Sport

Andreea Mitu a câştigat Vrancea Trophy la simplu şi dublu

Dan Chiriac
7 iul 2018 2146 vizualizări

Jucătoarea Andreea Mitu revenită în circuit după ce a născut, a învins-o în finala de simplu pe Oana Simion, colega sa din proba de dublu

Andreea Mitu a câştigat primul turneu după ce a revenit în circuit. După ce a născut un băieţel în luna ianaurie, Mitu, a jucat săptămâna trecută la Curtea de Argeş, unde a pierdut în finală cu Miriam  Bulgaru. Revanşa a venit însă vineri, când Andreea Mitu a învins-o pe Bulgaru în semifinalele Vrancea Trophy şi s-a calificat în ultiuml act. Acolo a ajuns şi Oana Simion, care a trecut tot în două seturi de Irina Fetecău. Vineri după-amiază, cele două finaliste de la simplu au jucat finala de dublu în faţa cuplului Cadar- Karhitonova. Românca şi rusoaica au câştigat primul set cu 6-4, dar Mitu Simion au revenit şi s-au impus în actul secund cu 6-2 şi în decisiv cu 10-6. Sâmbătă, în finala de simplu, Andreea Mitu a trecut cu un dublu 6-4 de Oana Simion. Mitu a venit la festivitatea de premiere alături de fiul său de şase luni. Adam a fost prezent la Focşani pe tot parcursul turneului şi a stat liniştit la meciurile mamei sale. Victoria Andreei Mtu a venit firesc, jucătoarea româncă arătând că valoarea sa este pentru turnee mult mai puternice. După optimile de finală din 2015 de la Roland Garros, Mitu îşi propune să revină cât mai repede la turneele de Grand Slam. Premierea celor două finaliste a fost făcută de primarul Cristi Misăilă, alături de organizatorul turneului, George Bucuroiu şi arbitrul principal Mihaela Testiban. ”Vrancea Trophy – Trofeul Municipiului Focșani și al CJ Vrancea” a fost oferit de Primăria Municipiului Focșani și organizat cu susținerea Consilului Județean Vrancea. Cea de a 13-a ediție a turneului internațional de tenis de la Focșani, dotat cu premii de 15.000$ și 12 puncte WTA, pentru câștigătoare, nu era posibilă dacă nu se bucura și de susținerea oferită de sponsorii principali Pandora, Premium Porc Group, Deep Serv, Crama Tata si Fiul de sponsorii  Scorpion, DJTS, Head, Rotary Varana, Migami, Artifex, Subway, Dulcofruct, Dili Beauty Shop ca și de partenerii Trattoria da Giuseppe, Tenuta Odobesti, Cerdac Cotesti, MonaFarm, Rompeisaj, Aqua Carpatica, Carrefour, Zboina, Rotaract, Interact, Tricotton Junior, C.J. al Elevilor. (D.C.)

Rezultate optimi:

Bugnon – Vasilescu 6-1, 4-6,4-6

Duca – Ganga 2-6, 6-1, 6-1

Turati – Mărculescu 6-3, 6-0

Genovese – Fetecău 6-7, 1-6

Vdovenco – Simion 5-7, 0-6

Mitu – Crăciun 7-5, 6-0

Damaschin – Mihaylova 6-3, 6-1

Bulgaru – Kharitonova 6-6, 6-2

Sferturi de finală:

Bulgaru – Damaschin 6-3, 6-3

Mitu – Vasilescu 6-4, 6-1

Ganga – Fetecău 0-6, 0-6

Turati – Simion 6-1, 6-7, 4-6

Semifinale:

Mitu – Bulgaru 6-3, 6-4

Simion – Fetecău 6-4, 7-5

Finala:

Mitu – Simion 6-4, 6-4

Înregistrarea VIDEO a finalei de simplu fiminin a turneului Vrancea Trophy 2018 poate fi vizionată mai jos:

VIDEO preluat de pe contul de facebook Sportuldevrancea Focsani  

Finala dublu:

Mitu şi Simion – Cadar şi Kharitonova 4-6, 6-2, 10-6

Înregistrarea VIDEO a finalei de dublu fiminin a turneului Vrancea Trophy 2018 poate fi vizionată mai jos:

VIDEO preluat de pe contul de youtube ​viorelpaizan sportuldevrancea

Citiți și:”Tenis internațional cu ocazia "Zilelor Municipiului Focșani"

A XIII-a ediție a turneul internațional de tenis feminin „Vrancea Trophy”, eveniment organizat sub egida Federației Române de Tenis și susținut de către Primăria Municipiului Focșani, și-a desemnat ieri și astăzi câștigătorii probelor de dublu și simplu.

Competiția sportivă internațională cea mai importantă a județului Vrancea din ultimele decenii, dotată cu premii în valoare totală de 15.000 $ (Primăria Focșani contribuind cu suma de 8.750 $) și 12 puncte WTA, a adunat la start jucatoare de pe mai multe continente, ce oricând pot face pasul către tenisul de înaltă performanță.

Campioana absolută a acestei ediții, câștigătoare atât a probei de simplu de astăzi, cât și a celei de dublu desfășurate ieri (în echipă cu adversara ei de azi) a fost Andreea Mitu, componentă a echipei României de Fed Cup, fost număr 68 mondial și cea mai valoroasa jucătoare prezentă în istoria celor 13 ediții a turneului internațional de tenis.

Felicitări câștigătoarelor, organizatorilor și tuturor celor implicați în desfășurare acestui frumos eveniment.-Cristi Valentin Misăilă-contul de facebook

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.