Sport

Am ajuns să sărbătorim calificări

Ziarul de Vrancea
10 aug 2017 543 vizualizări

La Mondialele de atletism de la Londra, avem al doilea român în finală: săritoarea în lungime Alina Rotaru * surprize mari în finalele de alergări de miercuri seara

Atletismul românesc care altădată ne răsfăța cu medalii, a ajuns astăzi să ne bucure pentru o simplă calificare în finală. La jumătatea Campionatelor Mondiale de la Londra, s-a consemnat a doua prezență în finală românească. După aruncătorul de greutate Andrei Gag, Alina Rotaru s-a calificat în actul final al probei de săritură în lungime, după ce s-a clasat pe locul VII în grupa A și pe locul X în total.  Alina Rotaru a debutat în calificări cu o săritură de 6,23 metri, pe care a îmbunătățit-o la 6,50 metri în a doua încercare și a încheiat cu 6,45 metri. În concurs a participat și Angela Moroșanu care n-a reușit să depășească nici măcr pragul de 6 metri. Finala probei de săritură în lungime va avea loc astăzi. Cele mai bune rezultate au fost realizate de Daria Klișina (atletă rusă, admisă sub drapel neutru) – 6,66 m, campioana mondială și olimpică en titre, Tiana Bartoletta (SUA) – 6,64 m și britanica Lorraine Ugen -6,63 m. După cum se vede, nicio atletă n-a reușit să  atingă baremul de 6,70 metri. Revenind la atleta noastră, Alina a realizat exact același rezultat ca și americanca Britney Reese (de trei ori campioană mondială și campioană olimpică în 2008), în timp ce vicecampioana mondială, Shara Proctor, nici nu s-a calificat cu 6,45 m.

În ziua a șasea a Campionatelor Mondiale s-au disputat trei finale. Singura probă tehnică a fost aruncarea feminină a greutății, dominată de data aceasta de chinezoaica Gong Lijiao. După aproape un deceniu de activitate la cel mai înalt nivel, Gong și-a fructificat statutul de lider mondial în acest sezon, câștigând cu o aruncare de 19,98 m realizată în penultima tentativă. Înaintea ultimei serii, Gong era urmată de două atlete nord-americane, însă la ultima aruncare, unguroaica Anita Marton a realizat 19,49 m, trecând pe poziția secundă, campioana olimpică de la Rio, Michelle Carter (SUA) s-a mulțumit cu bronzul, iar revelația Danniel Dodd (surprinzător progresul atleților jamaicani în probele de forță!) a ieșit de pe podium.

Probabil cel mai neașteptat succes al serii a fost realizat în proba masculină de 400 m garduri, în care a triumfat tânărul atlet norvegian de 21 de ani, Karsten Warnholm. Acesta a condus aproape tot timpul, secondat de cubanezul naturalizat în Turcia, Yasmani Copello și a rezistat finișului puternic al veteranului american Kerron Clement, campion olimpic, câștigând în 48,35 s, față de 48,49 s pentru Copello și 48,52 s Clement. La 400 m feminin, finalul a fost dramatic. Campioana olimpică Shaunae Miller-Uibo (Bahamas) a ieșit pe linia dreaptă cu un avans apreciabil, însă s-a “tăiat” inexplicabil pe ultimii metri. Legendara Allyson Felix (SUA)  a pândit momentul, dar cea care a profitat a fost mai tânăra ei compatrioată, Phillys Francis, învingătoare cu 49,92s, record personal. Mai mult, pe poziția secundă a venit atleta din Bahrain, Salwa Eid-Nasser (50,06 s), Allyson a rămas pe locul III, iar biata Shaunae - în afara podiumului.

În rest este de remarcat că atletul Isaac Makwanga din Botswana, care a fost trimis în carantină pentru gastoenterită, ratând finala de 400 m, s-a calificat șoi în finala de 200 m, unde va transpune, împreună cu sud-africanul Wayde van Niekerk, duelul ratat din proba turului de stadion.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.