Sport

Ne jucăm şansa pană la capăt

Ziarul de Vrancea
2 apr 2013 363 vizualizări
Jucătorii din echipa de Cupa Davis şi căpitanul Andrei Pavel sunt optimişti înaintea disputei cu Olanda


Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis, Andrei Pavel, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că are încredere în faptul că echipa Romaniei poate caştiga meciul cu Olanda, chiar dacă adversarii sunt consideraţi favoriţi. "Este foarte adevărat, Olanda este o echipă extrem de puternică, dar eu am mare încredere în băieţii pe care îi am acum la Braşov. Nu cred că ar trebui să fie considerată ca fiind o mare surpriză dacă noi reuşim să caştigăm. Personal nu îi văd favoriţi, chiar în măsura în care îi vede toată lumea. Da, conform hartiei au un avantaj, dar acum este un alt meci, nu ce a fost în trecut. Şi noi suntem în formă, băieţii se antrenează foarte bine, iar eu am chiar foarte mare încredere în ei. Jucăm acasă şi trebuie să punem la socoteală şi acest avantaj. Nu pot să dau un pronostic, nici la fotbal nu sunt în stare să fac acest lucru, tot ce pot spune este că ne vom bate pentru fiecare minge. Am emoţii, dar ele sunt constructive", a declarat Pavel. Căpitanul echipei Romaniei nu s-a hotărît cum va aborda meciul cu Olanda, acest lucru urmand a-l stabili pană joi, cand se va anunţa oficial echipa Romaniei.  Andrei Pavel a adăugat că tenismenii romani s-au acomodat cu suprafaţa de joc şi că nu consideră că vreuna dintre echipe este mai avantajată de teren. "Chiar nu se poate spune că noi sau ei suntem mai avantajaţi. Suprafaţa ne convine şi nouă şi lor, asta este clar. Este o suprafaţă bună cu care ne-am acomodat foarte bine. Din acest punct de vedere pornim la egalitate, zic eu. I-am urmărit pe olandezi, se vede că sunt în formă, au poftă de joc, dar este clar că în teren, în meciurile oficiale mai sunt şi alţi factori care pot influenţa. O să vedem de vineri încolo ce se întamplă, dar repet, eu sunt optimist şi cred foarte tare în şansa pe care o avem", a spus Pavel.
La randul său, liderul tenismenilor romani, Victor Hănescu, şi-a manifestat satisfacţia că a revenit în echipa Romaniei:  "Sunt foarte fericit să fiu din nou în echipă. Au fost unii care au încercat să facă să răman pe bară, dar uite că acum sunt aici şi reprezint Romania. Sunt foarte fericit. Nu am venit aici pentru bani şi nu s-a pus problema nici atunci. De altfel, banii pe care îi voi primi pentru această participare îi voi dona juniorilor romani, pentru că, în mod cert au mare nevoie. Legat de meciul cu Olanda, pot spune că va fi un meci greu, vom întalni jucători de top, dar nu ne lăsăm intimidaţi de acest lucru. Vom da ce e mai bun, chiar dacă pe hartie ei sunt favoriţi", a spus Hănescu. La randul său, Horia Tecău a afirmat că este convins că Olanda va aborda meciul de dublu cu Robin Haase şi Jean Julien Rojer, dar că indiferent cu cine va face el cuplu, nu se vor lăsa intimidaţi de valoarea adversarilor.. Accidentat la turneul din Guadelupa, Marius Copil a spus că este la 85 la sută din capacitate, şi că speră ca pană vineri să fie apt sută la sută: "Încă mai simt dureri, mai ales seara cand stau în pat şi sunt relaxat, dar cu siguranţă pană la meci va fi bine. Acum sunt la 85 la sută din ce pot, dar mai am cateva zile să fiu apt sută la sută. Am încredere în acest lucru". Adrian Ungur, jucător obişnuit mai mult cu zgura, a spus că suprafaţa nu îl avantajează foarte tare, dar mai are două zile de antrenamente pentru a se acomoda. În meciul cu Olanda, Romania va fi reprezentată de Victor Hănescu (locul 57 ATP), Adrian Ungur (locul 111 ATP), Marius Copil (locul 144 ATP) şi Horia Tecău (locul 10 ATP la dublu).




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.