Timp Liber

Podcast cultural la Ateneul Popular „Maior Gh.Pastia” din Focșani de Ziua Națională a Lecturii

Ziarul de Vrancea
13 feb 2022 752 vizualizări

Iată ce spun reprezentanții Ateneului despre acțiune într-o informare de presă:

În săptămâna care include Ziua națională a lecturii, promovăm și încurajăm a lectura, căci „Nu e alta mai frumoasă şi de mai folos în viaţa omului zăbavă decât cititul cărţilor”, după cum spunea Miron Costin.

Invitații întru lectură și prietenii lor prezenți vor încerca să demonstreze că lectura nu face rău, nu îngrașă, nu doboară pe nimeni, ci, dimpotrivă, ajută, sprijină, dezvoltă caracterul unui om și gândirea extinsă, deschide și amplifică susținut capacitățile individuale și colective.

Vă propunem al doilea podcast cultural din 2022, în data de 15 februarie, de la ora 13.00, în Sala Mare de spectacole a Ateneului Popular Mr. Gh. Pastia. Invitați vor fi Directorul Teatrului Municipal Mr. Gh. Pastia – dl. Sorin Francu, Directorul Ansamblului Țara Vranceai – dna. Maria Murgoci și Marilena Șerbănuț - Consilier Primăria Focșani.

Ce este un podcast?

Podcast-ul este un cuvânt care a început să prindă contur și în România. Podcast-ul este un fel de emisiune radio pe o temă anume: știință, tehnologie, marketing, grădinărit etc. În principiu, podcast-ul reprezintă un fișier audio pe care îl poţi descărca de pe internet şi  ascultă pe laptop, PC sau dispozitive mobile.

Așadar, podcast-ul reprezintă o emisiune radio cu mai multe episoade. Acestea pot fi foarte scurte (sub zece minute) sau foarte lungi (peste patru ore), dar, în medie, un episod de podcast are între 30 minute și 1 oră.

Podcasting este o metodă de distribuție a fișierelor în format multimedia (de obicei fișiere audio dar mai nou și video), prin intermediul formaturilor de sindicalizare de conținut RSS și ATOM. Fișierele pot fi descărcate și redate pe echipamente mobile sau calculatoare ce acceptă formatul în care acestea au fost create. Site-urile de podcasting pot oferi fișierele spre descărcare și ascultare off-line sau pentru redare directă online.

De la ce vine numele podcast?

Numele podcast-ului vine de la faimosul player portabil de muzică, iPod. Podcasting-ul a apărut după anul 2005, când cea mai nouă versiune iTunes de la Apple a început să suporte acest mediu.

La fel ca orice altă emisiune radio, un podcast are o temă de dezbatere și un format (1-2 moderatori cu sau fără invitați, interviu, reportaj etc.). Partea cea mai bună este că aceste episoade înregistrate pot fi accesate oricând, oriunde și în orice ordine dorește ascultătorul.

Cele mai multe dintre aceste podcast-uri sunt la liber, însă altele pot fi ascultate doar contra cost. Un autor de podcast este, de obicei, denumit podcaster.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.