Sport

Tragedie în fotbal!Costică Ştefănescu, fost antrenor la Unirea Focşani, s-a aruncat pe geamul Spitalului

Ziarul de Vrancea
20 aug 2013 2649 vizualizări
Fostul mare fotbalist Costică Ştefănescu şi-a pus amprenta asupra fotbalului focşănean în perioada 1996 - 1997, cand a antrenat echipa locală şi a format mulţi jucători u decizia cumplită de a-şi lua zilele a fost luată din cauza unei boli nemiloase

Fostul mare internaţional roman Costică Ştefănescu s-a sinucis ieri după-amiază, aruncandu-se pe geamul salonului de la Spitalul Militar Central din Bucureşti, unde era internat. Fostul căpitan al echipei naţionale de fotbal suferea de o boală nemiloasă şi slăbise foarte mult în ultima perioadă. În varstă de 62 de ani, Ştefănescu mai cantărea doar 70 de kilograme, după cum a povestit fostul său coechipier Aurică Ţicleanu. Costică Ştefănescu a fost format la centrul de copii şi juniori la Steaua Bucureşti, echipă unde a jucat în primii ani ai carierei. Consacrarea deplină a cunoscută însă la Craiova Maxima, acolo unde a ajuns căpitan. Ştefănescu a fost şi căpitanul echipei naţionale. Istoria fotbalului focşănean se leagă de numele lui fostelui internaţional. Marele jucător a venit prima oară la Focşani în 1996, cand a preluat echipa Diplomatic Focşani, condusă de omul de afaceri Ion Martiş. “L-am adus la recomandarea fiului meu, Marius, care-l cunoştea. Am avut o colaborare deosebită cu Ştefănescu. Era un om cumpătat şi am învăţat foarte multe lucruri de la el. Am colaborat, cred, un an şi jumătate şi am făcut-o foarte bine, rezultatele fiind cele aşteptate. E o tragedie, Dumnezeu să-l ierte!”, ne-a spus Ion Martiş. După ce echipa de fotbal a fost preluată de omul de afaceri Liviu Jitea, în 1997, Costică Ştefănescu a continuat o scurtă perioadă să antreneze formaţia focşăneană. “A fost un om de o calitate remarcabilă. Împreună am lucrat jumătate de tur, ultimul meci al său pe banca tehnică a fost la Cîmpina, 1-1. Am stat alături de el pe bancă la mai multe partide, îmi aduc aminte de meciul de la Roman. Ne înţelegeam foarte bine. Chiar am păstrat legătura şi după ce a plecat de la Focşani. Chiar vorbeam adesea cu el la telefon. Ultima oară chiar acum un an, vorbea normal, nu mi-a spus nimic de boală. Păcat, era un om deosebit. Condoleanţe familiei îndoliate!”, ne-a spus şi Vasile Tătaru, preşedintele echipei Unirea Focşani în anii cand Costică Ştefănescu a antrenat la Focşani. Şi alţi fotbalişti focşăneni au avut ocazia să lucreze cu Ştefănescu. Vasile Burgă, Ionică Serea, Marius Bratu şi Narcis Răducan au lucrat sub comanda tehnicianului la FCM Bacău, în liga întai. (Dan CHIRIAC)

 

 ȘOC ÎN FOTBALUL ROMÂNESC

Fostul mare internațional Costică Ștefănescu s-a sinucis

Doliu în fotbalul românesc. Fostul mare internațional Costică Ștefănescu (62 de ani) a încetat azi din viață. Ștefănescu avea doar 62 de ani. Bolnav de cancer, ell s-a aruncat de la etajul cinci al Spitalului Militar, unde era internat, potrivit B1 TV.

Apelul la 112 a avut loc în jurul orei 18.20, când un bărbat a anunțat că o persoană decedată se află în fața unității sanitare, cel mai probabil după ce s-a aruncat de la etaj.

Înainte de a se interna la Spitalul Militar, Costică Ștefănescu s-a tratat în Germania, însă terapia nu a avut efect, se pare.

Costică Ștefănescu s-a născut pe 26 martie 1951 la București. A început fotbalul la Steaua, debutând în prima echipă la 18 ani.

În 1973 a fost transferat la Universitatea Craiova, după un schimb de juicători efectuat pe linie de partid! La Steaua a ajuns, de la Craiova, Ștefan Sameș, din păcate, decedat și el între timp.


La Craiova a avut cea mai frumoasă și prolifică perioadă din cariera sa. A jucat la Craiova până în 1986, când, aflat la sfârșit de carieră, s-a transferat la FC Brașov.

Ștefănescu a făcut parte din ceea ce toată lumea a numit „Craiova Maxima”, generația Universității Craiova care a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA!


www.evz.ro

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.