Sport

MOZAIC SPORTIV: Bute îl aşteaptă pe rus

Ziarul de Vrancea
4 oct 2012 724 vizualizări
Pugilistul Lucian Bute a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Montreal, că la meciul din 3 noiembrie, cu rusul Denis Gracev, va arăta că este capabil să depăşească perioadele dificile şi să revină unde era, informează presa canadiană

"După înfrangere probabil toţi se gandesc că s-a încheiat cariera lui Lucian Bute. Dar veţi vedea că Lucian Bute este capabil să depăşească perioadele dificile şi să revină unde era. Mi-am apărat titlul de nouă ori. Am pierdut un meci, nu este sfarşitul lumii. Se întamplă. Aşa este boxul. Dar voi face totul ca să îmi demonstrez mie însumi că sunt capabil să revin unde eram şi să recaştig centura de campion mondial. Mă simt bine fizic şi psihic. Veţi vedea un alt Lucian în ring", a spus Bute. Lucian consideră că Grachev este un adversar dificil. "Este foarte agresiv şi loveşte tare. Nu a pierdut deloc la profesionişti şi va veni să se bată, nu doar pentru a-şi lua bursa", a adăugat romanul.


Calificare la fotbal feminin

Echipa Olimpia Cluj s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal feminin, după ce a remizat, miercuri, scor 2-2, după prelungiri, în întalnirea disputată în deplasare cu formaţia campioană a Austriei, Neulengbach. La finalul timpului regulamentar scorul a fost 1-1, acelaşi ca în partida tur, de la Cluj, din 26 septembrie. Alexandra Lunca a înscris pentru Olimpia în minutele 81 şi 101. Gazdele au deschis scorul prin Giovana în minutul 30 şi au egalat la 2 prin Gstottner, în minutul 108. În optimile de finală, Olimpia va juca împotriva campioanei Italiei ASD Torres CF, care a eliminat echipa Apollon Limassol după două victorii, scoruri 3-2 în Cipru şi 3-1 acasă. Meciurile din această fază se vor disputa la 31 octombrie şi 7 noiembrie.

Cursa Campionilor, la Bangkok

Caştigătorului campionatului nord-american de automobilism IndyCar, Ryan Hunter-Reay, îi va înfrunta pe multiplii campioni mondiali de Formula 1 Michael Schumacher şi Sebastian Vettel, la Cursa Campionilor, care va avea loc în 15 şi 16 decembrie, la Bangkok. " Cursa Campionilor, cu o tradiţie de 25 de ani, reuneşte piloţi din mai multe categorii automobilistice, care concurează pe acelaşi tip de maşină, la finalul unui sezon. În decembrie, Cursa Campionilor se va desfăşura pe un circuit amenajat pe Stadionul Rajamangala, cu o capacitate de 50.000 de locuri. Potrivit organizatorilor, la eveniment sunt aşteptaţi să participe Jenson Button, pilot la McLaren-Mercedes, de asemenea fost campion mondial la Formula 1, David Coulthard, fost vicecampion mondial la F1, Tom Kristensen, de opt ori caştigător al cursei de 24 de ore de la Le Mans, şi motociclistul Travis Pastrana, campion X-Games. Anul trecut, la Düseldorf, pilotul francez de raliuri Sebastien Ogier a caştigat proba individuală, în timp ce Schumacher şi Vettel au triumfat pentru a cinea oară consecutiv în cea pe echipe.

Suspendat şi premiat

Fotbalistul sud-coreean Park Jong-woo, care a afişat un mesaj politic la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce naţionala ţării sale a învins Japonia, va primi renta viageră deşi nu a intrat în posesia medaliei de bronz, fiind suspendat pentru gestul său. Jucătorul în varstă de 23 de ani a fost exclus de Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) de la ceremonia de decernare a medaliilor de bronz, pentru că a afişat mesajul "Dokdo ne aparţine", cu referire la o insulă disputată de Coreea de Sud şi Japonia. CIO interzice manifestările politice pe durata Jocurilor Olimpice. Deşi nu a primit medalia, statul sud-coreean îi va acorda fotbalistului renta viageră, a anunţat fundaţia pentru promovarea sportului. Coreea de Sud a învins Japonia, cu scorul de 2-0, în finala mică a turneului olimpic.

Pană de curent fatidică

Meciul amical de fotbal dintre echipele Argentinei şi Braziliei, programat miercuri, la Resistencia (Argentina), a fost anulat din cauza unei pene de curent. Principalele proiectoare ale instalaţiei de iluminat de pe Stadionul Bicentenario s-a oprit la ora locală 22.00, imediat după intonarea imnurilor naţionale şi, după o oră de aşteptare, timp în care problemele nu au fost remediate, arbitrul chilian Enrique Osses a decis să anuleze meciul. În tribune se aflau circa 19.000 de spectatori. Din cauza calenadrului încărcat în următoarele săptămani, nu a fost fixată o dată pentru reprogramarea meciului. Partida reprezenta întalnirea retur din cadrul "Sperclasicului Americii de Sud" şi opunea echipele Argentinei şi Braziliei fără jucătorii care activează în Europa. în primul meci, Brazilia a învins cu scorul de 2-1.

A fost bună urechea?

Internaţionalul englez James Graham a fost suspendat 12 meciuri pentru că şi-a muşcat un adversar de ureche, în timpul finalei National Rugby League, care a avut loc, duminică, la Sydney. Graham a fost sancţionat de Comisia de disciplină a NRL, după ce a fost audiat timp de trei ore. Suspendarea include şi două meciuri-test ale naţionalei Angliei, cu Ţara Galilor şi Franţa. Jucătorul echipei Canterbury-Bankstown Bulldogs l-a muşcat de urechea stangă pe Billy Slater de la Melbourne Storm, într-o încăierare produsă în prima repriză a meciului disputat pe ANZ Stadium din Sydney. Slater le-a arătat arbitrilor urechea însangerată. În faţa comisiei, Graham a pledat nevinovat, susţinand că i-a strigat ceva în ureche internaţionalului australian, dar nu l-a muşcat. Melbourne Storm a învins pe Canterbury-Bankstown Bulldogs cu scorul de 14-4.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.