Sport

Patrioții la putere

Ziarul de Vrancea
4 feb 2019 457 vizualizări

New England Patriots a câștigat ediția a 53-a a Superbowl cu numai un singur touchdown în fața “berbecilor” din Los Angeles

Echipa New England Patriots a câștigat, duminică, a șasea oară Super Bowl, finala campionatului de fotbal american. New England s-a impus în meciul disputat la Atlanta, cu scorul de 13-3, în fața formației Los Angeles Rams și a cucerit trofeul Vince Lombardi, pe care l-a mai câștigat în 2017, 2015, 2005, 2004, 2002, egalând echipa Pittsburgh Steelers, la numărul record de succese în Super Bowl. 

Aceasta a fost ediția cu numărul 53 a Super Bowl, cea mai defensivă din istorie, înregistrându-se cele mai puține puncte. Anterior, cele mai puține puncte s-au înregistrat în 1973, când Miami Dolphnis a învins, cu 14-7, pe Washington Redskins. De asemenea, meciul de duminică a fost cel mai sărac în touchdown-uri, doar unul. În 1969, se înregistraseră două touchdown-uri, în partida New York Jets - Baltimore Colts, scor 16-7.

La întâlnirea de pe Mercedes-Benz Stadium din Atlanta au asistat 70.081 de spectatori, mai puțini decât la finala Cupei MLS, de soccer, disputată în 9 decembrie 2018, între Atlanta United și Portland Timbers, scor 2-0, când au fost în tribunele aceleiași arene 73.019 de suporteri.

Cel mai bun jucător al Super Bowl a fost desemnat Julian Edelman, “wide receiver” la New England Patriots. Edelman, 32 de ani, este unul dintre cele mai neașteptate MVP din istoria Super Bowl. Supranumit “Veverița”, Edelman a fost jucătorul cel mai căutat de quarterback-ul Tom Brady, reușind o sclipire ofensivă ori de câte ori a fost nevoie în drumul lui pentru al treilea campionat cu echipa. Dacă Edelman a fost MVP, Tom Brady, 41 de ani, vedeta celor de la Patriots, a intrat în istorie cu cel de-al șaselea succes în Super Bowl, un record, la fel ca antrenorul echipei din Greater Boston, Bill Belichick (tot șase trofee). Acesta din urmă a devenit cel mai vârstnic antrenor care câștigă Super Bowl, la 66 de ani și 293 de zile.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.