Sport

Se apropie meciul cu Olanda din Cupa Davis

Ziarul de Vrancea
28 mar 2013 365 vizualizări
Oaspeţii vin cu artileria grea

Cei mai bine clasaţi jucători olandezi fac parte de lotul trimis la Braşov * Florin Mergea nu a fost convocat de căpitanul nejucător Andrei Pavel
Căpitanul nejucător al echipei Olandei, Jan Siemerink, a convocat jucătorii clasaţi cel mai bine în ierarhia ATP, Robin Haase (locul 50), Igor Sijsling (locul 74), Thiemo de Bakker (locul 102) şi Jean-Julien Rojer (locul 13 la dublu), pentru meciul cu Romania, de la Braşov, din Cupa Davis. Este acelaşi lot pe care Siemerink l-a folosit la ultima întalnire, cea cu Elveţia, din barajul pentru Grupa Mondială, de anul trecut. Atunci elveţienii, cu vedetele Roger Federer şi Stanislas Wawrinka, s-au impus cu ceva probleme la Amsterdam, cu scorul de 3-2. În acea partidă, Haase şi De Bakker au evoluat la simplu. Haase, locul 43 la dublu, a făcut pereche cu Rojer, iar cei doi au învins cuplul Federer/Wawrinka, cu scorul de 6-4, 6-2, 5-7, 6-3. "Alegerea acestor patru jucători a fost logică, ţinand cont de clasărilor lor actuale. Va fi o întalnire palpitantă cu romanii. Ei au echipă puternică şi experimentată, dar am încredere în jucătorii noştri şi, cu suportul fanilor care ne vor însoţi, vom face totul ca să caştigăm din nou", a declarat Siemerink, potrivit site-ului oficial al federaţiei olandeze. Romania şi Olanda s-a mai întalnit şi în urmă cu un an, la Amsterdam, tot în turul doi, cand gazdele s-au impus cu scorul de 5-0. Echipa romană a fost una inedită, după ce jucătorii cel mai bine clasaţi au refuzat convocarea.
Jucătorii romani convocaţi pentru întalnirea din 5-7 aprilie sunt Victor Hănescu (locul 57 ATP), Adrian Ungur (locul 111 ATP), Marius Copil (locul 144 ATP) şi Horia Tecău (locul 10 ATP la dublu). Lipseşte faţă de meciul cu Danemarca, din februarie, Florin Mergea (locul 76 ATP la dublu), dar revin Victor Hănescu, care s-a aflat în conflict cu fost conducere a FR Tenis, şi Andrei Pavel în locul lui Ciprian Porumb, în funţia de căpitan nejucător. Jucătorul Horia Tecău a declarat, agenţiei MEDIAFAX, că întalnirea cu Olanda din Cupa Davis este una echilibrată, chiar dacă adversarii stau mai bine în clasamentul ATP decat tenismenii romani de simplu. "Meciul cu Olanda este un meci important pentru ambele echipe. Părerea mea este că e un meci echilibrat şi deschis. Olandezi au o echipă solida. Robin Hasse este punctul lor forte, la fel cum este la noi în echipă Victor Hănescu. La dublu consider că meciul este echilibrat, iar la jucătorul doi de simplu, prin prisma clasamentului, stau mai bine ei", a spus Tecău.

Copil a devenit incert

Marius Copil (144 ATP), component al echipei de Cupa Davis a Romaniei,  partida disputată cu jucătorul ceh Lukas Rosol, locul 64 ATP, în cadrul turneului challenger de 100.000 de dolari de la Le Gosier (Guadelupa). Romanul s-a retras de pe teren la scorul de 6-3, 1-1, pentru adversarul său, din cauza unor dureri la piciorul drept. La dublu, perechea Florin Mergea/Philipp Marx (Romania/Germania), cap de serie numărul 2, a învins cu scorul de 6-3, 6-4, cuplul francez Marc Gicquel/Nicolas Renavand şi s-a calificat în semifinale. În penultimul act al competiţiei, Mergea şi Marx vor evolua împotriva cuplului Jesse Huta Galung/Lukas Rosol (Olanda/Cehia).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.