Sport

Pe picioarele proprii

Ziarul de Vrancea
10 apr 2013 440 vizualizări
Proprietarul promoţiei Superkombat, Eduard Irimia, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că a decis să renunţe la contractul pe care îl avea cu K-1 Global, deţinut de sud-coreeanul Kim Gun-il, din cauza clauzelor care nu au fost respectate de partenerul său.

"Lumea trebuie să ştie că Superkombat, încercand să ajute K-1, nu poate să-şi asume toate gafele pe care le face Kim. Am încercat să sprijinim K-1, dar nu putem să ne ducem în groapă după ei, pentru că sunt neserioşi. Am avut o înţelegere, care nu s-a respectat şi am rupt-o. Fanii din sporturile de contact oricum consideră că suntem doar noi şi Glory. Noi suntem independenţi, renunţăm la proiectul în care încercam să sprijinim K-1. Nu se mai poate, pentru că au un management defectuos, care ne creează şi nouă probleme", a spus Irimia. Promoţia Superkombat a semnat un parteneriat cu K-1 Global în august 2012, contractul presupunand ca partea romană să o ajute pe cealaltă să organizeze diferite gale.
Eduard Irimia a precizat că este dezamăgit că a fost nevoit să ia o astfel de hotărare. "Promoţia romanească Superkombat a depăşit K-1 la nivel global, ne luăm fraiele în mană şi mergem mai departe. Consider că e rupt contractul, pentru că nu s-au respectat înţelegerile. Sunt dezamăgit, pentru că a fost un reper pentru mine. Noi creştem mai departe, stăm foarte bine, dar brandul K-1 era foarte cunoscut în Romania. A rămas doar numele, toată lumea consideră o gală de kickboxing ca fiind K-1", a adăugat Irimia.
Eduard Irimia a afirmat că Kim Gun-il a comis erori în cedarea drepturilor TV şi nu a plătit încă banii pentru gala K-1 de la Zagreb. "A băgat foarte mulţi bani şi nu mai ştie ce să facă. Acum o lună de zile a făcut contract pentru drepturile TV cu două companii diferite, iar acum televiziunile s-au dat în judecată între ele, iar drepturile din K-1 sunt blocate de un tribunal din New York. Acum, ei chiar dacă fac gale, nu le mai pot transmite la televiziuni. De la gala din Zagreb oamenii nu şi-au luat banii. Au pus în contract că vor da banii pană la sfarşitul lunii aprilie. Dacă la 1 mai nu se dau banii, Moroşanu nu mai merge la ei la gale", a completat Irimia. El a precizat că din cauza colaborării cu K-1 s-a certat cu luptătorul Daniel Ghiţă, care a decis să treacă la "rivalii" de la promoţia Glory. "La un moment dat căzusem într-un război între Glory şi K-1, iar Ghiţă a avut un scandal cu K-1 şi multă lume credea că din cauza mea Ghiţă nu mai e la K-1. A apărut o răceală între mine şi Ghiţă din cauza K-1 şi a produsului Glory. Acum, dacă un sportiv de la noi este chemat la Glory, îl lăsăm să se ducă acolo. Cat timp eram cu K-1, nu puteam să-l aduc pe Ghiţă la mine în gale. Acum poate să apară şi el la noi", a explicat Irimia.
Eduard Irimia susţine că sportul de contact pe care îl promovează duce lipsă de modele. "Noi nu ne permitem să aducem vedetele de la Glory, să îi dau 100.000 de euro lui Peter Aerts sau 200.000 lui Remy Bonjasky. Eu investesc în generaţia nouă. Mergem pe sistemul de a găsi noi eroi. Acum nu avem ce face, e un compromis. Dintre toţi oamenii care să se bată cinci ani de acum încolo sunt Saki şi Ghiţă, în rest nu mai sunt meciuri de calitate", a subliniat Irimia. Fondat în 2011, cand a luat locul circuitului autohton Local Kombat, Superkombat este considerat una dintre cele mai importante promoţii de kickboxing din lume, fiecare eveniment fiind transmis în direct în peste 80 de ţări.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.