Sport

Întâlnim multinaționala Elveției

Ziarul de Vrancea
13 feb 2018 544 vizualizări

Astfel au decis sorții pentru partida de baraj pentru accederea în Grupa I Mondială a Fed Cup * meciul va avea loc în România * o sportivă cu rădăcini românești, una de origine slovacă, alta sârbo-croată și o catalană născută la Barcelona alcătuiesc echipa pe care trebuie s-o batem în aprilie

Echipa României va întâlni, la 21 și 22 aprilie, pe teren propriu, reprezentativa Elveției, în barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federației, s-a stabilit, marți, la tragerea la sorți. Tricolorele nu au fost favorite la tragerea la sorți România a ajuns la barajul pentru promovarea în primul eșalon al Cupei Federației după ce a învins, la Cluj, cu 3-1, reprezentativa Canadei, scor 3-1, în Grupa Mondială II. Elveția a pierdut, cu 1-3, întâlnirea cu Cehia de la Praga, din sferturile de finală ale Grupei Mondiale. Celelalte trei partide de baraj sunt următoarele: Belarus - Slovacia, Australia - Olanda și Italia – Belgia, meciuri care se vor disputa în aceleași zile cu semifinalele Grupei Mondiale, Germania – Cehia și Franța – SUA.Site-ul Federației Elvețiene de Tenis consideră că echipa căpitanului nejucător Heinz Günthardt a avut parte de o tragere la sorți dificilă în barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federației, în care va întâlni România."Elveția va trebui să-și salveze locul în Grupa Mondială în România. Tragerea la sorți, care ar fi putut aduce un voiaj în Australia, nu a fost blândă pentru formația lui Heinz Günthardt. Rezultatul acestui baraj de promovare/retrogradare va depinde fără dubii de prezența Simonei Halep ", a notat sursa citată.

A doua româncă înfruntă România

După ce Bianca Vanessa Andreescu, născută din părinți români a jucat pentru Canada în meciul de la Cluj, o altă jucătoare cu rădăcini românești va veni în țară de partea cealaltă a baricadei. Este vorba de Timea Bacsinszky (28 de ani), fiica unui antrenor de tenis din Satu Mare (de religie iudaică) și a unei unguroaice din Debrecen, medic stomatolog, stabiliți în Ungaria și apoi în Elveția. Cu toate acestea, Timea știe să vorbească românește, a arătat-0 și la un turneu desfășurat la București. Timea are la activ două semifinale de Roland Garros, în 2014 și 2016, patru  turnee WTA câștigate și a atins Top 10 WTA în 2016 (locul IX). La finele anului trecut, Timea nu a putut participa la US Open, fiind nevoită să se opereze la cvadricepși, însă acum se află în plin proces de revenire la performanțele de acum doi ani. “Timi” are dezavantaj în meciurile cu Simona Halep (1-3) și egalitate cu Irina Begu (2-2) și Monica Niculescu (4-4). Și celelalte jucătoare din echipa Elveției au origini interesante. Belinda Bencic (21 de ani), ajunsă acum doi ani până pe locul 7WTA, dar cu o cădere în ultima vreme din cauza accidentărilor, este fiica unor imigranți slovaci în “Țara Cantoanelor”. Bencic (73 WTA) se află la egalitate în meciurile directe cu Simona Halep (1-1) și Mihaela Buzărnescu (1-0), în avantaj cu Monica Niculescu (1-0) și Ana Bogdan (2-0). Singura jucătoare cu scor favorabil asupra Belindei este Irina Begu (2-0). Viktorija Golubic (26 ani, 100 WTA), fiica unui sârb și a unei croate, s-a întâlnit în circuit doar cu Ana Bogdan, pe care a învins-o odată. Sorana Cîrstea nu s-a întâlnit cu cele patru jucătoare din naționala Elveției.

Fără Martina Hingis la dublu

Cu Timea, Belinda și Viktorija, alături de legendara Martina Hingis la dublu, Elveția a ajuns anul trecut până în semifinalele FedCup, în urma victoriei cu 4-1 în fața Franței, dar apoi a fost învinsă cu 2-3 de revelația ediției Belarus.

În această ediție, Elveția a avut o jucătoare nouă Jil Belen Teichmann (21 de ani, 135 WTA), care a luat locul Martinei la dublu. Jil este singura jucătoare din lot care nu s-a născut în Elveția, ea fiind catalană din Barcelona. În acest week-end, elvețiencele au pierdut cu 1-3 la Praga în fața Cehiei, cu Petra Kvitova și Barbora Strycova, la simplu, Strycova și Lucie Safarova la dublu și vedeta Karolina Pliskova în tribune. Căpitanul nejucător al Elveției este fostul mare jucător Heinz Günthardt (59 de ani), câștigător la Roland Garros (1981) și Wimbledon (1985) la dublu, alături de ungurul Balazs Taroczi.

Palmaresul româno-elvețian este 3-3 patru dintre cele șase întâlniri disputându-se în secolul trecut. Majoritatea meciurilor s-au disputat pe terenuri neutre (Australia, Spania, Germania, Bulgaria, Portugalia), doar în 1983 cele două echipe s-au întâlnit la Zürich, fapt care a decis disputarea partidei din aprilie în România. În ultima partidă (Lisabona, 2010, 1-2), România a fost reprezentată de Raluca Olaru (simplu și dublu), Alexandra Dulgheru (simplu) și Simona Halep (dublu), iar pentru Elveția au jucat Patty Schnyder și Amra Sadikovic.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.