Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Handbalistele tinere au învins Franţa

Ziarul de Vrancea
7 aug 2013 476 vizualizări
Naţionala de handbal feminin tineret a Romaniei a învins reprezentativa similară a Franţei, cu scorul de 27 - 20, în prima partidă din grupa principală I, la Campionatul European din Danemarca.

În urma rezultatului din meciul cu Franţa, Romania acumulează primele două puncte din grupă. Primele două clasate se vor califica în semifinale, în care vor juca încrucişat cu primele două clasate din grupa principală II, din care fac parte formaţiile Ungariei, Olandei, Danemarcei şi Suediei. CE din Danemarca a debutat joi, cu partidele din grupele preliminare, fază în care Romania a evoluat în grupa A, obţinand două victorii, cu acelaşi scor, 31 - 22, în faţa echipelor Portugaliei şi Slovaciei, dar şi o înfrangere, cu 22 - 31, cu Norvegia. Semifinalele vor avea loc vineri, sambătă fiind programate meciurile de clasament final, iar duminică finalele pentru medalii.

Dulgheru s-a oprit în turul II

Jucătoarea de tenis Alexandra Dulgheru, locul 256 WTA, venită din calificări, a fost eliminată, ieri, în primul tur al turneului de la Toronto (Canada), dotat cu premii în valoare totală de 2.369.000 de dolari. Dulgheru a fost învinsă în primul tur de Magdalena Rybarikova (Slovacia), locul 42 WTA, scor 4-6, 3-6, după o oră şi 19 de minute de joc, într-un meci în care a comis zece duble greşeli. Rybarikova, care a caştigat săptămana trecută turneul de la Washington, conduce cu 3-2 la meciurile directe cu Alexandra Dulgheru. În schimb, perechea Irina Begu / Olga Govorţova (Romania / Belarus) a trecut de cuplul Silvia Soler / Klara Zakopalova (Spania / Cehia), scor 6-4, 2-6, 10-5, după 73 de minute de joc. În turul doi, Begu şi Govorţova vor întalni cuplul Anna-Lena Grönfeld/Kveta Peschke (Germania/Cehia), care a stat în runda inaugurală.

S-a terminat povestea Chiricheş - Tottenham

Impresarul Ioan Becali a declarat, ieri,pentru site-ul ilsussidiario.net, că fundaşul Vlad Chiricheş, care a avut mai multe oferte de transfer în această vară, va rămane la echipa Steaua Bucureşti pană la sfarşitul anului. "Cu Tottenham totul s-a încheiat, Chiricheş va rămane la Steaua pană în decembrie. El va da totul pentru echipa sa, deoarece este un profesionist. În ianuarie vom vedea care va fi situaţia. În acest moment este inutil să vorbim despre ce va fi peste trei, patru luni", a spus Becali.  Vlad Chiricheş a fost în această vară aproape de un transfer la gruparea engleză Tottenham Hotspur, care oferea opt milioane de euro pentru fundaşul stelist. De serviciile internaţionalului roman s-au mai interesat formaţiile italiene AS Roma şi AC Milan.

Radu, accidentat de un coechipier

Fundaşul Ştefan Radu a fost transportat la spital şi a avut nevoie de trei puncte de sutură, după ce a fost accidentat de coechipierul său Miroslav Klose la un antrenament al echipei Lazio, anunţă presa italiană. Radu a fost accidentat de Klose în timp ce încerca să-l deposedeze pe atacant, iar germanul l-a lovit involuntar cu cotul în figură. Radu a căzut, accidentat la bărbie şi a fost constrans să se întoarcă la vestiare, după ce i s-a pus o pungă de gheaţă în locul lovit. Medicul echipei i-a acordat îngrijiri jucătorului, Radu fiind transportat la spital, unde i-au fost aplicate trei puncte de sutură. După mai puţin de o oră, Radu a revenit în cantonamentul echipei.

Bokila, ziua şi echipa

Atacantul congolez Jeremy Bokila, care în sezonul trecut a jucat la echipa Petrolul Ploieşti, este foarte aproape de un transfer la formaţia Fortuna Düsseldorf, din liga a doua germană, a anunţat, ieri, L'Equipe. Conform sursei citate, Bokila ar urma să semneze un contract pe două sezoane cu drept de prelungire pentru încă unul. Internaţionalul congolez este sub contract cu gruparea Zulte-Waregem, iar oficialii belgieni au început marţi seară negocierile cu Fortuna. Pentru cedarea lui Bokila, Zulte-Waregem speră să obţină 1,5 milioane de euro. După ce a plecat de la Petrolul, Bokila a negociat cu mai multe grupări, printre care Rubin Kazan, AC Ajaccio, Crystal Palace, Bolton Wanderers şi AS Saint-Etienne, fără se reuşească să încheie vreun contract.

Metalist are emoţii la UEFA

UEFA a anunţat pe site-ul oficial, că a deschis o procedură disciplinară împotriva clubului ucrainean Metalist Harkov, pentru nerespectarea criteriilor de admitere în competiţiile organizate de forul european. Cazul va fi analizat în data de 13 august, la Casa Fotbalului European din Nyon. UEFA îi reproşează clubului din Harkov faptul că a fost implicat într-un scandal privind meciuri trucate în Ucraina, criteriu conform căruia se poate revoca dreptul de participare în cupele europene. La 2 august, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a sancţionat zece oficiali şi jucători de la Metalist Harkov şi Karpatî Lvov pentru că au trucat meciul direct din campionatul Ucrainei, disputat la 19 aprilie 2008. Echipa Metalist Harkov evoluează în turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

Juventus, în coadă la Miami

Echipa Juventus Torino a fost învinsă, marţi, la Miami, cu scorul de 9-8 la loviturile de departajare, de formaţia Internazionale Milano şi a terminat pe ultimul loc în turneul amical International Champions Cup. Fundaşul Cristian Chivu nu a jucat în acest meci la Internazionale Milano. La finalul celor 90 de minute, scorul a fost egal, 1-1. Inter Milano a deschis scorul prin Alvarez, în minutul 29, Juventus reuşind egalarea prin Vidal, în minutul 44, din penalti. În meciul pentru locurile 5-6, echipa spaniolă FC Valencia a învins, tot la Miami, cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia engleză Everton. Unicul gol al întalnirii a fost marcat de Michel, în minutul 53.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.