Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Vizer, şeful lui Putin!

Ziarul de Vrancea
25 aug 2013 367 vizualizări
Marius Vizer a fost reales preşedinte al Federaţiei Internaţionale de judo, pentru un mandat de patru ani, la Congresul forului, de la Rio de Janeiro. Congresul IJF s-a întrunit la finalul acestei săptămani la Rio de Janeiro, unde vor avea loc şi Campionatele Mondiale, începand de astăzi

"Sunt foarte emoţionat, pentru că am lucrat împreună timp de 6 ani, cu încredere, bună colaborare şi respect. Mulţumesc tuturor oficialilor, Comitetului nostru Executiv, stafului IJF şi tuturor celor implicaţi în lumea judou-ului. Vă mulţumesc foarte mult", a declarat Vizer, care conduce IJF din 2007. Cu aceeaşi ocazie, mai multe personalităţi din lumea judo-ului mondial au fost cooptate în Comitetul Executiv, printre acestea numărandu-se şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, care a primit funcţia de manager de dezvoltare al IJF.

Chiricheş pleacă la Tottenham

Managerul FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat, sambătă seară, la Digi Sport, că gruparea bucureşteană îl transferă pe fotbalistul Vlad Chiricheş la Tottenham în schimbul sumei de 9,5 milioane de euro. Tehnicianul Laurenţiu Reghecampf, a anunţat, sambătă, după meciul cu Gaz Metan Mediaş, scor 2-2, că gruparea bucureşteană şi Tottenham s-au înţeles în privinţa transferului lui Vlad Chiricheş la clubul din Anglia.  "Starea lui Chiri este bună. S-au înţeles cluburile pentru transferul lui. Mă bucur foarte mult pentru el. I-am spus să aibă răbdare şi încredere. Sper ca el să ne ajute marţi seară, dacă va fi, bineînţeles, sănătos", a spus Reghecampf.

Ciocan şi-a apărat centura

Pugilistul roman Cristian "Hammer" Ciocan şi-a apărat cu succes pentru a doua oară centura de campion european WBO la categoria grea, vineri seară, în faţa norvegianului Leif Larsen, în cadrul unei gale de box ce a avut loc la Galaţi. Ciocan l-a învins pe Larsen prin KO în runda a şaptea. Romanul a caştigat centura WBO în septembrie 2012, cand s-a impus în faţa englezului Danny Williams. în 22 februarie, el şi-a apărat centura învingandu-l pe ucraineanul Oleksi Mazîkin.

A păţit-o şi Legia!

Formaţia Legia Varşovia, adversara Stelei în play-off-ul Ligii Campionilor, a fost învinsă, sambătă, pe teren propriu, cu scorul de 0-1, de echipa Lechia Gdansk, într-un meci din etapa a V-a a campionatului Poloniei. Unicul gol al partidei a fost înscris de Buzala, în minutul 13. Antrenorul Jan Urban a folosit ca şi, Reghecampf, multe rezerve în această partidă.  Steaua Bucureşti a terminat la egalitate, miercuri, pe teren propriu, scor 1-1, cu Legia Varşovia, pe Arena Naţională, în prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor.  Partida retur se va disputa maine, la Varşovia.

Stancu, gol şi "assist"

Atacantul Bogdan Stancu a înscris un gol şi a fost autorul unei pase decisive în meciul caştigat de echipa Gençlerbirligi, vineri seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, în faţa formaţiei Akhisar Belediyespor. Stancu, integralist la Gençlerbirligi, a marcat în minutul 87.  Celelalte goluri au fost înscrise de Jimmy ('17) şi Zec  ('33), acesta din urmă după o pasă de la Bogdan Stancu.

Băimărencele au caştigat turneul din Slovacia

Vicecampioana la handbal feminin HCM Baia Mare a caştigat, ieri, turneul internaţional de la Olomouc (Cehia), pe care l-a încheiat cu trei victorii din trei posibile.  Handbalistele băimărene au învins în primul meci de la Olomouc formaţia locală DHK Zora, cu scorul de 42-24 (23-11), iar în cel de-al doilea au dispus de echipa Mc Donald's Wiener Neustadt (locul III în Austria), scor 32-16 (17-7).  HCM Baia Mare s-a calificat astfel în finala turneului, în care s-a întalnit ieri, cu vicecampioana Slovaciei, HK Slovan Duslo Sala. Jucătoarele antrenate de Costică Buceschi au caştigat finala, cu scorul de 34-24 (18-9), dar şi turneul din Cehia.  Jucătoarea Luciana Marin a fost declarată MVP-ul turneului, iar Paula Ungureanu-cel mai bun portar.

"Sunt un alcoolic înrăit"

Fostul pugilist american Mike Tyson a declarat, pentru postul ESPN, că este aproape de moarte deoarece este un alcoolic înrăit şi că de şase zile nu a mai consumat alcool sau droguri, ceea ce e "un miracol", informează The Guardian. "Nu vreau să mor. Sunt aproape de moarte pentru că sunt un alcoolic înrăit. Uneori sunt un tip rău. Am făcut multe lucruri rele şi vreau să fiu iertat. Vreau să îmi schimb viaţa, vreau să trăiesc altfel acum. Nu am consumat alcool şi droguri de şase zile şi pentru mine asta este un miracol. I-am minţit pe toţi spunand că nu mai beau. Aceasta este abia a şasea zi în care nu am băut", a spus fostul sportiv în varstă de 47 de ani. Mike Tyson a devenit, în 1986, la varsta de 20 de ani, cel mai tanăr campion mondial din istorie la categoria grea. Ascensiunea lui fenomenală în boxul profesionist a fost însă însoţită de numeroase scandaluri în viaţa personală - închisoare pentru viol, dependenţă de droguri, multe bătăi şi agresiuni fizice.

Craiova, în Liga Balcanică la baschet

 Echipa de baschet masculin SCM Craiova, care va juca în premieră în Liga Balcanică, va debuta în competiţie pe teren propriu, în 17 octombrie, cu formaţia bulgară Levski Sofia. Organizatorii Ligii Balcanice au anunţat că primul meci al noii stagiuni va avea loc la Craiova, în 17 octombrie, între SCM şi bulgarii de la Levski Sofia.  În competiţie s-au înscris pană în prezent nouă echipe, inclusiv SCM Craiova, iar organizatorii fac eforturi pentru a mai găsi una, astfel încat să poată forma două grupe. n cazul în care nu va fi găsită a zecea echipă, Liga Balcanică din ediţia 2013-2014 nu va avea grupe, cele nouă formaţii urmand a juca tur-retur, cu un sistem diferit de calificare mai departe.

Melzer, învingător la Winston-Salem

Tenismanul austriac Jürgen Melzer a caştigat, sambătă, turneul de la Winston-Salem (SUA), dotat cu premii în valoare totală de 575.250 de dolari, beneficiind în finală de abandonul francezului Gaël Monfils. Francezul a abandonat din cauza unor probleme la muşchii abdominali, la scorul de 6-3, 2-1 pentru Melzer. Acesta este al cincilea titlu din cariera lui Melzer, locul 32 ATP.

Accident în Raliul Germaniei

Ultima specială de sambătă din cadrul Raliului Germaniei, a noua etapă a Campionatului Mondial (WRC), a fost anulată ca urmare a unui accident soldat cu doi morţi, au anunţat organizatorii. În accident a fost implicată o maşină care participa la un program demonstrativ, în afara competiţiei.  "Maşina, condusă de un echipaj din Olanda, a ieşit de pe şosea pe o porţiune a traseului. Serviciile de urgenţă au sosit imediat la faţa locului, dar în ciuda eforturilor lor rănile suferite de pilot şi de pasager s-au dovedit a fi fatale. Nimeni altcineva n-a fost implicat în incident", au precizat organizatorii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.