Sport

Martinovic s-a împăcat cu Steaua

Ziarul de Vrancea
5 oct 2012 682 vizualizări
Fundaşul Novak Martinovic a anunţat, ieri, că în urma întalnirii pe care a avut-o cu finanţatorul Gigi Becali, va continua ca jucător al echipei Steaua


"Am fost astăzi zece minute la domnul Becali şi am rezolvat neînţelegerile. Voi continua la Steaua", a spus Martinovic. Întrebat dacă va evolua pe postul de fundaş dreapta dacă i se va cere de către antrenorul Laurenţiu Reghecampf, Martinovicia răspuns: "Păi, dacă s-a rezolvat înseamnă că am lăsat şi eu puţin şi au lăsat şi ei".  Gigi Becali a declarat, miercuri, că fundaşul sarb Novak Martinovic va fi scos din lot pentru că nu a vrut să mai joace pe partea dreaptă a apărării, în meciul cu FC Copenhaga, din Liga Europa.

S-a renunţat la trei stranieri

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Romaniei, Victor Piţurcă, a renunţat la convocarea jucătorilor Bănel Nicoliţă, George Florescu şi Daniel Niculae, păstrand 11 "stranieri" în lotul pentru meciurile cu Turcia şi Olanda din preliminariile CM 2014. Jucătorii romani care activează la cluburi din străinătate păstraţi în lotul pentru meciurile cu Turcia şi Olanda sunt următorii: Costel Pantilimon (Manchester City), Gabriel Tamaş (West Bromwich Albion), Dorin Goian (Spezia Calcio), Paul Papp (AC Chievo), Răzvan Raţ (Şahtar Doneţk), Răzvan Cociş (FC Rostov), Costin Lazăr (PAOK Salonic), Gabriel Torje (Granada), Bogdan Stancu (Orduspor), Ciprian Marica (Schalke 04) şi Adrian Mutu (AC Ajaccio).  Jucătorii care vor fi convocaţi de la cluburile din Liga I, precum şi o parte dintre stranieri se vor prezenta duminică în cantonamentul de la Centrul de Fotbal al FRF de la Mogoşoaia. Lotul va fi definitivat duminică seară, după jocul Steaua - CFR Cluj.

Nu vor fi probleme la Istanbul

Federaţia Romană de Fotbal a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că partida cu Turcia, programată săptămana viitoare la Istanbul, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, se va disputa conform programării iniţiale, în ciuda tensiunilor de la graniţa turco-siriană. FRF a trimis, joi, o scrisoare la FIFA, solicitand, pe baza tensiunilor de la graniţa turco-siriană, lămuriri cu privire la disputarea jocului Turcia - Romania, programat la 12 octombrie, pe Stadionul Şükrü Saraçoglu din Istanbul. "Ţinand cont de toate aspectele care derivă din deplasarea echipei noastre naţionale şi a suporterilor romani la Istanbul, inserate în scrisorile noastre, răspunsul FIFA a sosit în cursul dimineţii zilei de azi, 5 octombrie. Forul fotbalistic mondial monitorizează situaţia din toate ţările unde se vor disputa meciuri în cadrul preliminariilor CM 2014. FIFA consideră că nu există motive de a prevedea o dezvoltare negativă a situaţiei amintite, drept care meciul se va desfăşura conform programării", se arată în comunicatul FRF.

 

Puzderie de străini în Liga Naţională de baschet

Liga Naţională de baschet masculin, sezonul 2012/2013, care a început aseară, va "alinia" 95 de jucători străini, dintre care 52 debutanţi şi zece baschetbalişti reveniţi în primul eşalon după o perioadă de absenţă. Joi, la ora 14.00, s-a încheiat perioada de transferuri permisă de regulament pentru Liga Naţională de baschet masculin. După această dată, orice legitimare se poate face în contul "extra-transferurilor", cel mult două pe parcursul sezonului competiţional. În pauza dintre tur şi retur, se pot opera din nou oricate modificări doreşte fiecare echipă, fără ca acestea să fie taxate, aşa cum se întamplă cu "extra-transferurile", informennnnază totalbaschet.ro.  Formaţia cu cei mai mulţi străini este Mobitelco Cluj, cu opt, cate şapte joacă la BC Timişoara, CSM Oradea, BCM U Piteşti, CSU Sibiu, cate şase la CSU Ploieşti, Gaz Metan Mediaş, BC Mureş, CSM Bucureşti, Energia Rovinari, CSş Giurgiu, BC Miercurea Ciuc, Timba Timişoara, SCM U Craiova, cate cinci la Farul Constanţa, în timp ce la Dinamo Bucureşti nu este legitimat niciun jucător străin.

 

Dieter Müller, în comă

Fostul internaţional german Dieter Müller este în comă, după ce a suferit un infarct, a anunţat, ieri, cotidianul Bild. Müller, în varstă de 58 de ani, a leşinat la locuinţa sa din Maintal, iar soţia lui a reuşit să-l resusciteze înainte de sosirea ambulanţei. "Am fost chemaţi de soţia lui. Sperăm că va caştiga lupta în care este implicat", a declarat Thorsten Siegmund, purtătorul de cuvant al clubului Offenbach, unde Müller este preşedinte. Müller este o legendă a grupării FC Köln, pentru care a marcat 231 de goluri în Budnesliga, între 1973 şi 1981, fiind golgheter în 1977 şi 1978.După un sezon la VfB Stuttgart (1981-82), Müller a plecat la Girondins de Bordeaux, devenind campion al Franţei de două ori (1984 şi 1985). Trecut pe la FC Zürich şi Sarrebrück, Müller şi-a încheiat cariera în 1989 la Offenbach.

 

 

 

Joubert se retrage după Olimpiadă

Patinatorul francez Brian Joubert va renunţa la proba individuală după Jocurile Olimpice de la Soci din 2014, dar nu exclude continuarea carierei sportive în proba de perechi. Fostul campion mondial din 2007 şi-a început deja pregătirile pentru Soci, cu speranţa că îşi va face o retragere onorabilă la ultima sa Olimpiadă: "Gandul meu este pentru Soci şi apoi s-a terminat. Nu vreau regrete, vreau să-mi pot spune că mi-am terminat corect cariera". Totuşi, Joubert este tentat să nu renunţe definitv la patinajul artistic şi să încerce o carieră în proba de perechi. "Vreau să încerc proba de perechi. Am vorbit cu un antrenor, dar el nu este convins. Voi face un test după JO şi el îmi va spune dacă sunt făcut pentru perechi sau nu. Apoi trebuie să-mi găsesc o parteneră. Mă tentează cu adevărat, pentru că vreau să trăiesc o altă experienţă, care ar putea să-mi fie de folos şi în cariera de antrenor, dacă voi pregăti cupluri", a spus Joubert. Brian Joubert, 28 de ani, mai are în palmares, pe langă titlul mondial cucerit în 2007, trei medalii de aur la campionatele europene (2004, 2007 şi 2009) şi alte medalii de argint şi de bronz la CE şi CM. Francezul a participat la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice, dar cea mai bună clasare a sa a fost locul 6 în 2006, la Torino.

Hampden Park se închide temporar

Stadionul echipei naţionale a Scoţiei, Hampden Park, va fi închis pentru un an competiţiilor fotbalistice, arena urmand a "primi" temporar o pistă de atletism în vederea Jocurilor Commonwealth-ului din 2014, găzduite de oraşul Glasgow. Pe Hampden Park îşi mai dispută meciurile de pe teren propriu echipa de amatori Queen's Park şi tot aici se desfăşoară fazele finale ale Cupei Scoţiei şi Cupei Ligii. Meciurile de fotbal nu se vor mai disputa pe acest stadion începand cu luna noiembrie 2013. Pentru a instala pista de atletism, capacitatea stadionului va fi redusă de la 52.063 la 44.000 de locuri, dar după Jocuri arena îşi va recăpăta locurile pierdute. A XX-a ediţia a Jocurilor Commonwealth-ului se va desfăşura între 24 iulie şi 3 august 2014. Fotbalul va reveni pe Hampden Park la finaul anului 2014.

 



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.