Sport

Cristina Neagu rămâne la CSM

Ziarul de Vrancea
17 feb 2020 708 vizualizări

Totodată, clubul bucureștean va beneficia din vară de serviciile internaționalei franceze Siraba Dembele

Echipa de handbal feminin CSM București a anunțat, marți seară, prelungirea contractului cu jucătoarea sa de bază, Cristina Neagu. „Sunt fericită să joc în continuare în țară”, a spus handbalista după semnarea contractului pentru încă două sezoane. „CSM București continuă să aibă obiective înalte, iar păstrarea în lotul feminin de handbal a celei mai bune jucătoare a lumii a reprezentat o prioritate. După accidentarea la genunchi suferită la finalul anului 2018, Cristina revine încet, dar sigur, la forma care a consacrat-o. Handbalista de 31 de ani a avut o evoluție de vis în ultimele meciuri din Liga Campionilor, reușind să înscrie câte 14 goluri împotriva liderului grupei principale 1, Metz Handball, și împotriva campioanei Norvegiei, Vipers Kristiansand”, a notat CSM București.

La rândul său, Cristina Neagu (31 de ani) a spus: „Nu mai este un secret faptul că una dintre cele mai mari dorințe ale mele este să câștig Liga Campionilor cu o echipă din România. Am ales să rămân tocmai pentru că am încredere în acest proiect, în această echipă și am încredere că putem să transformăm în realitate acest vis!”.

Între cele mai importante realizări ale Cristinei Neagu, jucătoare de bază și în naționala României, se numără: câștigătoare a Ligii Campionilor (2015), finalist și medaliată cu bronz în aceeași competiție, precum și dublă medaliată cu bronz la Campionatul Mondial, respectiv cu argint la CE de tineret. De asemenea a fost desemnată de patru ori, de către IHF, cea mai bună jucătoare a lumii, în 2010, 2015, 2016, 2018, iar de către EHF, jucătoarea anului, în 2017 și 2018. Neagu mai are în panoplie numeroase titluri individuale. La nivel național are titlul de cea mai bună jucătoare de șase ori.

O altă reușită a clubului bucureștean este transferul, din vară, a căpitanului echipei Franței, Siraba Dembele. Potrivit ediției on-line a cotidianului L'Equipe, Dembele mai are contract cu Toulon până în 2021, dar sursa citată a precizat că jucătoarea va veni la finalul acestui sezon în România. În vârstă de 33 de ani, Siraba Dembele (extremă stângă) nu a mai evoluat pentru actuala ei formație din 3 aprilie 2019. În noiembrie, ea a devenit mamă. Jucătoarea dorește să revină pe teren până la finalul actualului sezon, pentru a putea evolua la Jocurile Olimpice de la Tokyo (24 iulie - 9 august). În palmaresul handbalistei franceze figurează un tilu european, în 2018 și un titlu mondial, în 2017. În cariera ei, Dembele a mai jucat la Randers (Danemarca), 2012-2013, la Vardar Skopje (Macedonia de Nord), 2013-2016, și la Rostov (Rusia), 2016-2018. În stafful CSM a revenit antrenorul suedez, Per Johansson, cu care echipa cucerea medaliile de bronz în Liga Campionilor din 2017 și 2018. El va lucra secund în calitate de secund, alături de Adrian Vasile. De remarcat faptul că relația dintre cei doi este inversă la naționala Muntenegrului: Johansson, principal și Vasile,secund.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.