Sport

Turnir între Hagi și Bölöni

Ziarul de Vrancea
18 iun 2019 1015 vizualizări

FC Viitorul a căzut cel mai greu în turul II preliminar al Cupelor Europene, cu Royal Antwerp * misiune complicată pentru CFR, cu Maccabi Tel Aviv și ușoară pentru Craiova și FCSB

Echipa CFR Cluj va întâlni formația israeliană Maccabi Tel Aviv în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, dacă va trece în prima rundă de formația Astana. Dacă va ajunge în turul doi preliminar, CFR Cluj va juca prima manșă acasă, la 23 sau 24 iulie, și returul în deplasare, la 30 sau 31 iulie. În primul tur preliminar, campioana României va întâlni echipa lui Dorin Rotariu, Astana (primul meci în deplasare, la 9-10 iulie, returul acasă, la 16-17 iulie). Campioana Israelului este condusă de fostul antrenor de la PAOK, sârbul Vladimir Ivic, și are puțini jucători străini în lot, printre care un fundaș împrumutat de la Bilbao, Enric Saborit. Una dintre vedetele echipei este atacantul care are și cetățenie română, Itay Shechter, cu 27 de partide în naționala Israelului. De altfel, Maccabi are cinci internaționali israelieni în lot. Dacă formația clujeană va pierde dubla din primul tur cu Astana, va trece în turul doi preliminar al Ligii Europa, unde va întâlni o echipă provenită din precalificări, o fază relativ recentă. Aici participă patru echipe. Vor avea loc semifinale pe 25 iunie; Feronikeli Drenas (Kosovo)– Lincoln Red Imps (Gibraltar), respectiv, Tre Penne Fonte dell‘Ovo (San Marino) – Santa Coloma (Andorra). Învingătoarele vor juca finala pe 28 iunie. Echipa care va câștiga această „finală” se califică în turul II preliminar al Ligii Campionilor, iar învinsa va înfrunta CFR Cluj sau Astana.

În Liga Europa, singura echipă română care a „scăpat” de primul tur preliminar este deținătoarea Cupei României. FC Viitorul, care va avea un adversar dificil în turul II, formația belgiană Royal Antwerp FC, clasată pe locul IV în campionatul belgian și antrenată de Laszlo Bölöni. Echipa lui Gheorghe Hagi va disputa primul meci în deplasare. „Cred că nici Bölöni nu este foarte încântat că ne întâlnește pe noi. Are o echipă puternică. Am văzut că s-a bătut până târziu la titlu. Nu știu dacă le-au plecat, le-au venit jucători… Dar sigur va fi un meci foarte greu. Sper dacă vindem ceva să o facem după ieșirea din cupele europene, ar fi păcat să nu avem cea mai bună formulă la meciurile cu Loți”, a declarat directorul general al echipei, Cristian Bivolaru.

În rest, adversare accesibile: CS Universitatea Craiova va întâlni învingătoarea din meciul dintre Honved Budapesta și Zalgiris Vilnius. Pentru a ajunge în turul doi, CS Universitatea Craiova va trebui să treacă mai întâi de Sabail din Azerbaidjan (prima manșă va avea loc la 11 iulie, iar returul la 18 iulie), o echipă care l-a avut în campionatul trecut pe cunoscutul internațional ghanez, Mickaël Essien, fost la Chelsea, AC Milan și Real Madrid. . Honved, un nume de legendă a fotbalului maghiar, este acum pregătită de un italian, Giuseppe Sannino și are în lot un jucător cumva notoriu, de care ne amintim de la meciurile Unirea Urziceni – FC Liverpool: francezul David N‘Gog. Zalghiris are în lot doi români, golgeterul Liviu Antal și fostul portar dinamovist, Laurențiu Brănescu. În turul II, dacă trece de moldovenii de la Milsami Orhei, FCSB va întâlni învingătoarea dintre Alașkert (Armenia) și Makedonija Skopje (Macedonia). În turul doi preliminar meciurile se vor disputa la 25 iulie și 1 august.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.