Timp Liber

Cum să-ți antrenezi partea mentală în poker

Ziarul de Vrancea
19 ian 2024 1041 vizualizări

O mentalitate orientată către dezvoltare este cheia care îți poate deschide calea spre succes atunci când joci poker. În momentul în care pătrunzi în acea zonă în care concentrarea este prezentă, atitudinea este pozitivă și îți găsești echilibrul emoțional, poți spune că ești pregătit din punct de vedere mental să ai succes în poker. Mentalitatea nu este ceva cu care te naști, ea poate fi modelată în așa fel încât să găsești drumul spre ceea ce îți dorești: succesul constant.

Pokerul este un joc în care e bine să faci pași mărunți în față decât să ai un succes major întâmplător la un moment dat. Dincolo de abilitățile de care ai nevoie pentru a fi un jucător bun, mentalitatea joacă și ea un rol important. Când ești axat spre dezvoltare, intri în faza de conștientizare și înțelegi că nu este suficient doar să fii talentat: ai nevoie de echilibru emoțional, de o stare de spirit bună și de mentalitatea potrivită.

 

Cum recunoști un jucător cu mentalitatea potrivită în poker?

Să joci poker în zilele noastre este mult mai ușor ca în trecut. Regulile sunt foarte ușor de învățat, le vei asimila imediat. Odată ce le-ai învățat, îți poți face cont pe o platformă online de poker, unde vei avea la dispoziție jocurile și turneele preferate 24 de ore din 24, oricând îți dorești. Însă ceea ce este mai greu este să ai succes pe termen lung. Cu mentalitatea potrivită vei avea toate ingredientele necesare pentru a răzbate în acest joc.

Cum să-ți dezvolți partea mentală în poker

Latura psihologică a jocului de poker este esențială. Cu cât o vei înțelege mai bine, cu atât îți va fi mai ușor. Nu doar că îți vei putea citi adversarii mai ușor, dar îți vei înțelege și trăirile. La masa de poker vei fi fericit, vor fi momente în care te vei simți pe culmile gloriei, când vei simți că ești de neoprit. Dar, în același timp, inerent vor apărea și momentele mai puțin faste. Și întrebarea care se pune este ce vei face atunci? Te vei enerva, îți vei repeta greșelile în minte? Asta ar fi o soluție complet greșită.

Încearcă să privești lucrurile altfel. Ca să-ți dezvolți partea mentală, ai nevoie de rezistență la eșec. Să înțelegi că face parte din joc. Ca nimeni nu este de neînvins, că toți suntem expuși greșelilor când jucăm. Și, da, unele greșeli sunt mai dureroase decât altele. 

Pentru asta e bine să fii echilibrat și din punct de vedere financiar când joci. Însă partea cea mai importantă este să trăiești în prezent. Mâinile care au fost s-au dus, nu le mai poți schimba. Contează ce este acum, ce va fi. Concentrează-te pe fiecare mână, asigură-te că atenția ta este direcționată acolo unde trebuie. Acesta este cel mai bun mod prin care îți poți implementa o mentalitate de succes.

 

Analizează-ți și comportamentul, nu doar mâinile jucate

Când termini o sesiune, analizează-ți mâinile jucate, vezi unde ai greșit. Însă, în același timp, analizează și reacțiile tale din timpul jocului. Vezi ce te-a deranjat, care au fost reacțiile tale, cum ai trecut peste ele. Când joci online, adversarii nu vor vedea reacțiile tale și nu le vor specula. Însă, dacă o faci live, s-ar putea ca anumite reacții să te coste. Acesta este și motivul pentru care e indicat să fii cât mai echilibrat și să nu ai reacții exagerate, indiferent ce se întâmplă.

Un alt aspect important este să îți setezi obiective. Nu poți ajunge la destinație dacă nu știi care este punctul final. Încearcă să îți stabilești atât obiective intermediare, cât și unele pe termen mai lung. Fă o evaluare constantă a evoluției tale și încearcă să îți dai seama dacă ești pe drumul cel bun. Poți solicita și ajutor specializat din partea unor antrenori de poker, însă poți apela și la un mental coach care să îți prezinte câteva din tainele mindfulness-ului în poker. Cu cât îți vei găsi echilibrul emoțional și cu cât vei avea mentalitatea potrivită, cu atât îți va fi mai ușor pe termen lung.

Sursă foto: canva.com


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.