Sport

Cazul „Nole” se complică

Ziarul de Vrancea
5 ian 2022 856 vizualizări

Liderul ATP este reținut la Aeroportul din Melbourne din cauza unor probleme cu viza. * autoritățile cer „dovezi acceptabile” pentru scutirea medicală precizând că viza de intrare în Australia depinde doar de guvernul federal

Sârbul Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului masculin, care a primit marți o derogare medicală pentru a participa la Openul Australiei, a fost ieri blocat pe aeroportul din Melbourne din cauza unei probleme cu viza. Potrivit presei australiene, Nole, care a luat marți avionul în direcția Melbourne nu ar fi completat formularul corect pentru tipul de viză pe care l-a cerut. Serviciul vamal federal a contactat guvernul statului Victoria, cu capitala la Melbourne, când s-a constatat că echipa lui Djokovic a solicitat „tipul greșit de viză”, a indicat „The Age”. Djokovic a încercat să intre în țară cu o viză de muncă ce „necesita acordul guvernului statului Victoria”, potrivit cotidianului The Australian. Jaala Pulford, ministrul statului Victoria, a declarat ieri după-amiază într-un tweet că statul său a refuzat această cerere.

Prim-ministrul australian Scott Morrison a afirmat că Djokovic va trebui să „furnizeze dovada acceptabilă” că nu poate fi vaccinat din motive medicale. „Altfel va fi trimis acasă cu primul avion”, a precizat premierul. Conform presei sârbe, Djokovic se află în custoria poliției de frontieră, „fără acces la telefonul mobil”.

Tenismani australieni revoltați

S-au pus o serie de întrebări legate de corectitudinea acestei dispense, fostul jucător Sam Groth fiind în fruntea listei de contestatari după medicii și-au exprimat deja dezacordul în legătură cu decizia, dar de departe cel mai vocal contestatar al lui Djokovic e Sam Groth, fostul jucător de tenis australian, care va rămâne în istorie pentru serviciul său puternic. Mulți i-au acuzat doar pe cei din comisia medicală care i-a oferit scutirea lui Djokovic, dar Groth este de părere că în primul rând „Nole” este cel vinovat de situația creată. Fostul sportiv a avut un mesaj manifest prin care și-a exprimat

nemulțumirile la adresa acțiunilor numărului unu mondial. „ De ce nu renunți la codul tău de tăcere? Ești gata să spui că ai primit o dispensă medicală, dar nu spui de ce. M-am săturat de ipocrizie, nu-mi place deloc. Este lipsă de respect față de toți cei care au cunoscut iadul în ultimii doi ani. Nu-mi spuneți că Djokovic nu este conștient prin ce au trecut oamenii. El va fi distrus de public de fiecare dată când iese pe teren la Australian Open. Și poți da vina pe oameni?”,scrie Groth în „manifestul său”.Legenda începutului de eră Open, Rod Laver simte furia australienilor pentru Djokovic: „Lucrurile pot deveni urâte”, scrie el. „E foarte posibil ca Nole” să fie primit cu multă ostilitate de australieni. Vorbim de o țară vaccinată în proporție de 90%, a căror cetățenii încă au mari probleme să călătorească, din cauza măsurilor foarte stricte luate de Guvern. În contextul în care nu există congruență între măsurile luate pentru cetățenii obișnuiți și pentru un star precum Djokovic, s-ar putea să asistăm la momente urâte și tensionate”. crede fostul mare campion al Australiei.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.