Sport

Simona, un Ocean de răbdare

Ziarul de Vrancea
24 mar 2018 766 vizualizări

Fără a străluci, Halep a câștigat la Miami un meci neașteptat de greu cu franțuzoaica Océane Dodin și s-a calificat în turul III la Miami, în care va întâlni o veche cunoștință și prietenă, Agnieszka Radwanska *

Meciul disputat  între Simona Halep și jucătoarea franceză Océane Dodin, din turul II al turneului de categorie Premier Mandatory de la Miami, a confirmat din nou că jucătoarea noastră trece printr-o pasă neagră. În fața unei jucătoare fără prea mari veleități, cu un al doilea serviciu riscant (16 duble greșeli), Simona a pierdut primul set cu 3-6, l-a câștigat pe cel de-al doilea la același scor. În decisiv, însă, franțuzoaica a jucat mai bine decât în cel precedent, și a condus cu 3-1 și 4-2. Simțind că jocul nu-i merge, Halep a devenit nervoasă, a izbit cu racheta și a primit avertisment. Simona a recuperat de două ori avantajul adversarei și a reușit în sfârșit să-și facă serviciul la 4-4. N-a reușit break-ul în jocul următor, însă l-a reușit la 5-5 cu două retururi perfecte. Game-ul de serviciu, i-a revenit Simonei la zero, cu un as la final. Simona Halep a câștigat cu 3-6, 6-3, 7-5, în două ore și opt minute și o va întâlni în turul III pe poloneza Agnieszka Radwanska (32 WTA). Scorul întâlnirilor directe Halep - Radwanska este de 5-5.Monica Niculescu a reușit o nouă victorie în fața Magdalenei Rybarikova, după cea de la Doha. După o oră și 35 de minute, românca s-a impus cu 6-3, 6-3 și  va juca în turul III contra americancei Stephens (90 WTA), învingătoare cu 6-1, 6-3 în fața jucătoarei Ajla Tomljanovic (90 WTA), croată naturalizată în Australia.

Sorana Cîrstea nu a reușit să treacă de turul II al turneului de categorie Premier Mandatory de la Miami. Ea a pierdut cu 5-7, 2-6 în fața taiwanezei Hsieh Su Wei (61 WTA). După ce a pierdut primele două game-uri, Sorana a avut o perioadă excelentă ajungând în avantaj cu 5-2. Însă a urmat o cădere de neînțeles a jucătoarei noastre, care a pierdut șapte game-uri la rând. Hsieh, În vârstă de 32 de ani, a reușit cea de-a doua victorie din tot atâtea întâlniri directe cu Sorana Cîrstea. În același timp, jucătoarea din Taiwan înregistrează cea mai bună performanță în turneul de la Miami. în 2018, Hsieh a urcat considerabil în clasamentul WTA după ce a ajuns în semifinale la Auckland (Noua Zeelandă) și în optimi la Openul Australiei, competiții pe suprafață dură.  Cîrstea are un început de an slab, cu bilanț negativ: șase victorii și opt înfrângeri.

Veste îmbucurătoare și din turneul masculin de categoria Masters 1000. Marius Copil (84 ATP) a reușit să-l învingă pe kazahul Mihail Kukușkin (83) cu 7-6, 6-2. Partida a durat o oră și 34 de minute. Românul a reușit 11 ași și a comis două duble greșeli, cedând o singură dată serviciul. Copil a făcut câte un break în fiecare set și a revenit de la scorul de 5-3 pentru Kukușkin în primul set. Marius Copil, în vârstă de 27 de ani, ajunge pentru prima dată în cariera în turul doi al competiției din statul Florida. Următorul adversar este rusul Karen Hacianov (21 de ani, locul 41 ATP). Va fi prima întâlnire directă dintre Copil și Hacianov. Rusul nu a trecut niciodată de primul tur al turneului de la Miami, dar are un început de sezon bun: trofeu la Marsilia (ATP 250), pe suprafață dură în sală, și două sferturi de finală, la Auckland (suprafață dură) și Montpellier (suprafață dură în sală). Cea mai bună performanță a lui Marius Copil în acest sezon este finala de la Sofia, pe suprafață dură în sală, unde a fost învins de bosniacul Mirza Basic. La dublu, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda) s-a calificat î     n optimi, după ce au trecut de cuplul american Nicholas Monroe/Jack Sock, scor 6-1, 7-6. În runda următoare, Horia Tecău și Jean-Julien Rojer vor întâlni perechea care va câștiga meciul Ben McLachlan/Jan-Lennard Struff (Japonia/Germania) – Marcelo Demoliner/Daniel Nestor (Brazilia/Canada).

 

............

Turul II, feminin: Carina Witthoeft (Germania) – Julia Görges (Germania) 7-6, 4-6, 7-6; Wang Yafan (China) – Carla Suarez (Spania) 7-5, 6-3; Zarina Dias (Kazahstan) – Svetlana Kuznețova (Rusia) 6-1, 6-3; Viktoria Azarenka (Belarus) – Madison Keys (SUA) 7-6, 2-0 ab; Ashleigh Barty (Australia) – Claire Liu (SUA) 6-0, 7-6; Elina Svitolina (Ucraina) – Naomi Osaka (Japonia) 6-4, 6-2; Beatriz Haddad (Brazilia) – Zhang Shuai (China) 6-3, 6-2.

Turul I, masculin: Daniil Medvedev (Rusia) - Stefanos Tsitsipas (Grecia) 2-6, 6-4, 6-2; Dusan Lajovic (Serbia) – Horacio Zeballos (Argentina) 3-6, 7-6, 6-4; Yuki Bhambri (India) – Mirza Basic (Bosnia) 7-5, 6-3; Steve Johnson (SUA) – Victor Estrella (R. Dominicană) 6-3, 6-3; Radu Albot (R.Moldova) – Rikardas Berankis (Lituania) 6-1, 4-6, 7-6; Thanasi Kokkinakis (Australia) – Calvin Hemery (Franța) 6-1, 6-2; Denis Istomin (Uzbekistan) – Miomir Kecmanovic (Serbia) 7-5, 6-4; Frances Tiafoe (SUA) – Nicolas Kicker (Argentina) 6-3, 7-6. Turul II: Joao Sousa (Portugalia) – David Goffin (Belgia) 6-0, 6-1; Filip Krajinovic (Serbia) – Liam Broady (M.Britanie) 6-0, 6-1; Diego Scwartzman (Argentina) – Nicolas Jarry (Chile) 6-3, 6-1; Milos Raonic (Canada) – Mikael Ymer (Suedia) 6-3, 6-3; Michael Mmoh (SUA) 6-7, 6-2, 6-4;


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.