Timp Liber

Soprana focşăneancă Alina Lăduncă urcă pe scena Ateneului

Sorin Tudose
10 apr 2013 1721 vizualizări
Vinerea aceasta, de la ora 19.00, în cadrul Stagiunii Camerale 2012-2013 a Ateneului Popular va avea loc un recital de arii celebre susţinut de soprana focşăneană Alina Lăduncă Coban, acompaniată la pian de Crimhilda Cristescu, personalitate importantă în pianistica şi pedagogia romanească.

Absolventă a Liceului de Artă “Gh. Tatărescu” Focşani şi a secţiei de canto a Universităţii Naţionale de Muzică, Alina Lăduncă Coban a cantat printre altele alături de cunoscuta Felicia Filip. “Repertoriul pe care soprana îl va aborda este divers şi cat se poate de interesant, cu lucrări de la Donizetti şi Verdi la Antonio Carlos Gomes (un brazilian al Europei) la Ernesto di Curtis şi Charles Gounod invocând şi creaţia românească prin Filaret Barbu. Recitalul de arii ia un surplus de culoare prin microrecitaluri ale tinerilor interpreţi de la Liceul de Artă «Gh.Tattărescu» - Gabriela Palade, Eusebiu Munteanu, Johann Eduard Groza şi David Lefter”, transmit reprezentanţii Atenului. Îndrăgita soprană Alina Lăduncă nu se află la prima colaborare cu Ateneul Popular, ultimul său concert fiind în compania Orchestrei de cameră Unirea. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
viorel i. iancu, acum 4038 zile, 23 ore, 20 minute, 1 secunda
Trebuie sa ne cunoastem personalitatile romane, si sa le stim cum sa le scriem si sa le pronuntam numele (cand ne gandim la pictor, nu folosim diacritice si ma adaugam un ,,t").
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.