Politică

Mobilizare generală pentru plantatul stejarilor la Mărășești

Mihai Boicu
16 nov 2017 3945 vizualizări

Consiliul Județean a anunțat că peste 3000 de voluntari vor fi prezenți sâmbătă la Mărășești

Toți șefii instituțiilor locale din Focșani au fost chemați joi la Prefectură, pentru a afla detalii despre participarea la acțiunea de plantare a stejarilor de la Mărășești, care se va desfășura sâmbătă. Consiliul Județean Vrancea vrea să planteze nu mai puțin de 50.000 de copaci, pentru care va mobiliza 3000 de voluntari. Parcul Memoriei Naționale, creat pentru a onora memoria eroilor din Primul Război Mondial, se va întinde pe o suprafață de 75 de hectare și va avea 335.000 de stejari. Începând de joi dimineață, directorii de instituții au venit la Prefectură la orele la care au fost convocați, pentru a da detalii despre oamenii din subordine care vor merge la plantatul stejarilor, dar și a pentru afla informații cu privire la modul în care se va face deplasarea. În ultimele zile s-a făcut o situație clară cu ”voluntarii” care vor merge la Mărășești și s-au întocmite liste cu participanți. Puieții de stejar au fost  donați de Romsilva, iar parcul ar trebui terminat la finalul anului următor. La plantarea copacilor au fost invitați președintele Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose, miniștrii din cabinetul său, dar și Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. ”Prima acțiune de plantare a stejarilor din proiectul Parcul Memoriei Naționale se va bucura de o prezență numeroasă. Peste 3.000 de voluntari, din județul Vrancea, dar și din alte județe (Galați, Iași, Neamț, Brașov) și București, precum și un grup de copii din Republica Moldova, și-au anunțat deja intenția de a-și aduce contribuția la realizarea acestui memorial dedicat soldaților care și-au jertfit viețile pe altarul libertății naționale, în bătăliile victorioase de la Mărăști, Mărășești și Soveja”, a anunțat Consiliul Județean într-un comunicat de presă. Pentru ca voluntarii să ajungă la locul stabilit, au fost montat indicatore de la E 85, prin fața Primăriei Mărășești și până la locul de plantare. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.