Sport

Joaca de-a dezafilierea

Ziarul de Vrancea
4 oct 2012 498 vizualizări
AIBA a postat, ieri, un comunicat pe site-ul oficial, în care anunţă excluderea provizorie a FR Box * la Federaţie, vor avea loc alegeri pe 19 sau 20 noiembrie, la care va asista şi preşedintele AIBA

Preşedintele federaţiei Rudel Obreja precizează, însă, că textul a fost întocmit înainte ca preşedintele ANST, Carmen Tocală, să discute şi să obţină amanarea excluderii din partea conducerii forului internaţional.
" Pe 22 iunie 2012, AIBA a cerut Federaţiei Romane de Box să organizeze alegeri pentru funcţia de preşedinte pană la 30 septembrie 2012, conform articolului 11 din statutul AIBA, care prevede: «Nicio federaţie naţională nu poate rămane fără un preşedinte ales pentru o perioadă mai mare de şase luni. Dacă preşedintele unei federaţii naţionale lipseşte din orice motiv, este incapabil să-şi exercite funcţia sau a fost suspendat de AIBA sau de alt organism mai mult de doi ani, trebuie organizate alegeri în cel mult trei luni de la data la care AIBA a cerut acest lucru». Federaţia Romană de Box a eşuat în a respecta acest ordin în timpul ce i-a fost alocat pentru organizarea de alegeri, astfel că a fost exclusă provizoriu din AIBA", se arartă în comunicatul postat joi, pe site-ul oficial al forului internaţional. În replică,  Obreja a declarat, ieri pentru MEDIAFAX, că acest comunicat, deşi a fost publicat cu data de 4 octombrie, a fost redactat înainte de discuţia dintre preşedintele ANST şi AIBA. "Nu ne-au exclus, pentru că hartia era redactată din data de 1 octombrie, anterior discuţiilor purtate de doamna Tocală. Dansa a vorbit din nou cu ei şi au spus că nu vor pune în aplicare asta, dar că trebuie să începem să luăm măsuri pentru a organiza o adunare statutară. Eu nu sunt în Bucureşti, am vorbit cu dumneaei şi o să începem demersurile necesare. De ce au făcut public acest comunicat? Ca să facă valvă, ca să facă presiuni asupra mea, asta e tot. Tot ce au făcut pană acum au făcut împotriva statutului şi cu scopul de a face presiuni asupra mea", a spus Obreja.
Biroul Executiv al Federaţiei Romane de Box a decis, vineri, anularea Adunării Generale Extraordinare de alegeri a preşedintelui federaţiei, de duminică, fiind considerată nestatutară. Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Carmen Tocală, a declarat că alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Romane de Box vor avea loc în 19 sau 20 noiembrie, iar la Adunarea Generală organizată cu acest prilej va asista şi preşedintele AIBA.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.