Sport

Probleme mari de lot la naţională

Ziarul de Vrancea
8 oct 2012 432 vizualizări
Victor Piţurcă are mari probleme cu posturile de portar şi fundaş dreapta * Tănase, unul dintre cei nouă stelişti convocaţi de selecţioner, a suferit o ruptură musculară în meciul cu CFR Cluj şi a părăsit cantonamentul

Selecţionerul Victor Piţurcă a anunţat  numele jucătorilor convocaţi în vederea partidelor cu Turcia şi Olanda, din cadrul preliminariilor Cupei Mondiale 2014.
Lotul este următorul: Tătăruşanu, Pantilimon, Bornescu (portari), Luchin, D.Grigore, Tamaş, Goian, Raţ, Găman, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici (fundaşi), Cociş, Torje, Lazăr, Ad. Popa, Pintilii, Bourceanu, Tănase, Chipciu, Maxim (mijlocaşi), Mutu, Stancu, Marica şi Grozav (atacanţi).

Astăzi, unul dintre cei nouă jucători de la Steaua convocaţi, Cristian Tănase, accidentat şi înlocuit duminică seara în minutul 17 al meciului cu CFR Cluj, s-a prezentat în cantonament, unde a fost consultat de medicul Pompiliu Popescu. Tănase a suferit o ruptură musculară şi nu va putea rămane în lot. Ieri dimineaţă, selecţionerul Victor Piţurcă a declarat într-o conferinţă de presă, că în cazul unei victorii în partida de vineri de la Istanbul, echipa naţională a Romaniei o va scoate în proporţie de 75 la sută pe reprezentativa Turciei din lupta pentru calificare la CM 2014. "Sunt două jocuri destul de importante cu adversarii cu care ne batem pentru primul şi al doilea loc din grupă.

Aceste meciuri ne vor da posibilitatea de a ne bate pentru calificare. Meciul din Turcia este extrem de important. Cu Turcia şi Ungaria ne batem pentru locul doi ce duce la baraj, Olanda fiind cea mai bună echipă a grupei. Dacă aducem puncte de la Istanbul avem şanse să caştigăm locul doi. Turcia este peste nivelul nostru, are prima şansă, dar şi noi am demonstrat că avem valoare. Dacă îi batem pe turci, în proporţie de 75 la sută îi scoatem din lupta pentru calificare, pentru că am fi la şase puncte de ei", a spus Piţurcă. În opinia lui Victor Piţurcă, mijlocaşul Arda Turan este cel mai bun fotbalist al reprezentativei Turciei. "Turcii de-a lungul timpului au fost războinici în adevăratul sens al cuvantului şi aşa sunt şi ca jucători. Ei au jucători la echipele mari unde romanii nu îşi găsesc loc. De la mijloc în sus toţi jucătorii lor sunt periculoşi, cu un plus pentru Arda Turan, care e jucătorul lor numărul 1", a adăugat selecţionerul.

Totodată, Piţurcă a dezvăluit că are mari probleme în a alege jucătorul care să evolueze pe postul de fundaş dreapta, precizand că va trebui să improvizeze cu Luchin sau Tamaş. "Avem probleme de lot. Tănase a ieşit din cărţi pentru aceste meciuri, Tamaş are o problemă şi de aceea l-am chemat pe Gardoş care nu era în lotul de 23. Vom vedea cum va reacţiona la antrenamente. Chiricheş sper să fie apt pană la jocul cu Turcia. Am mari bătăi de cap la fundaşul dreapta. Nu avem încă un jucător care să joace pe acest post. încerc să improvizez, cu Luchin, Tamaş, care nu joacă pe acest post la echipa naţională. Tamaş nu a jucat rău pe acest post în ultimele două meciuri la echipa de club. Eu îmi doresc ca fundaşul dreapta să facă ambele faze de joc. Chipciu deocamdată nu este o soluţie ca fundaş dreapta, poate la jocuri mai uşoare, dar nu acum", a spus Piţurcă, care a mai adăugat că favorit la postul de portar este Tătăruşanu, în absenţa lui Lobonţ, accidentat.

Echipa naţională a Romaniei va întalni Turcia, vineri, de la ora 20:30, pe Stadionul Şükrü Saraçoglu din Istanbul şi Olanda, marţi, 16 octombrie, de la ora 21:00, pe Arena Naţională, în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale 2014.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.