Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Olandezii mai mușcă

Ziarul de Vrancea
10 nov 2017 553 vizualizări

Reprezentativa Olandei a învins, joi, în deplasare, cu scorul de 1-0, selecționata Scoției, într-un meci amical.  Unicul gol al meciului a fost marcat de Memphis Depay, în minutul 40. Antrenorul Dick Advocaat, care va conduce pentru ultima oară echipa Olandei în meciul cu România a folosit următorii jucători: Cillessen – Mensah (’72 – Veltman), van Dijk, Rekik, Ake – Wijnaldum, Blind, Strootman – Promes (’76 – Berghuis), Babel, Depay. Pe bancă au mai stat: Padt, Zoet (portari), de Jong, Ligt, Propper, Sneijder, van de Beek, van Ginkel, Vilhena. Olanda joacă marți, de la ora 21.00, un meci amical cu naționala României, pe Arena Națională.

Costache pleacă la Cluj

Președintele CFR Cluj, Iuliu Mureșan, a declarat, ieri că tânărul jucător al echipei Dinamo, Valentin Costache, va fi transferat în iarnă de clubul ardelean. Oficialul clujenilor a precizat că gruparea pe care o conduce își schimbă politica de tarnsferuri, orientându-se către jucători români tineri. El a anunțat că vor urma și alte astfel de achiziții. Într-o intervenție la Digi Sport, finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a declarat că l-a dorit și el pe Costache, lăsând să se înțeleagă că directorul sportiv Mihai Stoica nu l-a vrut pe dinamovist. CFR Cluj va evolua în următoarea etapă din Liga I, la 19 noiembrie, cu Dinamo, pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare.

Argint european la judo

Spotiva Larisa Florian a obținut, ieri,  medalia de argint la categoria 52 de kilograme, în cadrul Campionatului European under 23, de la Podgorica. Larisa Florian a câștigat grupa A de la categoria 52 de kilograme, după victorii cu adversare din Austria și Spania, calificându-se astfel în semifinale. În această fază a învins-o pe azera Nazakat Azizova, cedând apoi în finala cu Distria Krasniqi (Kosovo), astfel că a încheiat cu medalia de argint. La categoria 48 de kilograme, Mădălina Stoica a ajuns până în recalificări, unde a câștigat prima luptă, cu Ellen Salens (Belgia), dar în lupta pentru medalia de bronz a fost învinsă de britanica Kelly Staddon. La aceeași categorie, Cătălina Șchiopu a fost eliminată în turul II al grupei A. Campionatele Europene under 23 de la Podgorica se încheie duminică.

Candidatură românească pentru Mondiale

Federația Română de Handbal a depus candidatura României pentru organizarea Campionatului Mondial feminin de tineret din 2020, decizia urmând a fi luată la finalul acestei săptămâni de forul internațional de profil (IHF), în cadrul Congresului Ordinar din Antalya. Potrivit FRH, cele două orașe care ar urma să găzduiască CM de tineret din 2020 sunt București și Brașov. Forul național a realizat și un clip de prezentare pentru IHF, în care apare și Cristina Neagu, căpitanul naționalei de senioare și componentă a campioanei CSM București.  La reuniunea din Antalya urmează să aibă loc și alegeri, între care se numără și două locuri în Comitetul Executiv al IHF. Printre candidați se numără și Narcisa Lecușanu, fostă componentă a naționalei României, care face deja parte din structurile EHF și IHF în alte funcții.

Eșec dureros pentru Dinamo

Campioana en-titre a României la handbal masculin, Dinamo București, a fost învinsă pe teren propriu, de Skjern Handbold, cu scorul de  23-36 (8-18), în cea de-a șaptea partidă din grupa C a Ligii Campionilor. Pentru Dinamo este al șaselea eșec în grupă și cu doar două puncte în clasament rămâne pe ultimul loc. Pentru Dinamo au marcat Descat 5 goluri, Mironescu 5, Gaiducenko 4, Gavriloaia 2, Komogorov 2, Mousavi 2, S. Esteki 1, Șandru 1, Mocanu 1. În următoarea partidă, Dinamo va juca în deplasare, cu RK Gorenje Velenje, în 16 noiembrie.

Tyson, persona non grata

Fostul pugilist american Mike Tyson a primit interdicție de intra pe teritoriul statului Chile, el fiind oprit la aeroportul din Santiago de Chile și urmând să fie expulzat către SUA, au anunțat autoritățile chiliene. "Legea privind străinii autorizată de Serviciul de anchete al poliției chiliene (PDI) interzice intrarea în țară a unei persoane care are antecedente judiciare sau condamnări în țara de origine", a anunțat PDI. În vârstă de 51 de ani, Tyson a petrecut trei ani în închisoare fiind găsit vinovat pentru că a violat-o pe Desiree Washington în 1992. El fusese invitat în Chile, unde urma să ajungă pentru prima oară, pentru a participa la o emisiune TV și la acțiuni de publicitate.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.