Sport

Stelist să fii, noroc să ai!

Ziarul de Vrancea
5 oct 2012 404 vizualizări
Steaua - FC Copenhaga 1-0 (0-0) în grupa E a Ligii Europa

Steaua: Tătăruşanu - Matei ('62 - Rusescu), Gardoş, Chiricheş, Pîrvulescu - Bourceanu, Pintilii - Popa, Prepeliţă ('46 - Chipciu), Tănase - Rocha ('46 - Nikolic). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf. 

FC Copenhaga: Wiland - Jacobsen, Sigurdsson, Staadsgard, Bengtsson ('85 - Santin) - Gislasson ('73 - Vingaard), Kristenssen, Claudemir, Delaney - Jørgensen, Santin. Antrenor: Ariël Jacobs. 

Arbitru: Antonio d'Amato (Italia).

Cartonaşe galbene: Popa / Delaney, Wiland

1-0, min. 81: o acţiune personală a lui Tănase, centrarea acestuia este respinsă de Staadsgaard pe capul lui Nikolic, mingea îl atinge pe Wiland şi intră în poartă. 

Aşa cum era de aşteptat, n-a fost deloc uşor meciul Stelei cu FC Copenhaga. Oaspeţii au venit la Bucureşti cu intenţia vădită de a ciupi un punct, dar nu cu autobază şi mingi bubuite în speranţa unui contraatac, ci cu presing la mijlocul terenului, dublat de pase repetate, stil de joc care a incomodat vădit echipa gazdă. În astfel de circumstanţe, jocul a fost sărăcăcios în acţiuni de poartă în prima repriză. Steliştii au încercat toate variantele de a depăşi solida apărare daneză, fără succes, pentru că nici Tănase, nici Popa, n-au fost oamenii de creaţie aşteptaţi, iar Adi Rocha a fost prins mereu prost plasat. La capitolul creaţie n-au excelat nici danezii, astfel explicandu-se sărăcia jocului dinainte de pauză. În finalul reprizei au fost o serie de cornere ale Stelei, rămase fără rezultat, zona centrală a careului danez fiind aglomerată ca o staţie de tramvai la ore de varf. 

În ciuda faptului că Reghecampf a încercat la pauză să anime atacul, prin schimbări, dar tabloul jocului a fost acelaşi timp de mai bine de zece minute. "Reanimarea" s-a produs cu întarziere, iar Steaua a avut prima ocazie adevărată în min. 56, la centrarea lui Pîrvulescu, urmată de voleu lui Nikolic în portar. Însă tot Pîrvulescu era să-şi îngroape echipa fiind depăşit în două randuri de Jakobsen, care a centrat perfect, însă Cornelius şi Jørgensen au irosit marile ocazii avute. După o serie de centrări fără finalitate, Nikolic mai ratează o oportunitate imensă, şutul său uşor deviat ieşind în afara terenului. Şi dacă centrările n-au efect, şi dacă şuturile nu nimeresc ţinta, de unde să vină golul? De la o sclipire a lui Tănase, dar şi de la o balbă în apărare, gol la care autorul, Nikolic, a avut singurul merit de a fi acolo unde trebuie. Antrenorul Jacobs a terminat meciul cu trei atacanţi în careu, iar la o eroare defensivă a lui Rusescu, Cornelius a fost foarte aproape de egalare. Şi meciul s-a încheiat cu o victorie stelistă, obţinută la capătul unui joc mai puţin reuşit al echipei lui Reghecampf. 

 

Surpriză în Norvegia

Considerată cenuşăreasa grupei, IF Molde a învins capul de serie VfB Stuttgart cu 2-0 (0-0) prin golurile marcate de  Berget ('58) şi Chima ('88), rezultat care, coroborat rezultatul de la Bucureşti aduce Steaua pe primul loc în grupă. Iată şi celelalte scoruri înregistrate în runda a doua a grupelor Ligii Europa.

 

Clasamentul grupei E

1.Steaua 2 1 1 0 3-2 4

2. Copenhaga 2 1 0 1 2-2 3

3. Molde 2 1 0 1 3-2 3

4.Stuttgart 2 0 1 1 2-4 1

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.