Sport

Furtuna din Valcea

Ziarul de Vrancea
15 oct 2012 631 vizualizări
Oltchim - Hypo Viena 30-25 (15-11) în primul meci din grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin

Sală arhiplină la debutul campioanei Oltchim în noua stagiune a Ligii Campionilor, în disputa cu Hypo Viena. Campioana Romaniei, cu toate vedetele în lot (în afara portarului Amandine Leynaud) a avut parte de un public generos, care l-a încantat pe antrenorul Jakob Vestergaard. Însă Oltchim s-a impus greu în prima parte, adversarele, cu multe brazilience în lot, practicand o apărare agresivă  şi avand în extrema Alexandra do Nascimento o realizatoare de primă mană. Jocul poziţional nu putea aduce desprinderea (3-3, 6-6, 8-8, 10-0), iar antrenorul danez a cerut contraatacul. Cu Cristina Neagu apărută în echipă din min. 19 pe inter stanga, cu inteligenta Allison Pineau pe post de conducător de joc şi, mai ales cu excepţionala Katarina Bulatovc, Oltchim a reuşit  patru acţiuni fulger pe faza a doua, distanţandu-se la 15-11.

Mult mai bună a fost a doua repriză a Oltchimului, în care braziliencele vieneze au încercat fără succes să ţină hangul cu echipa valceană., care a avut în min. 49, şapte goluri diferenţă.  Pentru Oltchim au marcat: Katarina Bulatovic 10, Oana Banea 5, Alexandra Barbosa 4, Marija Jovanovic2,  Aurelia Brădeanu 2, Iulia Managarova 2, Ionela Stanca 2, Cristina Neagu 2, Adriana Nechita 1. Echipa valceană va juca al doilea meci pe 20 octombrie, în deplasare cu echipa germană Buxtehuder. Primele două clasate din fiecare dintre cele patru grupe se califică în faza grupelor principale, în care meciurile vor începe în 2 februarie 2013.  "Nu a fost un joc uşor, aşa cum anticipam, de altfel. Cand jucătoarele au simţit sala, încurajările, au jucat mai bine, s-au mobilizat aşa cum trebuia. Oricum, atmosfera a fost fantastică, în Danemarca nu am avut parte de aşa ceva. Noi mai avem multe de îmbunătăţit, în special la capitolul omogenitate. Una peste alta cred că Hypo Viena este favorită la ocuparea locului secund al grupei", a spus antrenorul Vestergaard.

Onorabil pentru Jolidon

A doua echipă romanească prezentă în această ediţie în Liga Campionilor, "U" Jolidon Cluj, a cedat la limită primul meci din grupa B, pe terenul redutabilei echipe slovene Krim Ljubljana. Echipa gazdă a caştigat cu 28-27 (15-13), după un meci în care a dominat tot timpul, dar s-a relaxat pe finală. Mihaela Ani (8) şi Carmen Cartaş (7) au fost cele mai bune marcatoare clujeană, iar portarul Victoria Petroczi a avut 14 intervenţii decisive. În primul meci al grupei: Györi ETO - Podravka Koprivnica 24-19. Pe 20 octombrie echipa clujeană va întalni pe teren propriu puternica echipă maghiară.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.