Sport

MOZAIC ȘTIRI SPOTIVE Amicale tari pentru tricolori

Ziarul de Vrancea
15 ian 2018 533 vizualizări

Echipa națională a României va disputa pe 27 martie, pe teren propriu, o partidă de verificare contra echipei naționale a Suediei. Meciul va avea loc în afara Bucureștiului, orașul gazdă urmând a fi anunțat în funcție de disponibilitatea arenelor din celelalte orașe mari ale României.

Suedia se află în acest moment pe locul 18 în clasamentul FIFA / Coca-Cola, în timp ce în această ierarhie tricolorii ocupă poziția 41. Echipa Suediei este calificată la Cupa Mondială din Rusia, eliminând la baraj Italia. Ultima întâlnire între cele două formații a avut loc în sferturile de finală de la Cupa Mondială din SUA 1994, când nordicii s-au impus după loviturile de departajare. De asemenea, Federația Română de Fotbal negociează și cu alte federații internaționale pentru stabilirea unui alt meci amical în luna martie. Totodată, FRF a antamat și un joc de pregătire al trricolorilor U21 cu Anglia în perioada cantonamentului pe care tricolorii U21 îl vor avea pe tărâm britanic, începând cu 20 martie.

Cătălina – the best of Europe

Cătălina Ponor a fost desemnată, ieri,de către forul european de profil (UEG), cea mai bună gimnastă a anului 2017, în urma unui sondaj destinat fanilor care și-au exprimat voturile timp de zece zile. UEG nu a anunțat și numărul de voturi cu care a câștigat Cătălina Ponor, care a fost propusă la secțiunea ”Cea mai bună gimnastă din 2017” chiar de forul continental. De asemenea, la masculin, Marian Drăgulescu a ocupat locul secund în preferințele fanilor, fiind și el propus de UEG la categoria ”Cel mai bun gimnast”. UEG anunțase, în 5 ianuarie, cinci categorii destinate voturilor fanilor, între care și cele pentru cea mai bună gimnastă și cel mai bun gimnast. Federația Europeană de Gimnastică a organizat în premieră acest sondaj.

Voturi pentru All Starr Game

Cursa pentru voturile celor 155 de jucători și 11 antrenori din Liga Națională în vederea formării echipelor Nord și Sud la All Star Game 2018 a început ieri.  Votul pentru cei 12 jucători și câte doi antrenori ai fiecărei echipe poate fi oferit de către fani, o singură dată, pe site-ul FR Baschet, unde a fost lansată o aplicație specială pentru eveniment. Sunt nominalizați 155 de jucători de la cele 12 echipe din Liga Națională, plus 11 antrenori. Astfel, pentru selecționata Nord pot fi aleși sportivi de la echipele CSM Oradea, U Banca Transilvania Cluj, BC Mureș, SCM Timișoara, Timba Timișoara și Poli Iași, iar pentru selecționata Sud de la formațiile Dinamo București, Steaua București, SCM Craiova, BCMU Pitești, Phoenix Galați și CSU Sibiu. Între jucătorii aleși trebuie să fie și cel puțin unul român de la nivelul de vârstă under 23, potrivit regulamentului ASG. Votarea este deschisă până în 28 ianuarie, după care vor fi centralizate nu doar voturile fanilor, care vor conta în proporție de 30 la sută, ci și ale mass-media (30%) și cele tehnice ale FR Baschet (40%). All Star Game 2018 va avea loc la Sfântu Gheorghe, în 14 februarie.

Ionuț Voicu se întoarce în Giulești

Fundașul Ionuț Voicu a semnat un contract cu gruparea Academia Rapid, din liga a IV-a, revenind astfel la echipa giuleșteană după patru ani. Transferul lui Voicu reprezintă a doua achiziție pentru gruparea giuleșteană în acest început de an, după revenirea unui alt fundaș, Vasile Maftei. Ionuț Voicu, 33 de ani, a mai evoluat în ultimul timp la CSM Iași, între 2014 și 2017, în acest sezon având opt meciuri jucate în tricoul lui Gaz Metan Mediaș.

Victorie spectaculoasă a Barcelonei

FC Barcelona a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 4-2, echipa Real Sociedad, într-un meci din etapa a XIX-a a campionatului Spaniei, în care a revenit de la 0-2. Gazdele au deschis scorul prin Willian José, în minutul 11, și în minutul 34 au mai înscris un gol, prin Juanmi. FC Barcelona a revenit însă și s-a impus datorită golurilor marcate de Paulinho (’39), Luis Suarez (’51, ’71) și Messi (’85). Ultima partidă a etapei, Betis Sevilla – Leganes, este programată luni. FC Barcelona este lider în clasament, cu 51 de puncte – 16 victorii, trei remize.Pe locul doi se află Atletico Madrid, cu 42 de puncte.

Giggs, selecționerul velșilor

Fostul jucător Ryan Giggs a fost numit, ieri, în funcția de selecționer al Țării Galilor, a anunțat federația galeză de fotbal. Giggs, în vârstă de 44 de ani, succede în funcție lui Chris Coleman, plecat în noiembrie la Sunderland. El a semnat un contract pe patru ani. Giggs a jucat 64 de meciuri pentru țara Galilor în perioada 1991/2007. El a condus Manchester United pentru câteva meciuri în sezonul 2013-14 după demiterea lui David Moyes.  Giggs a fost secundul lui Louis van Gaal la United, dar a părăsit clubul după numirea lui José Mourinho.

Ciocnire comică  jucător-arbitru

Arbitrul Tony Chapron i-a arătat cartonașul roșu fundașului Diego Carlos, după ce s-a ciocnit și apoi l-a lovit pe jucătorul formației FC Nantes, în timpul meciului cu PSG din campionatul Franței. Federația Franceză de Fotbal a decis să-l suspende imediat pe centralul care a considerat că a fost dărâmat intenționat de jucător. Incidentul a avut loc în minutul 90 al meciului de la Nantes și în urma lui numai arbitrul a căzut. De la pământ, centralul l-a lovit intenționat pe jucător cu piciorul, apoi s-a ridicat și i-a arătat al doilea cartonaș galben, eliminându-l. Reluările TV au arătat că fundașul s-a ciocnit involuntar de arbitru, cei doi urmărind un contraatac al oaspeților. Chapron era delegat și miercuri, la meciul Angers - Troyes, dar a fost suspendat imediat și va trebui să dea socoteală Comisiei de Disciplină a Ligii Franceze de Fotbal.

Déjá vu: Rodman beat la volan

Fostul baschetbalist Dennis Rodman a petrecut noaptea trecută în arest, în Newport Beach, după ce a fost prins conducând sub influența băuturilor alcoolice. Rodman, în vârstă de 56 de ani, a fost oprit în trafic pentru o încălcare a codului rutier, însă când a fost testat cu etilotestul s-a constatat că băuse alcool. Fostul sportiv a fost arestat la ora locală 23.00. El a fost eliberat duminică dimineața. Potrivit unei reprezentante a poliției din Newport Beach, Dennis Rodman a fost cooperant. Dennis Rodman a mai fost arestat în 1999 și în 2004 pentru că a condus sub influența băuturilor alcoolice.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.