Politică

Fost ministru al Culturii îi cere lui Oprișan să justifice banii cheltuiți pentru Centenar

Ionel Sclavone
18 sep 2017 1138 vizualizări

Vlad Alexandrescu, ministru al Culturii în Guvernul Dacian Cioloș, îi cere socoteală lui Marian Oprișan pentru felul în care a cheltuit sumele alocate de Guvern pentru organizarea evenimentelor dedicate Centenarului Marelui Război. Consiliul Județean Vrancea a primit de la Guvern suma de 19,361 milioane de lei pentru aceste manifestări. Mai bine de 3,3 milioane de lei au fost  repartizați organizării spectacole și achiziției de materiale publicitare în vreme ce doar 1,8 milioane de lei au fost destinați reabilitării monumentelor istorice dedicate Primului Război Mondial. 

Într-o adresă transmisă pe adresa Consiliului Județean, Vlad Alexandrescu, în prezent senator USR, îi solicită lui Marian Oprișan să justifice în detaliu banii cheltuiți și să prezinte documentele relevante, inclusiv contractele de execuție, în acest sens. De asemenea, senatorul USR susține că Oprișan trebuie să motiveze de ce nu a utilizat în totalitate sumele alocate:  

„Cum au fost cheltuite efectiv sumele alocate, Vă solicit să-mi prezentați toate documentele relevante în acest sens, inclusiv contractele de execuție, și să îmi precizați din ce motiv nu au fost utilizate sumele restante până la data de 6 august conform aexei din Hotărârea de Guvern nr. 472 din 6 iulie 2017“.

În luna iulie, prin Hotărârea nr. 472 Guvernul Tudose a alocat județului Vrancea suma de 19.361 mii lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, în scopul organizării mai multor manifestări dedicate „Centenarului Primului Război Mondial – Vrancea eroică – Anul Mărăști, Mărășești, Oituz“.

După eveniment, pe 9 august, Guvernul a adoptat o altă Hotărâre cu numărul 560 prin care permite Consiliului Județean să păstreze sumele alocate și rămase necheltuite pentru a fi utilizate în 2018, cu aceiași destinație pentru care au fost alocate inițial.

Cele 19 milioane de lei au fost alocați la o săptămână după instalarea noului Executiv al PSD, condus de Mihai Tudose ca urmare a demiterii Guvernului Grindeanu în urma moțiunii de cenzură. Parlamentarii PSD Vrancea au votat, la vremea respectivă, împotriva echipei Grindeanu.  

În documentul atașat puteți citi integral adresa​ cu solicitarea fostului ministru al Culturii în Guvernul Dacian Cioloș,originar din județul nostru, Vlad Alexandrescu adresată președintelui Consiliului Județean Vrancea Marian Oprișan


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.