Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Gina Gogean intră în Hall of Fame

Ziarul de Vrancea
26 mar 2013 551 vizualizări
Cvintupla medaliată olimpică Gina Gogean va deveni, în acest an, cel de-al optulea roman care va fi primit în International Gymnastics Hall of Fame, informează Federaţia Romană de Gimnastică.

Preşedintele fundaţiei cu sediul în Oklahoma, Bart Conner, soţul Nadiei Comăneci, a anunţat că alături de Gogean vor mai fi primiţi în International Gymnastics Hall of Fame armeanul Albert Azarian şi ruşii Liubov Burda şi Iuri Korolev. Gina Gogean, în varstă de 35 de ani, este cvintuplă medaliată olimpică la Barcelona 1992 şi Atlanta 1996, de 15 ori medaliată la Campionatele Mondiale, dintre care de nouă ori cu aur, şi de zece ori la Europene, dintre care de cinci cu aur. În prezent, Gogean este antrenor şi arbitru internaţional. Gina Gogean se va alătura, astfel, celor 78 de maeştri ai gimnasticii aflaţi în Hall of Fame.

Fie vreme bună, fie vreme rea

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, ieri, că partidele din cadrul etapei a XXIV-a a Ligii I, programate la sfarşitul acestei săptămani, nu se vor amana din cauza ninsorilor, precizand că în week-end prognoza meteo anunţă temperaturi de 18 grade. "Sambătă şi duminică vor fi plus 18 grade, ce să se amane? Terenurile nostre sunt în majoritatea lor încălzite. Bine, exceptandu-le pe cele pentru care cluburile au cumpărat numai firele, nu şi instalaţia. Dar o să îi controlăm noi şi o să facem ravagii", a afirmat preşedintele LPF.

Olandezii vin cu galerie

Preşedintele FR Tenis, George Cosac, a declarat că 75 de fani olandezi şi-au anunţat prezenţa la întalnirea de Cupa Davis dintre Romania şi Olanda, din turul doi al Grupei I, Zona Euro-africană, de la Braşov. "Avem numeroase cereri de bilete. şi-au anunţat prezenţa la meciuri şi 75 de fani olandezi. Avem nevoie de public şi sper că va conta faptul că Hănescu, Tecău şi Ungur sunt legitimaţi la Dinamo Braşov. Nu trebuie să uităm că o victorie în faţa olandezilor ar califica Romania în play-off-ul pentru Grupa Mondială", a declarat Cosac. Întalnirea de Cupa Davis dintre Romania şi Olanda este programată între 5 şi 7 aprilie, în Sala Sporturilor "Dumitru Popescu Colibaşi" din Braşov.

Jovanovic, bună pentru Györ

Preşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru, a declarat, marţi, că accidentarea jucătoarei Marija Jovanovic nu este foarte gravă, astfel că sportiva din Muntenegru va putea evolua în meciul tur al semifinalei Ligii Campionilor cu Györ ETO. Marija Jovanovic s-a accidentat la o acţiune a lotului din Muntenegrului.  "Am apărut tot felul de informaţii despre Marija. Eu am vorbit chiar acum cu ea şi am întrebat-o care sunt problemele. Mi-a spus că a făcut un control amănunţit şi că va trebui să stea cateva zile fără să facă efort, apoi va putea intra în programul normal al echipei şi va fi aptă de joc la ora meciului cu Györ din prima manşă a semifinalelor", a declarat Petre Berbecaru.  Campioana Romaniei la handbal feminin, Oltchim Ramnicu Valcea, s-a reunit luni seară, după acţiunile echipelor naţionale. Partida tur Oltchim - Györ ETO, din semifinalele Ligii Campionilor, se va juca la Bucureşti, la 6 aprilie, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă

Bogătaşii spun lucruri trăsnite

Omul de afaceri Bernie Ecclestone a dezvăluit că plănuia, în urmă cu 10 ani, împreună cu foştii jucători Ion Ţiriac şi Boris Becker, să preia controlul circuitului masculin de tenis şi să opereze schimbări radicale în acest sport pentru a-l face mai potrivit televizării, informează sportsvibe.co.uk. Actualul administrator al drepturilor comerciale ale Formulei 1 a precizat că el, Ţiriac şi Becker au fost "foarte aproape" în realizarea proiectului lor, dar acesta a căzut în cele din urmă, deoarece Federaţia Internaţională de Tenis "a cerut prea mulţi bani". "Am susţinut că acest sport trebuie să fie mai bine adaptat televizării. Noi am fi introdus un singur serviciu per punct şi o durată limitată de disputare a unei partide, astfel încat fiecare ar fi ştiut, în special companiile TV, cat durează un meci. După o oră, un fluier sau un clopoţel ar fi sunat şi, ca la fotbal, meciul ar fi fost încheiat. O altă idee a fost de a diviza o partidă în două sau trei părţi de, să spunem, 20 de minute fiecare. Recunosc, era radical, dar acest sport avea nevoie de aşa ceva, deşi tenisul s-a îmbunătăţit un pic de la discuţiile noastre. Ar fi trebuit să ne îndreptăm atenţia către circuitul feminin, ar fi fost mai ieftin", a povestit Ecclestone.

27 de victorii consecutive

Echipa Miami Heat a învins, luni, cu scorul de 108-94, în deplasare, pe Orlando Magic şi a ajuns la 27 de victorii consecutive în Campionatul nord-american de baschet, NBA, apropiindu-se la şase succese de recordul absolut, de 33 de meciuri caştigate. Victoria de luni a fost reuşită cu contribuţia importantă a jucătorului LeBron James, autorul a 24 de puncte, 11 pase decisive şi 9 recuperări.  Campioana en-titre a NBA nu a mai cunoscut înfrangerea de la 1 februarie, după ce a fost învinsă de Indiana Pacers. Miami Heat este lider în conferinţa de Est şi a obţinut deja calificarea în play-off-ul competiţiei.  Însă în meciurile următoare echipa din Miami va avea o misiune dificilă,astăzi, în faţa formaţiei Chicago Bulls, şi duminică, împotriva celor de la San Antonio Spurs.

S-a întors Vilanova

Antrenorul echipei FC Barcelona, Tito Vilanova, a sosit, ieri dimineaţă, în Catalunya, după mai mult de două luni petrecute la New York, unde a fost supus unui tratatment medical, antrenamentul de ieri după-amiază fiind condus de secunzii Jordi Roura şi Aureli Altimira, care l-au însoţit la New York.  Vilanova nu a mai stat pe banca tehnică a Barcelonei de la înfrangerea din campionat cu Real Sociedad, suferită la 19 ianuarie, scor 2-3. Atribuţiile sale au fost îndeplinite în această perioadă de secundul Jordi Roura.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.