Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Halterofilii ruși la poligraf

Ziarul de Vrancea
4 oct 2017 471 vizualizări

Federația rusă a anunțat că halterofilii săi vor fi supuși testului poligraf, în cazul în care va exista un litigiu după un control antidoping pozitiv, informează L'Equipe.

"Cazul a apărut la una dintre echipe, când o sportivă a afirmat că i-au fost administrate produse dopante fără știre ei. După acest caz, federația a decis că în caz de litigii, voluntarii se vor supune testului poligraf", a declarat Aleksandr Petrov, președintele comisiei antidoping al federației ruse. În urmă cu doi ani, la ciclism, cehul Roman Kreuziger a anunțat că a trecut cu succes testul poligraf, pentru a-și dovedi nevinovăția în cazul unei anomalii în pașaportul său biologic. Imediat Agenția Mondială Antidoping (WADA) și Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) au renunțat la procedurile împotriva acestuia.

Încă două pierderi pentru “U21”

Cătălin Cabuz, portarul celor de la AFC Hermannstadt și Dennis Man de la FCSB au acuzat probleme de sănătate la antrenamentul de miercuri și nu vor face deplasarea în Elveția, pentru meciul din cadrul preliminariilor CE de tineret, a anunțat FRF.  Ei se alătură altor doi jucători indisponibili, Dragș Nedelcu și Florinel Coman, ambii de la FCSB. România va întâlni Elveția, într-o partidă programată vineri, de la ora 20.00, la Lugano, în preliminariile Campionatului European din 2019.

Borcea, un pas spre libertate

țInstanța Judecătoriei sectorul 4 a admis ieri cererea de liberare condiționată a lui Cristi Borcea, care execută o pedeapsă cu închisoarea de șase ani și patru luni în dosarul transferurilor de jucători. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 3 zile de la comunicare. Dintre cei opt oameni din fotbal mai sunt încarcerați Victor Becali și Cristian Borcea, ceilalți fiind eliberați condiționat. Magistrații Tribunalului Ilfov au respins în 16 august cererea de liberare condiționată a fostului impresar de fotbal Victor Becali și au stabilit termen pentru o nouă cerere de liberare în noiembrie 2017.

 

Federer la Cupa Hopman

Tenismanul elvețian Roger Federer și-a confirmat miercuri participarea, pentru al doilea an consecutiv, la Cupa Hopman, competiție de tenis pe echipe mixte, ajunsă la cea de-a 30-a sa ediție. Numărul doi mondial va face pereche cu compatrioata sa Belinda Bencic la evenimentul care va avea loc în orașul australian Perth, în perioada 30 decembrie-6 ianuarie.  Germania va miza la această competiție pe perechea compusă din Alexander Zverev și Angelique Kerber, țara gazdă Australia va conta pe cuplul Thanasi Kokkinakis/Daria Gavrilova, în timp ce echipa Statelor Unite îi va avea în componență pe Jack Sock și CoCo Vandeweghe  Canada se va prezenta la rândul ei, la Perth cu Eugénie Bouchard și Vasek Pospisil, iar Rusia va fi reprezentată de Svetlanta Kuznețova, alături de tânărul Karen Hacianov.  Celelalte echipe participante sunt cele ale Belgiei (David Goffin/Elise Mertens) și Japoniei (Naomi Osaka/Yuichi Sugita). Organizatorii au mărit suspansul plasând cele două favorite la titlu, Elveția și Germania, în grupe separate, pentru ca să se poată întâlni doar în finală.

Piqué nu părăsește naționala Spaniei

Fundașul echipei FC Barcelona, Gerard Piqué, a declarat, ieri, că este extrem de implicat la naționala Spaniei, pe care o consideră o familie și unde evoluează de 15 ani, el subliniind că fiecare are dreptul la opinie, iar un fotbalist ar trebui să vorbească și despre politică. "Nu se poate pune în discuție atașamentul meu față de echipa națională. Vin aici de când aveam 15 ani. Consider că aici este familia mea. Mă doare că se discută despre implicarea mea. Sunt mândru să fac parte din selecționata Spaniei și din acest grup. Nu vă îndoiți de implicarea mea", a declarat Piqué, care nu regretă că s-a exprimat în legătură cu situația din Catalonia. "Înțeleg că unii fotbaliști nu se exprimă și respect acest lucru. Dar de ce un fotbalist nu ar putea vorbi despre politică?" Jucătorul Barcelonei este convins că "multe persoane din Spania sunt în favoarea votului din Catalonia”

Totti renunță la licența de antrenor

Fostul fotbalist Francesco Totti a renunțat la cursurile pentru obținerea licenței UEFA B de antrenor, a anunțat asociația de tehnicieni din Lazio. “Francesco Totti a demonstrat și în afara terenului că este un mare campion: fiind în imposibilitatea de a frecventa constant cursurile, din respect pentru colegii săi și pentru organizatori, el a renunțat - sperăm momentan - la posibilitatea de a deveni antrenor. Noi suntem dezamăgiți de decizia lui și sperăm să-l reîntâlnim cât mai curând în bancă, la cursuri", se arată într-un comunicat al asociației de antrenori. Totti s-a retras din cariera de jucător la finalul sezonului trecut, la vârsta de 40 de ani, el subliniind atunci că așteaptă "rolul perfect" în conducerea AS Roma. El a jucat 786 de meciuri pentru AS Roma, marcând 307 goluri.

Depistat pozitiv cu cocaină

Tenismanul britanic Dan Evans, locul 108 mondial, a fost suspendat un an după ce a fos depistat pozitiv cu cocaină, a anunțat, ieri, Federația Internațională de Tenis (ITF). Fostul număr 2 al tenisului britanic, depistat pozitiv la turneul de la Barcelona din aprilie, va putea rejuca începând din 24 aprilie 2018. În apărarea sa, Evans a spus că a avut urme de cocaină în rucascul său, în care se aflau și medicamente aprobate spre folosire la Barcelona Open. Fost câștigător al Cupei Davis în 2015, Evans are 27 de ani. Evans a evoluat ultima oară la turneul de la Surbiton, la începutul lunii mai.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.