Sport

Simona cea nevricoasă și ambițioasă

Ziarul de Vrancea
26 mar 2019 546 vizualizări

fRomânca a învins-o pe Wang Qiang în sferturile de finală de la Miami, după ce a întors soarta setului al doilea de la 1-5 *Djokovic, eliminat din turneul masculin

Simona Halep a învins-o, ieri, cu scorul de 6-4, 7-5 pe jucătoarea chineză Wang Qiang (18 WTA), calificându-se pentru a doua oară în semifinalele turneului de categorie Premier Mandatory de la Miami. Într-un meci incredibil, Halep a fost nervoasă, și-a certat staful, a pierdut cinci game-uri la rând, a salvat trei mingi de set, în al doilea set, reușind totodată să câștige șase jocuri la rând, de la 1-5. Simona a urcat, în clasamentul mondial, pe locul 2 WTA și mai are nevoie de un meci câștigat pentru a redeveni lider. Ea a întâlnit o jucătoare bună, dar care nu a excelat la niciun capitol și pe care ar fi trebuit să o învingă mai clar. Halep și-a ținut permanent adversara în mișcare, stânga-dreapta. A fost agresivă, a căutat să-i ridice mingile mai mult chinezoaicei, o tactică funcțională și să puncteze ori de câte ori a avut ocazia. În același timp, Halep a ținut-o în meci pe Wang prin numeroasele greșeli neforțate comise. Asiatica nu s-a remarcat decât prin tenacitate, printr-o defensivă cu efort generos, dar și prin ușurința cu care a risipit avantajele avute în unele jocuri. Simona a început meciul cu break, dar și-a cedat imediat serviciul. Românca a câștigat apoi trei game-uri la rând, două pe serviciul rivalei și s-a desprins la 4-1. Wang a făcut rebreak, a câștigat următorul joc și a strâns scorul la 3-4. La acest scor, Simona Halep și-a chemat antrenorul, pe Daniel Dobre, pentru a-l certa că el și ceilalți membri ai stafului aplaudă când greșește și nu o fac cu energie când are nevoie. Descărcată de nervii pe staf, Halep a menținut avantajul break-ului și a închis setul cu 6-4, după 45 de minute de joc. Și în setul al doilea Halep a început bine, cu break. A urmat apoi o cădere imensă greu de explicat. Mereu cu ochii în tribune, Halep a devenit din nou nervoasă pe comportamentul echipei ei, căreia i-a transmis prin semne nemulțumirea. Halep a început să irosească punct după punct, pierzând cinci jocuri la rând, într-o serie neverosimilă: 12 puncte consecutive cedate. La fel de bruscă și neverosimilă a fost revenirea de la 1-5. Dacă Wang a luat 12 puncte la rând, fostul lider WTA nu s-a lăsat mai prejos și a procedat la fel. Greu de spus ce s-a declanșat în interiorul Simonei Halep și cum a reușit să întoarcă la 180 de grade o evoluție catastrofală. În urma acestei metamorfoze, jucătoarea română a câștigat șase game-uri  la rând, salvând și trei mingi de set (0-40), la scorul de 4-5. Setul l-a câștigat după 7-5 și după aproape o oră și 40 de minute. În faza următoare, Halep va evolua cu învingătoarea  meciului dintre jucătoarele cehe Karolina Pliskova (7 WTA) și Marketa Vondrousova (59), joc disputat azi-noapte, după miezul nopții.

În seara de marți pe miercuri un meci cu adevărat imposibil s-a disputat între taiwaneza Hsieh Su Wei (27 WTA) și estona de 23 de ani Anett Kontaveit (19). Chiar dacă pe hârtie Kontaveit era mai bine plasată, taiwaneza părea pe toți caii din lume, după ce le-a eliminat pe Naomi Osaka și Caroline Wozniacki. Și meciul a început să se deruleze în favoarea asiaticei. Hsieh a câștigat primul set cu 6-3, Anett a preluat controlul în cel de-al al doilea, 6-2, iar în decisiv a urmat o bătălie care părea că va fi câștigată de jucătoarea din Asia. Hsieh a condus cu 4-0, 4-1 și serviciul și a avut trei mingi de 5-1, dar Kontaveit a recuperat, a salvat o minge de break și a ajuns la 5-3. De acolo, Hsieh s-a tăiat total, iar adversara ei a strâns patru game-uri la rând și a închis meciul la a doua șansă de meci. Ultimul sfert de finală s-a închieiat cu o surpriză, numărul 2 mondial, Petra Kvitova fiind eliminată, scor 6-7, 6-3, 2-6 de către australianca Ashleigh Barty (11 WTA). Ashleigh s-a impus după un meci care a durat două ore și 32 de minute. Petra Kvitova era una dintre jucătoarele care ar fi putut s-o detroneze pe Naomi Osaka din fruntea topului mondial, iar Ashleigh Barty va juca prima semifinală cu Anett Kontaveit.

La dublu, erechea Monica Niculescu/Abigail Spears (România/SUA) a fost eliminată în sferturi. Niculescu și Spears au fost învinse de echipa Samantha Stosur/ Zhang Shuai (Australia/China), cap de serie numărul 6, scor 6-3, 6-7 10-6, într-o oră și 41 de minute

În turneul masculin s-a produs o surpriză imensă: liderul mondial Novak Djokovic a fost eliminat de către spaniolul Roberto Bautista (25 WTA), scor 6-1, 7-5, 6-3, după o partidă de două ore și jumătate. Meciul a fost întrerupt circa 40 de minute în finalul setului secund, din cauza ploii. Spaniolul l-a învins a doua oară în acest an pe Djokovic, după ce l-a întrecut și la turneul de la Doha, de la începutul anului, în semifinale, cu scorul de 3-6, 7-6, 6-4.

Alte rezultate din optimile masculine: Borna Coric (Croația) – Nick Kyrgios (Australia) 4-6, 6-3, 6-2; Kevin Anderson (Africa de Sud) – Jordan Thompson (Australia) 7-5, 7-5; Frances Tiafoe (SUA) -  David Goffin (Belgia) 7-5, 7-5; Denis Shapovaloc (Canada) – Stefanos Tsitsipas (Grecia) 4-6, 6-3, 7-6.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.