Sport

Zlatan contra Messi

Ziarul de Vrancea
1 apr 2013 422 vizualizări
* PSG - Barcelona, la concurenţă cu Bayern - Juventus, astăzi, în Liga Campionilor * maine, joacă şi Real în sferturile de finală

Astăzi şi maine au loc manşele tur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, unde, cel puţin conform rezultatelor înregistrate în fazele anterioare, se confruntă primele opt echipe de club din Europa. În această fază, nu sunt capete de afiş, toate meciurile arătandu-se deschise, unul mai echilibrat ca altul, poate confruntarea dintre Real şi Galatasaray fiind relativ înclinată spre echipa din Madrid. O surpriză de proporţii în acest an este absenţa echipelor din Premier League, în această fază, în care apar trei echipe spaniole, două germane şi cate una din Italia, Franţa şi Turcia.
Marile aşteptări se leagă de meciul Paris Saint Germain - Barcelona, care se dispută astăzi, la concurenţă cu un joc, care, dacă privim mai atent, poate fi considerat chiar derbiul săptămanii Bayern - Juventus. Lucru absolut normal, fiindcă merită de văzut cum se va descurca mandra formaţia bavareză, care are 20 de puncte avans în Bundesliga şi a zdrobit Hamburg cu incredibilul scor de 9-2, în faţa liderului campionatului italian, Juventus. De altfel, antrenorul germanilor, Jupp Heynckes, a lăudat echipa italiană, considerand-o printre cele mai bune din lume, cu jucători de mare clasă ca Vidal, Marchisio şi, mai ales, Andrea Pirlo.
Partida de la Paris are, însă, un pol de atenţie indiscutabil. Nu este Messi, ci Zlatan Ibrahimovic, sarbo-suedezul care arde de nerăbdare să arate extratereştrilor din Catalunya că s-au grăbit cand au renunţat al ei. De fapt, "Ibra" n-ar fi trebuit să joace contra Barcelonei, fiindcă a primit o suspendare de două etape pentru eliminarea în turul partidei cu Valencia, dar comisia de apel UEFA a hotărat reducerea suspendării la o singură etapă, suspendare consumată în partida retur. Astfel încat, Zlatan este numai bun de joc pentru ambele partide cu Barcelona, ceea ce a supărat conducătorii clubului catalan: "Această decizie crează un precedent. PSG este un adversar foarte puternic. Au foarte mulţi jucători talentaţi şi cu experienţă europeană. Sunt puternici ca echipă, dar şi individual. Dar nu ne este teamă de ei", a spus directorul tehnic al clubului, Andoni Zubizarreta. Singurul jucător indisponibil din trupa lui Carlo Ancelotti este Thiago Motta, din lotul parizian făcand parte şi celebrul David Beckham. În ceea ce priveşte Barcelona, evenimentul numărul 1 este revenirea, în Liga Campionilor, a antrenorului Tito Vilanova, care va sta pe bancă la meciul de la Paris.
În ceea ce priveşte meciurile de maine, Real este favorită în faţa incomodei trupe a lui Fatih Terim, iar între Malaga şi Borussia Dortmund, pare a fi un echilibru sensibil, experienţa superioară a grupării germane, putand conta. Dar Malaga, debutantă în Liga Campionilor, a mai scos din cursă şi alte echipe experimentate. 

Programul meciurilor din Liga Campionilor
Astăzi (21:45): Bayern München - Juventus Torino (TVR 1, DigiSport 2, DolceSport 2), Paris Saint Germain - FC Barcelona (DigiSport1, DolceSport 1). .
Maine (21:45): Malaga - Borussia Dortmund (DigiSport 2, DolceSport 2), Real Madrid - Galatasaray Istanbul ( DigiSport 1, DolceSport 1). 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.