Sport

Se aşteaptă şi un alt fel de război

Ziarul de Vrancea
19 aug 2013 591 vizualizări
Jandarmeria avertizează înaintea meciului Steaua - Legia că fanii polonezi sunt violenţi şi provoacă incidente * la precedenta sosire a Legiei la Bucureşti, au fost depistaţi mai mulţi suporteri drogaţi

Formaţia poloneză Legia Varşovia va fi susţinută la partida cu Steaua, din turul play-off-ului Ligii Campionilor, de aproximativ 2.000 de suporteri, o parte dintre ei participand în mod frecvent la acte de huliganism, a declarat purtătorul de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache. "Organizatorul meciului a pus la dispoziţia suporterilor polonezi un număr de 2.000 de vouchere, care vor fi preschimbate la stadion. Deci, ne aşteptăm ca la această partidă să asiste aproximativ 2.000 de fani polonezi, care vor face deplasarea la Bucureşti cu microbuze, autoturisme personale şi cu un avion", a spus Enache. Purtătorul de cuvant al Jandarmeriei a precizat faptul că vor fi luate măsuri speciale pentru a preîntampina eventuale incidente, o parte dintre suporterii echipei poloneze fiind cunoscută pentru acte de huliganism. "Marţi, vor sosi la Bucureşti cinci poliţişti de la Poliţia Metropolitană poloneză, care ne vor ajuta pe toată durata şederii suporterilor polonezi la Bucureşti. Am fost informaţi că o parte dintre aceşti fani sunt protagoniştii unor frecvente acte de dezordine, fapte de huliganism şi că obişnuiesc să organizeze lupte de stradă cu suporterii adverşi. De aceea se impune o serie de măsuri pentru prevenirea oricărui tip de incident, se va efectua un filtru la intrarea în Capitală, pe Autostrada A1, suporterii vor fi controlaţi, verificaţi iar pe durata şederii la Bucureşti vor patrula jandarmi în zona Centrului Istoric al Capitalei. Avand în vedere că e un meci cu grad ridicat de risc, suporterii polonezi vor fi supravegheaţi permanent", a mai afirmat Georgian Enache. Ultima prezenţă a fanilor echipei Legia Varşovia la Bucureşti a fost în octombrie 2011, la meciul cu Rapid din Liga Europa, disputat tot pe Arena Naţională, cand s-au produs incidente între suporterii polonezi şi forţele de ordine. Mai multe incidente în care au fost implicaţi fani polonezi au avut loc înaintea partidei dintre cele două echipe. Astfel, trei suporteri ai echipei Legia Varşovia au fost reţinuţi la intrarea pe Arena Naţională, după ce asupra lor s-a descoperit canabis şi marijuana. Suporterii aveau ascunse drogurile în lenjeria intimă şi au fost descoperiţi la controlul corporal efectuat înainte de intrarea pe stadion. Un alt suporter polonez, minor, aflat sub influenţa drogurilor, a fost dus la o ambulanţă, pentru a primi îngrijiri. Partida tur din cadrul play-off-ului Ligii Campionilor, dintre Steaua şi Legia Varşovia, se va disputa maine, de la 21.45, pe Arena Naţională.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.