Sport

"Am reuşit să supravieţuim"

Ziarul de Vrancea
23 apr 2013 605 vizualizări
Este părerea antrenorului feminin de gimnastică, Octavian Bellu, după rezultatele obţinute la Europenele de la Moscova.

Antrenorul lotului feminin de gimnastică al Romaniei, Octavian Bellu, a declarat, la sosirea de la Campionatele Europene individuale, că rezultatele obţinute la Moscova reprezintă un bun început pentru un nou ciclu olimpic. "Am supravieţuit. A fost o competiţie foarte puternică şi interesantă, în care s-a demonstrat că obţinerea unei medalii de aur nu mai e doar apanajul Rusiei şi Romaniei. S-a văzut că pot face asta şi alte ţări. A fost un exemplu de maturitate pentru aceste sportive deşi s-au întalnit doar cu o parte dintre adversarele de la Mondiale. Sunt lucruri bune şi mai puţin bune după această competiţie. Nu am întalnit numai gimnaste de conjunctură. Singura problemă apărută, dacă eram mai mulţi poate obţineam rezultate şi mai bune. Acesta poate fi un semnal pentru gimnastele mai tinere. Ne vom întoarce în sală, am văzut ce lipsuri avem. Oricum aceste două fetiţe, Larisa şi Diana, au reuşit să-şi arate valoarea la aparate la care nimeni nu se aştepta. Este un început bun pentru un nou ciclu olimpic", a spus Bellu.
Larisa Iordache a declarat că rezultatele puteau fi mai bune: "La barnă nu eram sigură că voi caştiga aurul, pentru că nu ştiam dacă voi reuşi să stau pe aparat pană la final. Mă pregătesc pentru Mondiale, muncim pentru aur, asta ne motivează cel mai mult. La individual compus voiam să urc pe cea mai înaltă treaptă. Sunt mulţumită de cum a ieşit, dar putea fi şi mai bine. A fost o presiune mai mică", a spus Larisa.
Loturile de gimnastică ale Romaniei au fost primite la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Conadă. La aeroport au fost prezenţi ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, secretarul de stat Carmen Tocală, antrenorul lotului feminin de gimnastică Marian Bitang şi fostele sportive Otilia Bădescu, Elisabeta Lipă şi Georgeta Andrunache. Sportivii medaliaţi la Campionatele Europene de gimnastică de la Moscova vor fi premiaţi astăzi la ora 15.00, de Ministerul Tineretului şi Sportului. Delegaţia Romaniei a încheiat duminică participarea la CE individuale de la Moscova, cu şapte medalii: patru obţinute de Larisa Iordache (aur la barnă, argint la individual-compus, sărituri şi sol), două ale Dianei Bulimar (argint la barnă şi bronz la sol) şi una a lui Flavius Koczi (argint la sărituri).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.