Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Stelea a fost uns antrenor la tineret

Ziarul de Vrancea
20 aug 2013 521 vizualizări
Tehnicianul Bogdan Stelea a fost numit în funcţia de selecţioner al reprezentativei de tineret a Romaniei, a doua zi după ce contractul cu Emil Săndoi a fost reziliat pe cale amiabilă.

De asemenea, FRF anunţă şi numirea lui Constantin Galcă ca antrenor al echipei naționale Under 17 (jucători născuți în 1997), în timp ce Ion Dumitru a fost confirmat la naţionala Under 18 (jucători născuţi în 1996). Antrenorul echipei naţionale de tineret, Emil Săndoi, în funcţie din 2006, şi-a reziliat, luni, contractul cu Federaţia Romană de Fotbal.
A început vanzarea biletelor pentru Cupa Mondială
Prima fază a vanzării biletelor pentru turneul final al Cupei Mondiale din 2014 a început, ieri, la ora 10.00 GMT (13.00 ora Romaniei), înainte de încheierea preliminariilor şi a tragerii la sorţi a grupelor, care va avea loc la 6 decembrie. Aproximativ un milion de bilete, o treime din numărul total de tichete, sunt disponibile pentru public, pe internet, în primele trei faze de vanzare, care se vor încheia la 10 octombrie. Cel puţin 300.000 din aceste bilete sunt de categoria a IV-a, cu preţuri între 15 şi 82,5 dolari (între 11 şi 62 de euro) şi sunt rezervate pentru cetăţenii brazilieni de peste 60 de ani, pentru studenţii brazilieni şi pentru beneficiarii unor programe sociale.

Fug jucătorii de la Anji

Mijlocaşul francez al formaţiei Anji Mahacikala, Lassana Diarra, negociază cu gruparea Lokomotiv Moscova, anunţă, ieri, cotidianul L'Equipe.  Lassana Diarra, care ar urma să plece din cauza reducerii bugetului la Anji, mai este dorit şi de AS Monaco. De la Anji au mai plecat în ultima vreme mijlocaşul marocan Mbark Boussafa (Lokomotiv Moscova), Igor Denisov, Iuri Jirkov şi Aleksandr Kokorin (Dinamo Moscova) şi Oleg Şatov (Zenit Sankt Petersburg. În acelaşi timp, este foarte probabil ca brazilianul Willian, fost la Şahtar Doneţk, să ajungă la Tottenham. L'Equipe susţine că Anji şi Tottenham s-au înţeles pentru transferul lui Wilian pentru 35 de milioane de euro, plus un procent dintr-un transfer ulterior. Mijlocaşul brazilian de 25 de ani, dorit şi de Liverpool, urmează să ajungă în Anglia în următoarele 24 de ore şi îl va înlocui la Tottenham pe Gareth Bale, care va semna cu Real Madrid.

Pariu pe înfrangere

Mijlocaşul scoţian al echipei Glasgow Rangers, Ian Black, a fost acuzat, luni, de către federaţia de fotbal (SFA), că a pariat pe peste 150 de meciuri, din care unele implicand formaţii la care evoluat. Black, 28 de ani, care a evoluat la Inverness (2004-2009) şi Heart of Midlothian (2009-2012) înainte de a merge la Rangers, ar fi pariat de trei ori contra propriei echipe, între 4 martie 2006 şi 28 iulie 2013, conform plangerii SFA. Jucătorul mai este acuzat şi că a încălcat articolul 22 din regulamentul SFA pentru că a pariat "pe zece alte meciuri implicand echipa sa în momentul faptelor, cat şi pe alte 147 partide".

Compromis cu Pistorius

Campionul paralimpic Oscar Pistorius încearcă să ajungă la un aranjament financiar pe cale amiabilă cu părinţii logodnicei sale Reeva Steenkamp, pe care a ucis-o la 14 februarie, pentru a evita astfel un proces civil, anunţă, marţi, un cotidian sud-african. Kenny Oldwage, unul dintre avocaţii lui Pistorius, contactat de The Times, a refuzat să confirme informaţia şi nu a făcut niciun comentariu. Potrivit jurnalului, avocaţii sportivului vor ca acest caz să fie rezolvat înainte de deschiderea procesului penal, care urmează să aibă loc în martie 2014. Ei propun despăgubiri pentru pierderea veniturilor şi prejudiciu moral. Reeva Steenkamp, care ar fi împlinit 30 de ani la 19 august, era un model cunoscut în Africa de Sud şi avea o situaţia financiară foarte bună. Ea îşi ajuta din punct de vedere financiar părinţii pensionari. Presa sud-africană afirmă că părinţii solicită pagube în civil de trei milioane de ranzi (220.000 de euro).

Troicki apelează la TAS

Tenismanul sarb Viktor Troicki, suspendat 18 luni pentru că a refuzat un control antidoping, a făcut, ieri, apel la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv (TAS). Troicki, în varstă de 27 de ani, a refuzat la 15 aprilie, la turneul Masters 1000 de la Monte Carlo, să se supună unui control sangvin. Tenismanul sarb, fost loc 12 ATP, va rămane suspendat pană la verdictul TAS, care ar trebui să fie dat în maxim patru luni. Troicki a declarat, la aflarea suspendării, că este nevinovat, subliniind că această "sancţiune imensă" îl lasă fără cuvinte. Suspendarea tenismanul sarb este valabilă pană la 24 ianuarie 2015.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.