Sport

Valorile la putere

Ziarul de Vrancea
4 aug 2017 731 vizualizări

Gimnasta Andreea Răducan este al șaselea sportiv campion olimpic care conduce o federație de specialitate * ea a fost aleasă în cvasi-unanimitate președintele FR Gimnastică

Fosta campioană mondială și olimpică Andreea Răducan a fost aleasă, ieri, în funcția de președinte al Federației Române de Gimnastică, ea succedând în funcție lui Adrian Stoica, care a condus FRG din 2006. Andreea Răducan a fost singura candidată la funcția de președinte și a obținut 42 de voturi din 43, un vot fiind anulat. Mandatul Andreei Răducan este pentru perioada 2017/2021. Ea a devenit al șaselea conducător de for național care a obținut aurul olimpic, fiind precedată de Nicu Vlad (haltere), Elisabeta Lipă (canotaj), Sorin Babii (tir), Camelia Potec (natație) și Laura Badea (scrimă).

Andreea Răducan s-a născut la Bârlad, în 30 septembrie 1983. A activat ca gimnastă la Clubul Sportiv Cetate Deva și Farul Constanța, intrând în circuitul loturilor naționale de la 12 ani. La nivel de senioare a fost antrenată de Mariana Bitang, Octavian Bellu și Lucian Sandu Este multiplă medaliată europeană, mondială și olimpică: două medalii la JO de la Sydney (2000) – aur cu echipa și argint la sărituri, opt medalii mondiale obținute la CM din 1999 și 2001, din care cinci de aur, una de argint și două de bronz, și două medalii europene, argint și bronz, la CE 2000. La ediția JO din 2000 a fost descalificată de la proba de individual-compus, pe care o câștigase, în urma acuzațiilor de folosire a pseudoefedrinei, în celebrul scandal Nurofen, medicament pe care i l-a administrat medicul lotului, Ioachim Oană. Cazul a ajuns la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care a menținut însă decizia de suspendare a CIO.

Andreea Răducan s-a retras din gimnastică în 2002, iar cariera sa s-a îndreptat spre comentariu sportiv pentru o perioadă. A obținut și o diplomă în Jurnalism la Universitatea București, iar de câțiva ani se ocupă de Fundația Olimpică Română. Este căsătorită cu Daniel Tandreu din 2016, iar în acest an va deveni mamă.

În urma voturilor, vicepreședinți au fost aleși Maria Fumea și Dan Grecu, iar membri în Comitetul Executiv, Gina Gogean-Groza, Angela Cacoveanu, Adrian Durlă, Olga Didilescu, Cătălin Meran, Augustin Pop și Ingrid Istrate. De asemenea, fostul șef al gimnasticii românești, Adrian Stoica, va fi președinte de onoare al FRG.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.