Liceenii din Vidra învaţă secretele bucătăriei de la un german, specialist în gastronomie
Reţetele propuse de Jochen Danger au constituit adevărate provocări pentru liceeni
Elevii Liceului “Simion Mehedinţi” Vidra învaţă secretele bucătăriei europene de la un german, specialist în gastronomie. Jochen Danger, profesor universitar de gastronomie, se află déjà de două săptămâni la Vidra unde a adus reţete europene, apreciate în toată lumea. Şederea germanului în Ţara Vrancei face parte dintr-un proiect în domeniul serviciilor gastronomic, desfăşurat în parteneriat între instituţia de învăţământ vrânceană şi Camera de Comerţ a Germaniei, prin intermediul Serviciului Seniorilor Experţi. Astfel, 100 de elevi de la clasele care au specializarea bucătar - ospătar şi technician în gastronomie exersează utilizarea echipamentului existent în laboratorul de alimentaţie şi îşi însuşesc terminologia de specialitate atât în limba română, cât şi în limba engleză. De asemenea, elevii se familiarizează cu tehnicile moderne de prelucrare primară şi termică a alimentelor pentru a obţine preparate cu valoare nutritivă ridicată. Elevii îşi însuşesc, de asemenea, şi informaţii legate de oportunităţi de găsire a locurilor de muncă în domeniul în care se pregătesc, disponibile atât pe pe plan local, cât şi european. Din echipa de proiect fac parte profesorii Carmen Profiroiu, Adela Potop, Ionel Antimirescu, Malvina Ghalayini, Otilia Basuc, Viviana Pavel, Doina Stratton, Georgeta Bunea, Andreea Iancu şi Bianca Bosoiu. Germanul Jochen Danger a fost prezent la începutul săptămânii şi la cercul profesorilor de la învăţământul profesional şi tehnic, unde a prezentat sistemul german al învățământului profesional, menționând faptul că în ţara sa de origine accentul se pune pe practică, pe limbi străine, respectiv discipline tehnologice. (M.V.)