Sport

Cel mai greu adversar din play-off

Ziarul de Vrancea
4 aug 2019 753 vizualizări

Dacă trece de Celtic, CFR Cluj întâlnește, în ultima fază dinaintea grupelor Ligii Campionilor, echipa lui Băluță și Stanciu * FCSB se poate aștepta la Vitoria Guimaraes, iar Craiova, la Trabzonspor sau Sparta Praga

CFR Cluj va întâlni echipa Slavia Praga, la care sunt legitimați Nicolae Stanciu și Alex Băluță, în play-off-ul Ligii Campionilor, în cazul în care va trece de Celtic Glasgow, în turul trei preliminar. Meciurile din play-off vor avea loc la 20/21 august, respectiv 27/28 august. Slavia Praga este campioana Cehiei și a avut un parcurs excelent în Liga Europa. După ce a trecut în play-off de Dinamo Kiev, echipa cehă la care juca doar un român, Alex Băluță (și el când și când) s-a clasat pe locul II în grupă, după Girondins Bordeaux, dar înaintea Zenit Sankt Petersburg și FC Copenhaga. Apoi a scos în 16-imi pe Genk (campioana Belgiei), în optimi pe FC Sevilla și nu s-a oprit decât în fața viitoarei câștigătoare a Ligii Europa, Chelsea, căreia i-a înscris trei goluri chiar pe „Stamford Bridge”. La Slavia, echipă antrenată de Jindrich Tripsovsky, a venit și Nicușor Stanciu de la rivala Sparta, alături de Băluță. Există și internaționali cehi cu renume precum golgeterul echipei Milan Skoda, Soucek, Coufal,sau Frydrych, „Chiar e cel mai dificil adversar posibil. Înainte, avem o dublă importantă cu Celtic. Nu, nu. Discutăm de Slavia Praga. La ce bani au investit în ultima vreme și la cum au arătat în grupele Europa League... Dacă trecem de Celtic, întrebați-ne și discutăm. Vorbim de Slavia după dubla cu Celtic”, a menționat directorul sportiv al CFR, Bogdan Mara.

CFR Cluj rămâne în circuitul european chiar dacă pierde dubla cu Celtic. În play-off-ul Ligii Europa, elevii lui Dan Petrescu se vor întâlni cu Șeriff Tiraspol sau AIK Stockholm-Solna. Suedezii au fost eliminați în turul II preliminar de echipa slovenă NK Maribor. Echipa antrenată de Rikard Norling a câștigat campionatul Suediei în acest an. Cel mai cunoscut jucător este internaționalul Sebastian Larsson, iar un alt nume cunoscut este cel al norvegianului Elyounoussi, dar jucătorul de la AIK este doar vărul internaționalului care joacă în Anglia, la Southampton. Șeriff este campioana Republicii Moldova și antrenorul croat Zoran Zekic beneficiază de aportul a doi jucători cunoscuți din Liga I, fostul dinamovist Anton Palic și També, împrumutat de la CFR.

Cunoaștem și posibilele adversare din play-off ale echipelor calificate în turul III preliminar. Dacă va trece de echipa cehă Mlada Boleslav, FCSB va juca cu formația letonă FK Ventspils sau cu mai cunoscuta echipă portugheză Vitoria SC Guimaraes. Vitoria (locul V în campionat, antrenor Ivo Vieira) are multă experiență în fotbalul internațional, iar la Ventspils (capitala regiunii istorice Curlanda), joacă haitianul Jean-Sony Alcenat, cunoscut la noi de la Petrolul, FCSB și FC Voluntari. Ventspils este a cincea echipă în campionatul leton și este pregătită de Igors Klosovs. Dacă va reuși performanța eliminării puternicei AEK Atena,Universitatea Craiova se va alege ca adversar cu Sparta Praga sau Trabzonspor. Sparta (antrenor, Vaclav Jilek, locul III) nu mai are decât un singur român în lot, portarul Florin Niță. Jucători cunoscuți: Martin Frydek (fiul internaționalului cu același nume), Kadlec, Kanousek sau israelianul Ben Haim. Trabzonspor (locul IV, antrenor,Ünal Karaman) are și ea un jucător cunoscut din campionatul nostru, Tony Nwakaeme, fost la „U” Cluj și Gloria Bistrița.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.