Sport

Atleţii n-au intrat în vacanţă

Ziarul de Vrancea
23 aug 2013 406 vizualizări
Mulţi campioni mondiali şi-au arătat clasa la mitingul de Diamond League de la Stockholm

Campionatele Mondiale de la Moscova au reprezentat cel mai important eveniment atletic al anului, dar aceasta nu înseamnă că sezonul atleţilor s-a încheiat. Din contra, se vor mai disputa ultimele etape din bănosul circuit "Diamond League", în care prestigiosul miting "Weltklasse" de la Zürich, care are loc săptămana viitoare, este, evident cap de afiş. Dar pană la concursul de pe miraculoasa pistă a stadionului "Letzigründ" s-a disputat, în Liga de Diamant un alt concurs de valoare, "DN Galan" la Stockholm, unde au participat numeroşi laureaţi ai competiţiei din capitala Rusiei. Printre aceştia, campionul mondial la 400 m, LaShawn Merritt, care a egalat cea mai bună performanţă a anului, pe care tot el a realizat-o la Moscova, 43,74 s. Campion mondial în 2007 şi olimpic în 2008, Merritt a fost suspendat pentru dopaj, timp în care supremaţia mondială a revenit grenadinului Kirani James. Însă victoria de la Moscova a reinstaurat domnia lui Merritt, care a fost urmat la mare distanţă de dominicanul Luguelin Santos şi cehul Pavel Maslak.  Un alt campion mondial american, David Oliver, s-a impus la 110 m garduri în 13, 21 s, timp de care nu s-a declarat însă prea satisfăcut. El l-a devansat cu 14 sutimi de secundă pe rusul Serghei Şubenkov, medaliat cu bronz la Moscova. Etiopianca Meseret Defar,"şefa" probei de 5000 m de mulţi ani, a dominat cursa de 3000 m din capitala Suediei, îmbunătăţind cu 11 secunde cea mai bună performanţă mondială a anului, timpul înregistrat fiind 8:30,29. Ea a fost urmată de vicecampioana lumii, Mercy Cherono (Kenya) - 8:30,29 şi olandeza Sifan Hassan în 8:23,52.

La lungime, campionul mondial rus Aleksandr Menkov s-a mulţumit cu trei sărituri, ultima dintre ele de 8,18 m, pentru a caştiga concursul, în care doar doi atleţi au mai trecut de 8 metri, sud-africanul Godfrey Khotso (8,06) şi spaniolul Eusebio Caceres (8.00 m). Sportiva cehă Zuzana Hejnova, regina din acest an al probei de 400 m (53,70 s), deşi concurenţa a fost redutabilă, iar rusoaica Svetlana Şkolina a caştigat înălţimea cu un rezultat modest, 1,98 m, campioana mondială învingandu-şi din nou rivala şi compatrioata mai experimentată, Anna Cicerova, la numărul de încercări. Iar în proba de aruncare a greutăţii, atunci cand în sector se află Valerie Adams (Noua Zeelandă), numele caştigătoarei este cunoscut dinainte. Sportiva aborigenă a aruncat 20,30 m şi a depăşit-o cu mai bine de un metru pe a doua clasată, germana Christine Schwanitz. 

Alţi caştigători în probele masculine: Serhi Smelîk (Ucraina) - 20,54 s pe 200 m; Ayanleh Souleiman (Djibouti) - 3:33,59 pe 1500 m; Hillary Kipsang (Kenya) - 8:09,81 la 3000 m obstacole; Piotr Malachowski (Polonia) - 65,84 m la disc. 

Feminin: Kerron Stewart (Jamaica) - 11,24 s pe 100 m; Eunice Sum (Kenya) - 1:58,84 pe 800 m; Caterine Ibargüen (Columbia) - 14,61 m la triplusalt; Silke Spiegelburg (Germania) - 4,69 m la prăjină; Maria Abakumova (Rusia) -68,59 m la suliţă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.