Politică

VIDEO | Deputații de Vrancea Ion Ștefan și Ionel Dancă au demisionat astăzi din PNL împreună cu Ludovic Orban și alți 14 parlamentari

Ziarul de Vrancea
24 nov 2021 2083 vizualizări

Ludovic Orban și-a depus marți oficial demisia din PNL. „E o decizie pe care o iau cu mare greutate pentru că în PNL am cei mai mulți prieteni, alături de care am suferit și ne-am bătut să oprim ciuma roșie. Am fost obligat să aleg între a fi loial PNL sau cetățenilor care ne-au acordat încrederea”, a declarat fostul șef al PNL

Vizionați mai jos declarațiile de presă susținute după depunerea demisiilor din Partidul Național Liberal a parlamentarilor care sunt împotriva alianței cu PSD.

VIDEO:Ludovic Orban 

El a fost însoțit de 16 parlamentari liberali care și-au anunțat și ei demisiile. Printre aceștia foștii miniștri Ion Ștefan, deputat de Vrancea, Violeta Alexandru, Adrian Oros și fostul șef al cancelariei premierului, Ionel Dancă, deputat de Vrancea.

Ludovic Orban i-a acuzat pe cei din actuala conducere a PNL că „au trădat oamenii”.

„Conducerea partidului a trădat, a făcut cel mai grav lucru care se poate întâmpla într-o democrație. Eu nu sunt un trădător. (...) Demisia nu e un sfârșit, este un început. Nu mă las oricâte amenințări am primit. Mă bat cu toată forța în lucrurile în care cred. Vom face o construcție solidă. Azi, în România toți cetățenii cu valori liberale, conservatoare, de centru dreapta nu au reprezentare. PNL este azi un PSD mai mic și mai nepriceput”, a spus Orban.

Fostul președinte al PNL a reluat acuzațiile la adresa lui Klaus Iohannis despre care a spus că singurul plan pe care îl are este să „slugărească PSD” ca să nu-l suspende.

„Chiriașul de la Cotroceni oricât de mult se ascunde, oricum îl vor ajunge blestemele oamenilor pe care i-a trădat. Nimeni nu scapă când își bate joc de oameni”, a mai spus Orban.

Citiți și postarea activată pe contul de facebook al deputatului de Vrancea Ion Ștefan după anunțarea demisiei sale din PNL

Niciodată alături de PSD!

Nu pot să mă dezic de acest crez, nu pot închide ochii și nu mai pot aștepta trezirea conștiinței la echipa demolatoare care a împins PNL în pat cu PSD.

Din acest motiv, cu lacrimi în ochi și cu multă părere de rău pentru echipa frumoasă din familia liberală, cea alături de care am muncit pe brânci la Vrancea pentru a învinge ”ciuma roșie”, dar și la București, când am făcut parte din guvernarea liberală condusă de Ludovic Orban, din acest moment drumurile noastre se despart.

PNL de astăzi nu mai este familia în care să mă regăsesc și cu care să mai pornesc în lupte politice. Partidul care își propunea în urmă cu numai un an să ofere României o viziune de dezvoltare liberală, într-o guvernare viabilă și stabilă de centru-dreapta alături de partenerii noștri politici de atunci, formațiunea care dorea să guverneze spre binele românilor pentru 8 ani de zile, astăzi este în pat cu dușmanul. Și nu doar atât, s-a predat celor care au scos o Românie întreagă în stradă, la proteste! Este o sfidare și o bătaie de joc ce va fi sancționată la vot, de cetățeni!

Am sperat până în ultimul moment că nu se va ajunge aici. Am sperat ca gestul meu și al colegilor mei, de revoltă, prin care am plecat din Grupul parlamentar PNL, să fie un semnal de alarmă pentru președintele Klaus Iohannis și pentru noul șef al PNL Florin Cîțu ori pentru ”echipa câștigătoare”, ceea ce nu s-a întâmplat!

Astăzi demisionez din PNL, urmând a activa ca deputat independent de Vrancea, care își va continua munca legislativă în folosul vrâncenilor care m-au trimis să le reprezint interesele în Parlament și care mi-au fost aproape tocmai pentru că am avut un deziderat comun: să îndepărtăm ”ciuma roșie” din Vrancea și de la centru. Nu l-am îndepărtat pe baronul Marian Oprișan pentru a fi acum colegi de coaliție! Nu am schimbat culoarea politică a Vrancei pentru ca acum să dau mâna cu cei care au îngropat economic județul, în decenii cât au fost la „butoane”. Nu pot da ochii cu vrâncenii care m-au votat pentru mesajul nostru, al liberalilor, în favoarea dezvoltării economice, pro-justiție, pro-democrație, pro-Europa pentru ca acum să le explic că am reevaluat PSD și pe baronii roșii.

Eu nu pot reevalua PSD! Așa cum nu o pot face nici vrâncenii!

De astăzi, alături de Ludovic Orban și ceilalți colegi demisionari vom intra în Opoziție și vom pune bazele unei noi construcții politice și sper, cu toată inima, ca vrâncenii și românii de bună credință să ne fie aproape.”-Ion ȘTEFAN

Vizionați și declarația deputatului de Vrancea, Ionel Dancă la Realitatea Plus TV după anunțarea publică a demisiei din PNL 

VIDEO:Ionel Dancă 

Lista celor care au demisionat din PNL e următoarea:

  1. Ludovic Orban - oficializat in plen
  2. Luminița Barcari

  3. Alexandru Kocsis 

  4. Ion Ştefan

  5. Ionel Dancă - oficial

  6. Constantin Şovăială

  7. George Ionescu

  8. Bogdan Bola

  9. Claudiu-Martin Chira

  10. Nicolae Giugea

  11. Antonel Tănase
  12. Gabriel Plăiașu

  13. Violeta Alexandru

  14. Adrian Miuțescu

Senatori

  1. Ovidiu Florean
  2. Adrian Oros

  3. Ion Iordache

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.