a desfășurat între 10 - 13.12.2018 ca turneu închis pe parcursul a 7 runde, premiindu-se locurile I, II din clasamentul general, acestea fiind ocupate de Adelin-Ștefan Dăscălescu (Șc. gimnaz. Al. Vlahuță Focșani) cu 7 puncte, urmat de 3 jucători care au acumulat fiecare câte 5 puncte (fiind toți la egalitate perfectă, inclusiv toți coeficienții de departajare) astfel încât tuturor li s-a acordat locul 2 iar locul 3 nu s-a mai acordat. Cei trei sunt următorii: Denis-Ionuț Pilă  (Șc. gimnaz. nr. 7 Focșani), Giulia Lungu (CN Spiru Haret Focșani) și Bianca-Maria Beșleagă (Șc. gimnaz. nr. 7 Focșani).

S-a mai făcut premiere și pe următoarele categorii de vârstă astfel:

Grupa U12

S-a desfășurat pe data de 15.12.2018 în sistem open elvețian pe parcursul a 7 runde, premiindu-se locurile I, II, III din clasamentul general, acestea fiind ocupate în ordine de Giulia Lungu (CN Spiru Haret Focșani) cu 6 puncte, urmată de Denis-Ionuț Pilă (Șc. gimnaz. nr. 7 Focșani) cu 6 puncte și Filip-Andrei Toia (Șc. gimnaz. Ștefan cel Mare Focșani) cu 4 puncte.

S-a mai făcut premiere și pe următoarele categorii de vârstă astfel:

Grupa open 

S-a desfășurat pe data de 16.12.2018 în sistem open elvețian pe parcursul a 7 runde, competiția fiind omologată național la FR Șah și internațional la FIDE. S-au premiat locurile I, II, III din clasamentul general, acestea fiind ocupate în ordine de Cătălin-Lucian Pătrașcu (CSM Focșani 2007) cu 6,5 puncte, Grigore Mălureanu (CSM Focșani 2007) cu 5,5 puncte și Andrei Cucoaneș (CS Olimp Șah Focșani) cu 4,5 puncte.

S-a mai făcut premiere și pe următoarele secțiuni de concurs astfel:

Anton Soare precizează: ”Denumirea acestei întreceri șahiste este legată de publicația cu specific șahist denumită Vranșah, aceasta fiind lansată în format tipărit pe 24 ianuarie 2005 cu ocazia unui concurs de șah desfășurat la CN Unirea din Focșani. În anii următori Vranșah apare doar în format online continuând să reflecte în mod cât mai fidel performanțele la zi sau din trecut ale șahiștilor din Vrancea dar și de a menționa unele aspecte ce țin de realizările din domeniul cultural al comunității locale. Vranșah a luat naștere la inițiativa domnului Anton Soare, el fiind sprijinit de-a lungul timpului în realizarea articolelor în special de Mihai Strîmbu, Neculai Badiu, Eugen Găureanu, Cătălin Silvestru, Șandru Fănel, Teodoru Iliescu precum și de mulți alții”.

Maestrul FIDE Cătălin-Lucian Pătrașcu, cel mai bun jucător de șah din Vrancea în acest moment, campion național individual de juniori U18 în anul 2017 și care a ocupat locul I la grupa open a Cupei Vranșah din acest an ne-a spus: "Am participat la ediția aceasta a Cupei Vranșah, gândindu-mă la primii mei pași făcuți în lumea șahistă, când prima revista de șah pe care am citit-o a fost chiar revista Vranșah. Aceasta mi-a fost înmânată de regretatul instructor de șah și candidat de maestru Nicolae Badiu. Pot spune ca ediția de anul acesta a fost o reușită atât pentru mine pe plan șahist reușind să obțin locul I, cât și ca manifestare sportivă în general deoarece totul a fost la cote ridicate începând cu organizarea, nivelul ridicat al competiției dar și atmosfera de concurs".

Această competiție șahistă este cuprinsă în calendarul județean șahist pe anul 2018 fiind organizată de către CSM Focșani 2007 și CS Olimp Șah Focșani în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea.

Organizarea și arbitrajul au fost asigurate de către Mihai Strîmbu și Anton Soare.

Acest concurs a fost ultimul din cele 33 din acest an la care jucătorii de șah legitimați sau de perspectivă, care se antrenează în cadrul organizatoric larg oferit de către CSM Focșani 2007, au participat cu rezultate notabile.

Informații oferite de ing  Mihai Strîmbu, președintele  secției de șah a clubului CSM Focșani 2007


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.