Sport

Se caută o victorie

Ziarul de Vrancea
20 mar 2013 392 vizualizări
echipa masculină de handbal Romaniei speră să învingă Belarus, deşi şansele de calificare la Campionatele Europene sunt cat unghia

Antrenorul naţionalei masculine de handbal a Romaniei, Eliodor Voica, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că a convocat 19 jucători pentru dubla cu Belarus, din preliminariile Campionatului European din 2014 şi speră ca "tricolorii" să obţină prima victorie din grupa a VI-a. "Dorim ca meciul cu Belarus, cel puţin cel de acasă, din 3 aprilie, să reprezinte prima victorie a noastră în aceste preliminarii, chiar dacă şansele noastre s-au micşorat, avand deja două înfrangeri în grupă. Trebuie să ne păstrăm optimismul, indiferent ce şanse avem. Este şi un îndemn din partea mea, pentru că avem cu toţii nevoie de victorie şi ar reprezenta un avantaj psihologic în grupa noastră. Din păcate, nu am putut avea toţi jucătorii pe care i-am dorit la lot, patru handbalişti neputand onora convocarea, din motive obiective", a spus Voica. Naţionala Romaniei se va reuni în 25 martie, la Piatra Neamţ, locul în care se va juca şi partida tur cu Belarus, din 3 aprilie. Meciul retur va avea loc în 7 aprilie, la Minsk. Lotul convocat de Eliodor Voica este format din următorii jucători: Popescu, Ciobanu, Şelaru (portari), Dospinescu, Asoltanei, Florea, Ramba, Grasu, Fenici, Rotaru, Ghiţă, Criciotoiu, Acatrinei, Novanc, Huba, Iancu (jucători de camp).  În 2012, cand au început preliminariile CE de anul viitor, echipa Romaniei a înregistrat două înfrangeri, 26-34 cu Slovenia şi 30-37 cu Islanda. În afara celor două partide cu Belarus, tricolorii mai au programate partidele retur cu Slovenia (12-13 iunie) şi cu Islanda (16 iunie). Primele două clasate din fiecare dintre cele şapte grupe obţin calificarea la turneul final, plus o echipă de pe locul trei cu cea mai bună linie de clasament, din toate grupele. Naţionala Romaniei nu s-a mai calificat la un turneu final de Campionat European din 1996, ediţie la care s-a clasat pe locul nouă, cu actualul antrenor al reprezentativei, Eliodor Voica, în lotul de jucători.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.