Sport

Castele în Spania

Ziarul de Vrancea
29 apr 2013 426 vizualizări
Astăzi şi maine, de la ora 21:45, au loc partidele retur din semifinalele Ligii Campionilor * partida din această seară, Real Madrid - Borussia Dortmund poate fi urmărită şi pe TVR 1 * DigiSport 1 şi DolceSport transmit acest meci, dar şi cel de maine, între Barcelona şi Bayern München

Bayern - Barcelona 4-0; Borussia - Real 4-1. Acestea sunt rezultatele primelor meciuri din semifinalele Ligii Campionilor, care au făcut atata valvă şi au dus la concluzia că o finală germană pe Wembley este inevitabilă. Întrebarea din mintea tuturor este aceea dacă se poate schimba această stare de fapt. O concluzie pur şi simplu statistică, dincolo de valorile relative ale celor patru echipe, este aceea că rezultate de 1-4 s-au mai întors în istoria Cupelor Europene, dar un 0-4, niciodată. Aşadar, din acest punct de vedere, săraca Barcelona s-au dus. Sigur că diriguitorii minunii de pe "Nou Camp" şi super-antrenorii Vilanova şi Roure spun că se va încerca imposibilul, dar este extrem de greu, chiar cu Leo Messi în mare formă fizică şi chiar dacă mintea catalanului de pe urmă va începe cu un varf autentic, David Villa, în primul 11. Va fi greu, deşi 4-0 plus prelungiri n-ar fi mare minunăţie, însă pentru asta, "barcelonistas" trebuie să atace da capo al fine, ceea ce înseamnă, spaţii pe contraatac .Iar în faţa lui Piqué şi Vazquez nu se vor prezenta cine ştie ce atacanţi de la Deportivo sau Santander, ci ditamai Müller, Gomez ori Robben. Colac peste pupăză, de la Barça va lipsi şi fundaşul stanga Jordi Alba (suspendat) şi cine ştie ce paine albă de mancat se mai găseşte pe-acolo pentru Ribéry! Iar dacă Bayern împinge o minge în aţe, s-a terminat!
Meciul mult aşteptat se dispută astăzi pe stadionul "Santiago Bernabeu". În ciuda palidei evoluţii a madrilenilor la Dortmund, golul marcat de Cristiano Ronaldo cantăreşte greu. Iar Cristiano este disponibil pentru partida cu Lewandowski şi Reus, deşi a avut probleme la coapsa stangă. Singurii care au lipsit la antrenamentul de ieri, sunt Marcelo (problemă musculară) şi Arbeloa (dureri de spate). Real, care şiu-a menajat caţiva titulari deloc (Özil, Ramos, Coentrão) a caştigat derbiul local cu Atletico, iar CR 7 a avut probleme cu coapsa.
Germanii de la Dortmund au o singură incertitudine, fundaşul dreapta Piszczek, cu probleme la aductori. Ca şi Real, Borussia şi-a menajat caţiva titulari în etapa trecută (2-1 la Düsseldorf), printre care Lewandowski şi Blaszczykowski, care au fost introduşi pe final.  Ca şi în partida de la Barcelona, un gol german ar cantări enorm în economia calificării.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.