Timp Liber

Doar 4% din turistii care ne calca judetul sint straini

Mihaela Beșleagă
25 mar 2011 774 vizualizări
Turismul vrincean da semne de revenire la inceputul acestui an, in comparatie cu 2010.

în luna ianuarie 2011, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, sosirile in hotelurile si pensiunile vrincene au inregistrat o crestere cu 30%, in timp ce innoptarile au crescut cu 50%. Conform datelor transmise de Directia Judeteana de Statistica (DJS) Vrancea, indicele de utilizare neta a locurilor de cazare in luna ianuarie 2011 a fost de 13%, in crestere cu 3% fata de ianuarie 2010. Cei mai multi turisti au fost romanii, in proportie de peste 90%. "Sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat in luna ianuarie 2011, 96,3% din numarul total de sosiri, in timp ce turistii straini au reprezentat 3,7% din numarul de sosiri. Innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat, in ianuarie 2011, 96% din numarul total de innoptari, in timp ce turistii straini au reprezentat 4%", se arata in buletinul lunar al DJS Vrancea. In comparatie cu luna decembrie 2010 insa, in ianuarie a.c. sosirile la hoteluri si pensiuni au scazut cu 14%, iar innoptarile cu 10%. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.