Sport

Liniște, sare Kamil Stoch!

Ziarul de Vrancea
6 ian 2021 972 vizualizări

Polonezul a excelat și în ultima etapă a Turneului Celor Patru Trambuline și a câștigat zdrobitor Vulturul de Aur * pentru a treia oară

Polonia face legea în Turneul celor patru trambuline: pentru a patra oară în ultimii cinci ani, „Vulturul de Aur” ajunge la un sportiv din Polonia, iar Kamil Stoch, 33 de ani, obține a treia victorie la general în prestigioasa competiție de la cumpăna dintre ani. Cu sărituri de 139 și 140 de metri, Stoch a obținut un total de 300,7 puncte la Bischofshofen, pentru o victorie zdrobitoare în ierarhia generală: : 48,1 puncte în fața ocupantului locului doi, Karl Geiger și 52,8 puncte în fața conaționalului Dawid Kubacki, care a prins ultima treaptă a podiumului la total. După ce înregistrasem trei câștigători diferiți în primele trei etape în acest sezon, Kamil Stoch a reușit dubla austriacă Innsbruck - Bischofshofen. Podiumul etapei de final din Turneul celor patru trambuline a fost format din Kamil Stoch, Marius Lindvik (Norvegia, autorul celei mai lungi sărituri, de la 140,5 m) și campionul mondial la zbor cu schiurile, Karl Geiger (Germania). Avansul lui Kamil Stoch în fața urmăritorilor s-a dublat la capătul primei manșe de la Bischofshofen, față de startul ultimei etape din Austria, polonezul fiind ca și încoronat în Turneul celor patru trambuline, cu total de 960,8 puncte. Germanul Karl Geiger a urcat pe locul doi la „general” (928,8 puncte) după prima manșă, depășindu-l cu 0,9 puncte pe Dawid Kubacki (locul trei cu 927,9 puncte). Kamil Stoch a terminat impresionant Turneul celor patru trambuline, cu o săritură de 140 m, pentru care a primit două note de 20 (dovedindu-se pe departe cel mai bun stilist din lume, adjudecându-și la diferență de 20,3 puncte victoria pe trambulina de la Bischofshofen și la aproape 50 de puncte „Vulturul de Aur”.Mulți comentatori consideră că tânărul rival al lui Stoch, norvegianul Halvor Granerud, l-a ambiționat pe Kamil, declarând că Stoch e un săritor inconstant, ceea ce era, în anumite perioade, parțial adevărat.

Kamil Stoch a câștigat două medalii de aur la individual, la Jocurile Olimpice de la Soci. Polonezul devenea în 2014 al treilea sportiv din istorie care a reușit dubla trambulină mare / trambulină normală în competiția olimpică, după finlandezul Matti Nykänen și elvețianul Simon Ammann (2002, 2010). În 2018, la Pyeongchang, Kamil Stoch și-a apărat titlul olimpic pe trambulina mare.

Clasamentul etapei de la Bischofshofen: 1.Kamil Stoch (Polonia) – 150,9 p; 2. Karl Geiger (Germania) la 7,3 p; 3. Marius Lindvik (Norvegia) – la 9,5 p; 4.Andrzej Stekala (Polonia) – la 12,5 p; 5.Daniel Huber (Elveția) – la 13,4 ; 6. Yukiya Sato (Japonia) – la 15, p.

Clasamentul general al Turneului: 1.Kamil Stoch – 809,9 p; 2.Dawid Kubacki (Polonia) – la 15,2 p; 3.Halvor Granerud (Norvegia) – la 20,6 p;4. Karl Geiger – la 24,7 p; 5. Markus Eisenbichler (Germania)– la 33,4 p; 6.Anze Lanisek (Slovenia) – 770,4 la 39,5 p

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.